Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Οικονομία & Πολιτική Για «γενικό πωλητήριο» της Ελλάδας κατηγορεί ο Αλ.Τσίπρας την κυβέρνηση

Για «γενικό πωλητήριο» της Ελλάδας κατηγορεί ο Αλ.Τσίπρας την κυβέρνηση

 

«Το 2009 κάποιοι μας είπαν ‘λεφτά υπάρχουν’, τώρα είπατε ‘ υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση’. Ο λαός συγχωρεί τα λάθη, δεν θα συγχωρέσει όμως την κοροϊδία» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας προεκλογική παραπλάνηση του λαού και επίθεση στη δημόσια περιουσία.

Η δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης άρχισε λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου, με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει στο βήμα καταγγέλλοντας πως οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ήταν η «ανάγνωση γενικού πωλητηρίου της Ελλάδας που αναρτήθηκε πρωτίστως στις δανείστριες χώρες».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «αγγελτήριο πωλήσεων γης και ακινήτων» και επίθεση στη δημόσια περιουσία που δεν ήταν σε γνώση του λαού προεκλογικά. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε τόσες προεκλογικές συνεντεύξεις επιχείρησε να αποδομήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να τρομοκρατήσει τους πολίτες, ωστόσο δεν είχε λέξη για την ταμπακιέρα, έκρυψε τις πραγματικές της προθέσεις και παραπλάνησε συνειδητά τους πολίτες.

Στις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Σαμαρά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «άκουσε δηλώσεις απόρριψης των προεκλογικών εξαγγελιών των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης», και σημείωσε πως η φιλοσοφία της συγκυβέρνησης Σαμαρά δεν είναι διαφορετική εκείνης των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, και θα επιταχύνει τις πολιτικές τους.

«Το 2009 κάποιοι μας είπαν λεφτά υπάρχουν και κέρδισαν, τώρα είπατε επαναδιαπραγμάτευση υπάρχει. Προσέξτε όμως θα έχετε την ίδια και ίσως χειρότερη τύχη, οι αντοχές του λαού εξαντλούνται, και όσο η πορεία προς την καταστροφή επιταχύνεται, τόσο θα εξαντλείται και η αποτελεσματικότητα τρομοκράτησής του. Τα λάθη ο λαός συγχωρεί, δεν θα συγχωρέσει όμως την κοροϊδία» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η επαναδιαπραγμάτευση μάς τελειώσε το βράδυ της 17ης Ιουνίου»

«Η επαναδιαπραγμάτευση μάς τελείωσε το βράδυ της 17ης Ιουνίου. Όποιος την πίστεψε την πάτησε. Μετά την απομάκρυνση του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται είναι η δική σας φιλοσοφία» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Εσείς κ. πρωθυπουργέ μάς λέγατε ότι δεν μπορείτε να συναινέσετε στη λάθος συνταγή, Και να που τα έφερε έτσι ώστε ο μεγάλος συμβιβασμός σας οδηγεί στην επιλογή του λάθους και στην επιθετική εφαρμογή της λάθος συνταγής» ανέφερε για να προσθέσει ότι η παραδοχή του ίδιου του πρωθυπουργού ότι το πρόγραμμα σύγκλισης ξέφυγε από τους στόχους αποτελεί την παραδοχή της απόλυτης χρεοκοπίας.

«Θέτετε ως προϋπόθεση για τις διαρθρωτικές αλλαγές τη συνέχεια της επιτάχυνσης του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης δηλαδή της ύφεσης και της κατακρήμνισης μέχρι εξαντλήσεως του τόπου» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η παραδοχή του νέου υπουργού Οικονομικών στους Financial Times ότι δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα αποτελεί το καταστροφικό δόγμα της νέας κυβέρνησης» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι ξέχασε να συμπεριλάβει «στους κινδυνολόγους αυτούς στο εσωτερικό: εσάς και τους δύο αρχηγούς της συγκυβέρνησης» και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έκανε σημαία της την ακραία κινδυνολογία.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ακόμη ότι προεκλογικά, ο κ. Σαμαράς δεν αντέδρασε στις ξένες παρεμβάσεις, στις προκλητικές δηλώσεις Σόιμπλε, στο τηλεφώνημα της Μέρκελ στον πρόεδρο της Δημοκρατίας που ζητούσε εκλογές και δημοψήφισμα, στα πρωτοφανή δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου. 

«Τότε δεν σας ενοχλούσαν» τόνισε. «Τώρα δυσανασχετείτε. Μη δυσανασχετείτε λοιπόν. Όπως στρώνει κανείς κοιμάται. Πρέπει να αντιστρέψετε το κλίμα που με τη δική σας στήριξη και ανοχή διαμορφώθηκε. Χτυπούσατε την Ελλάδα και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφήσατε τους κερδοσκόπους να ροκανίζουν το κλαδί που καθόμαστε και τώρα αναρωτιέστε γιατί λυγίζει. Είστε υποχρεωμένος να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες της ανεύθυνης συμπεριφοράς σας» είπε.

«Ο μόνος βέβαιος τρόπος απομάκρυνσης από Ευρωζώνη είναι αυτός που επιλέγετε, ο δρόμος της μη επαναδιαπραγμάτευσης, ο δρόμος του μνημονίου. Τα ψέματα τελείωσαν. Τώρα είστε αντιμέτωποι με σκληρή πραγματικότητα, όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει «το χάος που βρίσκεται δίπλα μας και όχι αυτό που θα έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ εάν ήταν εξουσία».

«Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για την εκποίηση του δημόσιου πλούτου»

«Από όσα ακούσαμε χθες οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση δεν είναι εθνικού, αλλά ειδικού σκοπού που δεν είναι άλλος από την εκποίηση του δημόσιου πλούτου και εκχώρηση δημόσιου χώρου στο κεφάλαιο» δήλωσε.

Τάχθηκε, επίσης, κατά των ιδιωτικοποιήσεων, λέγοντας ότι αυτές δεν αποτελούν όρο σωτηρίας. «Δεν γνωρίζετε ότι όποια χώρα είχε πρόβλημα χρέους και προχώρησε σε ιδιωτικοποιήσεις δεν αποκόμισε κέρδος και δεν γλίτωσε τη χρεοκοπία;» αναρωτήθηκε.

Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να προειδοποιήσει όσους επίδοξους «επενδυτές» θελήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση ότι θα χάσουν στο τέλος τα λεφτά τους.

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας έκανε ξεχωριστή αναφορά στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, λέγοντας πως ενώ δεν έχει καμία αμφιβολία για την νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ και τη σταδιακή διολίσθηση του ΠΑΣΟΚ σε αυτή, αναρωτιέται αν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ μπορεί να συμφωνούν «με αυτήν την ακραία νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία».

«Δική σας η ευθύνη» πρόσθεσε και τόνισε ότι «σε αυτή την επιλογή δεν θα έχετε αντιμέτωπο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει δικαίωμα να γνωρίζει τι θα κερδίσει και τι θα χάσει από την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου».

Ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, τονίζοντας ότι θα λογοδοτήσουν όσοι τολμήσουν να την ξεπουλήσουν.

«Έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να μην αναγνωρίσει συμφωνίες που θα εκποιήσουν την δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής» είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «υπευθυνότητα δεν είναι να αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την πορεία της χώρας προς την καταστροφή. Για μας είναι καθήκον να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να την αποτρέψουμε».

Πρόσθεσε ότι το κόμμα του προετοιμάζεται για να αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου. «Μέχρι τότε δεν θα κάτσουμε με τα χέρια ανοιχτά να μας πέσει το ώριμο φρούτο. Ούτε θα αρκεστούμε σε μία αντιπολίτευση καταγγελίας» είπε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώθηκε σε τέσσερις βασικές προϋποθέσεις για να «ξεβαλτώσει», όπως είπε, η χώρα:

  • διασφάλιση του κεκτημένου της 29ης Ιουνίου για την απευθείας ευρωπαϊκή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
  • πάγωμα μέτρων λιτότητας
  • μορατόριουμ αποπληρωμής δανείων προς την τρόικα μέχρι να έρθει η ανάπτυξη στην οικονομία
  • άμεση ενεργοποίηση προγραμμάτων επενδύσεων

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας: «Την όποια εμπιστοσύνη είχατε αποκτήσει την έχετε χάσει. Αργά ή γρήγορα οι συσχετισμοί της κοινωνίας θα αποτυπωθούν και στη Βουλή».

Newsroom ΔΟΛ

 

 

To ka-business.gr φέρνει σε πρώτο πλάνο τα SMART CITIES
Πώς μια πόλη γίνεται smart? Ποια τεχνολογία πρέπει να έχουν στα χέρια τους οι πολίτες σε μία smart κοινωνία? Τι ρόλο παίζουν οι Υποδομές...

Το ka-business.gr προτείνει

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: ασπίδα προστασίας από τη νόσο Alzheimer και την ήπια νοητική διαταραχή
Η μακροχρόνια δίαιτα που είναι πλούσια σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ξεκινώντας ίσως από νεαρή ηλικία, προστατεύει από τη νόσο Alzheimer και από την εγκεφαλική...
Ρομποτική θωρακοχειρουργική στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης
Επικεφαλής του εγχειρήματος είναι ο Καρδιο-Θωρακοχειρουργός Dr. Κοσμάς Τσακιρίδης, Διευθυντής της Καρδιο-Θωρακοχειρουργικής Κλινικής, από τους πρώτους πιστοποιημένους στην Ελλάδα, στη Ρομποτικά υποβοηθούμενη Θωρακοχειρουργική. Η Ρομποτική...
Ιπποκράτειο Νοσοκομείο: Ξεκίνησε η πρώτη πιλοτική Διαδικτυακή Σχολή Γονέων
Το έμπειρο προσωπικό του ΓΝΘ Ιπποκράτειο θα παρέχει  χρήσιμες πληροφορίες σε νέους αλλά και υποψήφιους γονείς.  Στο τμήμα αυτό μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν φυσικά,...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“The MET Live in HD” στο ΜΜΘ με Αΐντα, Τροβατόρε, Εύθυμη Χήρα, Ιπτάμενο Ολλανδό
The MET Live in HD. Η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, έχει ανακοινώσει την αναστολή του προγράμματός της λόγω COVID-19 έως το καλοκαίρι του...
«Κάποτε στο Βόσπορο» του Άκη Δήμου στο θεάτρο Βεάκη
Μια παράσταση για την Πόλη της καρδιάς μας.Από τις 6 Νοεμβρίου του 2020  πρωταγωνιστών θα ζωντανέψουν την ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά...
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: ασπίδα προστασίας από τη νόσο Alzheimer και την ήπια νοητική διαταραχή
Η μακροχρόνια δίαιτα που είναι πλούσια σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ξεκινώντας ίσως από νεαρή ηλικία, προστατεύει από τη νόσο Alzheimer και από την εγκεφαλική...