H επικαιρότητα με ένα Κλικ!!!

 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: ” Μυρίζουν” πρόωρες εκλογές”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ο Γ. Παπανδρέου δραματοποιεί το πολιτικό σκηνικό, συγκαλεί σήμερα άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο και συναντάται το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πιέζουν ασφυκτικά τη ΝΔ να συναινέσει στο νέο σκληρό Μνημόνιο. “Καμιά υποχώρηση” επιμένει ο Αντώνης Σαμαράς”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Την κοπανάει με εκλογές ο Γιώργος”

Η εφημερίδα γράφει ότι “η Αυριανή τα έγραφε από μήνες: Ο Παπανδρέου θα τελειώσει τη χώρα με το Μνημόνιο της χρεωκοπίας και μετά θα μας πει “άντε γεια”. Και αυτό ακριβώς επιβεβαιώνεται από τον μοιραίο ένοικο του Μαξίμου, ο οποίος λιποτακτεί από τον δρόμο που οδηγεί στις κάλπες, πριν εκραγεί η εξοργισμένη με τα εμετικά ψέματά του κοινωνία”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Ποιες συντάξεις θα μειωθούν”

Η εφημερίδα γράφει ότι “νέες μειώσεις στις συντάξεις προαναγγέλλει η κυβέρνηση. Με πρόσχημα τα ασφαλιστικά ταμεία που βρίσκονται στο κόκκινο λόγω της μείωσης των εσόδων τους από τις εισφορές και από την ασφυκτική πίεση της τρόικας, που θέλει “εδώ και τώρα μέτρα” το υπουργείο Εργασίας “φτιάχνει κλίμα” για τις νέες μειώσεις εισοδημάτων των συνταξιούχων”.

ΕΘΝΟΣ: “Τελείωσαν τα ψέματα! Προάγγελος εξελίξεων η παρέμβαση Λοβέρδου”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ενώπιον των ευθυνών τους θέτει τα κυβερνητικά στελέχη ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο σημερινό άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο. “Τα ψέματα τελείωσαν!”, τονίζει. Οι επισημάνσεις Α. Λοβέρδου για τη λειτουργία της κυβέρνησης θεωρούνται προάγγελος εξελίξεων. Καμπανάκι χτυπά και η Αννα Διαμαντοπούλου”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Γέροντας Παΐσιος: Θα ελευθερώσει την Βόρειο Ηπειρο εκείνος που πρέπει!”

Η εφημερίδα γράφει ότι “μετά τον Πατροκοσμά, ιδού που και η άλλη τιτάνια μορφή της Ορθοδοξίας, ο ξακουστός Γέροντας Παΐσιος έχει οραματιστεί την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου. Του τμήματος αυτού της Ελλάδας που ο Ενβέρ Χότζα, εκμεταλλευόμενος τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα μας άρπαξε και έκτοτε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ κατέχει η Αλβανία”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “Λοβέρδος: Γιώργο τι περιμένεις άλλαξε τους όλους”

Η εφημερίδα γράφει ότι “κεραυνοί του υπουργού Υγείας προς όλους στην κυβέρνηση. Με τις δηλώσεις του ανοίγει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές και βάζει υποθήκη για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ. Ζητά σαρωτικό ανασχηματισμό. Διαφωνεί με τον τρόπο λήψεως των αποφάσεων, αλλά και με τους “αντάρτες” υπουργούς.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Οσμή εκλογών για νέο δάνειο 50-60 δισ. με ένα νέο Μνημόνιο”

Η εφημερίδα γράφει ότι “συνθήκες πολιτικής αβεβαιότητας και επιτάχυνσης των πολιτικών εξελίξεων, με οσμή εκλογών, δημιουργούν το δρομολογημένο Μνημόνιο, αλλά και η έλλειψη συνοχής και ενιαίας γραμμής της κυβέρνησης. Νέο δάνειο, νέοι όροι και νέο Μνημόνιο φαίνεται να είναι η τριπλή λύση, την οποία συζητεί ο Γ. Παπανδρέου με τους δανειστές”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Τελεσίγραφο σε Παπανδρέου με αρχηγική εμφάνιση Λοβέρδου”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “μείζον ζήτημα για τον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και διαδοχολογία προκάλεσε η χθεσινή έμμεση πλην σαφής υποβολή παραίτησης από τον υπουργό Υγειας με οξείες αιχμές εναντίον του Μαξίμου, του οικονομικού επιτελείου και συναδέλφων του στην κυβέρνηση”.

