Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Οικονομία & Πολιτική «Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε αύριο το πρωί…

«Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε αύριο το πρωί…

 

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την βαριά ευθύνη, αυτό προϋποθέτει όμως και την εγρήγορση της κοινωνίας, πρόσθεσε.

Αν θέλαμε εκλογές θα τις ζητούσαμε χωρίς περιστροφές, ξεκαθάρισε. Επισήμανε ωστόσο ότι είναι οι πολίτες που πρέπει να αντισταθούν για να μην περάσουν τα μέτρα.

Ακόμη κι αν ψηφιστούν τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ , η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει, εκτίμησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε επικίνδυνη αυταπάτη την επιμήκυνση.

Επανέλαβε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.

Δεν βρίσκεται εντός του σχεδιασμού μας η έξοδος από το ευρώ, επανέλαβε.

Η μετάβαση στην μετατροικανή εποχή είναι δύσκολη και επίπονη, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν μιλάει για παροχές.

Θα αποκαστήσουμε τα αυτονόητα. Το πρώτο που θα κάνουμε είναι η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και της μετενέργειας.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κρύβεται στον γυάλινο πύργο του Μαξίμου. Τον κάλεσε να κατονομάσει το αόρατο λόμπι της δραχμής.

Το μηνμόνιο δεν απειλεί μόνο την οικονομία και την κοινωνία, αλλά την ίδια την δημοκρατία. Έξω από τα όρια της νομομότητας η οργάνωση της Χ.Α.

Δεν είναι τυχαία οργάνωση, είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Μπορεί πίσω της να κρύβονται σχέδια αποσταθεροπποίησης του δημοκρατικού συστήματος.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει πλιάτσικο του δημόσιου πλούτου.

Δεν έχουμε διάθεση να βάλουμε κανέναν φυλακή, τόνισε…Αν κάποιοι όμως προχωρήσουν σε λεηλασία θα μας βρουν απέναντί τους.

Για την εξίσωση του ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης ο κ. Τσίπρας είπε ότι για περιοχές της Β. Ελλάσδας αυτοί θα σημαίνει ότι θα θηρηνήσουμε θύματα από το κυ΄ρθυο.

Καταλογίσε στην κυβέρνηση εγκληματική αμέλεια και ζήτησε την αναστολή του μέτρου.

Σε ερώτηση του ΡΘ για την παραοικονομία ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η νομιμότητα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα και να ξεκινά από ψηλά.

Να δούμε τι κρύβεται πίσω από τον μικροπωλητή. Στ α κυκλώματα, είπε, δεν είναι μόνον οι μετανάστες αλλά και Έλληνες επιφανείς παράγοντες του τόπου.

Θα είμαστε αμείλικτοι με τους κερδοσκόπους κι αυτοί είναι πολλοί, τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε με σκληρό τρόπο στην κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Ο Γκρούεζας δεν μπορεί να μιλάει για Μαυρογιαλούρους» είπε χαρακτηριστικά.

Σκληρή αντίδραση Κεδίκογλου

«Mε τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη και απευθυνόμενος τελικώς μόνο στις συνιστώσες του, ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε να κρύψει την πλήρη απουσία σχεδίου και προγράμματος του κόμματός του, ομολογώντας έτσι ότι δεν έχει τίποτα το καινούριο να προσφέρει» ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τη συνολική παρουσία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλ.Τσίπρα στη ΔΕΘ.

«Μέσα από έναν κυκεώνα στόχων, αρχών και πόλων με συμπλέγματα, ο κ. Τσίπρας επιθυμεί τη νεκρανάσταση του κρατισμού, υιοθετώντας συντεχνιακές λογικές», υπογράμμισε ο κ.Κεδίκογλου τονίζοντας πως «στο αναχρονιστικό ευχολόγιό του δεν βρήκαν θέση η ανταγωνιστικότητα, οι επενδύσεις και η μείωση της σπατάλης του κράτους, οι κυριότερες δηλαδή παράμετροι ενός αληθινά βιώσιμου εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση και αναπτυξιακής προοπτικής για τον Πολίτη και τη Χώρα. Είναι λυπηρό ένας νέος άνθρωπος να μιλάει με γερασμένους όρους παρελθόντος».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας «εκτός πραγματικότητας, μίλησε για 8 δισεκατομμύρια επιπλέον φόρους σε μία οικονομία σε ύφεση και για δεκάδες δισεκατομμύρια επιπλέον κρατικές δαπάνες σε μια χώρα με οξύ πρόβλημα ελλείμματος».

«Φλερτάροντας συνεχώς με τη χρεοκοπία ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται για άλλη μια φορά συνεπής υπηρέτης του λόμπι της δραχμής και όσων κρύβονται πίσω του.

Δεν οργανώνει την ανατροπή , όπως διατείνεται, αλλά την καταστροφή» υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

KKE: Κούφιες κορώνες

Οι θέσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ αποτελούν αποσπάσματα από αντίστοιχες ομιλίες των Γ. Παπανδρέου πριν το 2009 και του Αντ. Σαμαρά την περίοδο που παρίστανε τον αντιμνημονιακό, διανθισμένες με κούφιες αριστερές και πατριωτικές κορώνες. Όπως και οι προηγούμενοι, πρότεινε ξανά το άλλο μείγμα διαχείρισης και διαπραγμάτευσης εντός της ΕΕ που αποδείχτηκε ότι για το λαό φέρνει μόνο μνημόνια και εξαθλίωση. Ο ΣΕΒ, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και η ΕΕ πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από την ταχύτατη προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στη βολική και χρήσιμη γι? αυτούς κυβερνώσα αριστερά. Οι ριζοσπάστες αριστεροί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους γιατί αυτό που δεν χρειάζεται τώρα ο λαός είναι νέα εξαπάτηση, νέα απογοήτευση.

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

InvestEU: Η Κομισιόν διορίζει Επιτροπή Επενδύσεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διόρισε 12 εξωτερικούς εμπειρογνώμονες ως μέλη της Επιτροπής Επενδύσεων του ταμείου InvestEU, για τετραετή θητεία. Τα 12 μέλη της Επιτροπής Επενδύσεων...
5 στους 10 χρήστες διαδικτύου πραγματοποίησαν online αγορά εξ αποστάσεως τον τελευταίο μήνα
O Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος ολοκλήρωσε την 4η εξαμηνιαία έρευνα καταγραφής των online καταναλωτικών τάσεων στο λιανεμπόριο,  με την επιστημονική υποστήριξη του...
Ολοκληρώθηκε ο Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την Ανάπλαση του Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης – Το 1ο βραβείο
Τον νικητή του πρώτου βραβείου του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την Ανάπλαση του Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης επέλεξαν ομόφωνα και μετά από τριήμερη...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αρνητές του εμβολιασμού το 1/3 των πολιτών – Δύσκολος στόχος η συλλογική ανοσία
Δύο πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις για την πανδημία και τον εμβολιασμό υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία, όπως προκύπτει με σαφήνεια από τον συνδυασμό ευρημάτων της έρευνας,...
Κυβερνοασφάλεια: Όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ δεσμεύονται να δημιουργήσουν υποδομή κβαντικής επικοινωνίας
Με την υπογραφή, από την Ιρλανδία, της πολιτικής δήλωσης για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών ικανοτήτων στις κβαντικές τεχνολογίες, την κυβερνοασφάλεια και τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα,...
ΙΕΚ – ΟΑΕΔ: Έναρξη υποβολής αιτήσεων
Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή σπουδαστών και σπουδαστριών στα 30 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) ΟΑΕΔ, για το έτος κατάρτισης...