ΕΣΤΙΑ: “Καταστρέφουν την οικονομία”

Η εφημερίδα γράφει ότι “η αλήθεια είναι ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ κάθε άλλο παρά διορθώνει τα λάθη του παρελθόντος. Θεωρητικώς διακηρύσσει την πολιτική αυτή, στην πράξη όμως δεν την εφαρμόζη”.

Η ΑΥΓΗ: “Παίζουν τα ρέστα μας”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “προετοιμάζουν το έδαφος για νέο δάνειο με νέο Μνημόνιο, ακόμη και με υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας. Νέα υποβάθμιση χθες από τη Standard & Pool’s. Σήμερα ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εν μέσω φημών για κυβερνητικό ανασχηματισμό με τεχνοκράτες, ακόμη και πρόωρες εκλογές”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Πλαφόν στις συντάξεις”

Η εφημερίδα γράφει ότι “μετά την άγρια μείωση στις αποδοχές των χαμηλοσυνταξιούχων ήρθε και η σειρά των υψηλών συντάξεων, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να θέσει ανώτατο όριο στις συντάξεις των 2.500 ευρώ το μήνα. Πρόκειται ουσιαστικά για τις αποδοχές των συνταξιούχων των δημοσίων επιχειρήσεων και των τραπεζών”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Δραματικό SOS από υπουργούς”

Η εφημερίδα γράφει ότι ” “σήμα κινδύνου” για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης, αλλά και για την ανάγκη υπέρβασης των αμφισβητήσεων που εγείρονται για την οικονομική πολιτική του Μνημονίου από τα ίδια τα μέλη της, εξέπεμψαν χθες δύο κορυφαίοι υπουργοί, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος και η κ. Αννα Διαμαντοπούλου”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Νεφελώδης, αντιφατικός παραίτηση ή λαγός;”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “προάγγελος ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και ανατροπών θεωρούνται οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ. Α. Λοβέρδου, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου έθεσε ζήτημα λειτουργίας του κυβερνητικού σχήματος αλλά και ενδεχόμενης δικής του παραίτησης…”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Προάγγελος πολιτικών εξελίξεων;- “Πονοκέφαλο” προκαλεί στο Μαξίμου παρέμβαση Λοβέρδου”

Η εφημερίδα γράφει ότι “δήλωση “βόμβα” του υπουργού Υγείας, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε επιφυλάξεις για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Νέος τυφώνας αντιλαϊκών μέτρων ενόψει ελεγχόμενης καταστροφής κεφαλαίου”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης- τρόικας – πλουτοκρατίας κλιμακώνει την αντεργατική, αντιλαϊκή επίθεση με ορυμαγδό νέων αντιλαϊκών μέτρων, είτε με τη μορφή νέου μνημονίου, είτε με την επιμήκυνση του υφιστάμενου μέσω του λεγόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Καθαρές λύσεις ψάχνει ο Γιώργος”

Η εφημερίδα γράφει ότι “καθαρές λύσεις, τόσο στο πεδίο του ελληνικού χρέους όσο και στο ζήτημα της κυβερνητικής αδράνειας, ψάχνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με αλλεπάλληλα κρούσματα παραφωνίας υπουργών, οι οποίοι δεν έχουν βρει ακόμα κοινή γραμμή πλεύσης για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα”.

City Press:.”Αποσυντίθενται η κυβέρνηση”

Η εφημερίδα γράφει ότι “πολιτική αυτονόμηση Λοβέρδου εν όψει εξελίξεων. Παρέμβαση Διαμαντοπούλου κατά διαφωνούντων στο ΠΑΣΟΚ. Αρνητική προβλέπεται η αξιολόγηση της τρόικας για την οικονομική πολιτική. Διεθνείς πιέσεις για να μετατραπεί ο Σαμαράς σε “δεκανίκι” του Παπανδρέου”.

METRO: “Ψαλίδισμα μισθών και συντάξεων”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ” “Μνημόνιο Νο 2″ προαναγγέλλει η κυβέρνηση, με νέες, στοχευμένες περικοπές για μισθωτούς και συνταξιούχους στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την περίοδο 2012-15”.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: “Καλό κουράγιο Ελληνες… Νο 2- Ερχεται νέο μνημόνιο”

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Μεταξύ τρόικας και υπουργών-Σε ιδιαίτερη δυσχερή θέση ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Συναγερμός στην Ευρώπη για επέκταση… μνημονίου”

Η εφημερίδα γράφει ότι “δίχτυ “προστασίας” για την οικονομία απέναντι στις αγορές θα αποτελέσει η υπογραφή νέου μνημονίου ή η επέκταση του ισχύοντος, που θα συνοδεύει τη δανειοδότηση της Ελλάδας”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Λύση στο χείλος του γκρεμού. Παίζονται όλα για το Μνημόνιο Νο 2”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “έντονο παρασκήνιο και “πυρετός” διαβουλεύσεων, σε Αθήνα, Παρίσι, Βερολίνο και Βρυξέλλες, λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο του Eurogroup, όπου αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Το “σχέδιο Β” για την ελληνική κρίση εξετάζουν οι Ευρωπαίοι”

Η εφημερίδα γράφει ότι “νέο δάνειο και νέο μνημόνιο είναι τα δύο “καυτά” για την Ελλάδα θέματα που ανοίγουν, επισήμως πια, στο τραπέζι της ευρωπαϊκής διαπραγμάτευσης, με παράλληλης κλιμακούμενες πιέσεις για μία ήπια αναδιάρθρωση χρέους ως αντάλλαγμα για την άρση της πιστωτικής ασφυξίας”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Νέο “δάνειο μνημονίου” και πολλά δύσκολα χρόνια”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “νέο δάνειο από το μηχανισμό στήριξης, που θα συνοδεύεται με νέο μνημόνιο αλλά και με νέα μέτρα, προανήγγειλε χθες ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, εξέλιξη που λύνει εν μέρει το γρίφο για το περιεχόμενο της μυστικής συνεδρίασης του Λουξεμβούργου”.

 

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ενισχύει τη χρηματοδότηση της έρευνας για τον κορoνοϊό με 120 εκατ. ευρώ
Η Επιτροπή έχει καταρτίσει κατάλογο 11 νέων έργων αξίας 120 εκατ. ευρώ από το «Horizon Europe», το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας (2021-2027),...
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Συστήνει συμμαχίες για τους ημιαγωγούς και τις τεχνολογίες βιομηχανικού cloud
Δύο νέες βιομηχανικές συμμαχίες ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: τη συμμαχία για τους επεξεργαστές και τις τεχνολογίες ημιαγωγών και την ευρωπαϊκή συμμαχία για τα βιομηχανικά...
CINEA: Έγκριση χρηματοδότησης προγραμμάτων ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφόρτισης πλοίων σε Πειραιά και Ηράκλειο
Έργα που στοχεύουν στην εξασφάλιση της συμβατότητας των υποδομών των λιμένων της χώρας για την εισαγωγή της δυνατότητας ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφόρτισης των ελλιμενισμένων πλοίων,...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Συνεργασία ΕΚΠΑ – YALE για εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο για την περιβαλλοντική υγεία
Την ίδρυση ενός εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου, σε συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Yale των ΗΠΑ, με αντικείμενο τη...
Συνάντηση Σταϊκούρα και Ντόναχιου: Η ελληνική οικονομία άντεξε στην πανδημία
Κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών είναι ότι "η ελληνική οικονομία επέδειξε αξιοσημείωτη αντοχή στη δίνη της υγειονομικής κρίσης", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας...
Κικίλιας: Νέα κίνητρα σε ιατρούς και φαρμακοποιούς για την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού
Φαρμακοποιοί και ιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό στους ενδιαφερόμενους με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού, ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός...