Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Οικονομία & Πολιτική Με απώλειες η... ενότητα των "Ανεξάρτητων Ελλήνων"

Με απώλειες η… ενότητα των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”

Ο κ. Νταβρής, σύμφωνα με πληροφορίες, απέστειλε επιστολή προς τον κ. Καμμένο στην οποία φέρεται να υποστηρίζει ότι συκοφαντείται και υβρίζεται από μέλη της ΚΟ του κόμματος, και ως εκ τούτου δεν θα προσέλθει στην συνεδρίαση.

Νωρίτερα, φέρεται να είχε γίνει γνωστό -κατά τις ίδιες πληροφορίες- πως όποιος δεν προσέλθει αδικαιολογήτως στην ΚΟ θα διαγραφεί. Ο κ.Νταβρής κατηγορήθηκε από μέλη της ΚΟ ως ο υπεύθυνος της διαρροής της επιστολής Γιοβανόπουλου προς τον κ. Καμμένο σε ΜΜΕ, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά. Ο Γ.Νταβρής ήταν μεταξύ των επτά βουλευτών που έστειλαν επιστολή στον Πάνο Καμμένο και του ζητούσαν να προηγηθεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πριν από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου -αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Οι άλλοι βουλευτές που είχαν υπογράψει την επιστολή ήταν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Γιοβανόπουλος και οι Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Σταυρούλα Ξουλίδου, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Βασίλης Καπερνάρος και Παύλος Χαϊκάλης. Ο τελευταίος τελικώς παρέστη στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ο κ. Γιοβανόπουλος και η αναπληρώτρια γραμματέας της ΚΟ Μαρίνα Χρυσοβελώνη υπέβαλαν τις παραιτήσεις του από τη γραμματεία της ΚΟ, παραπέμποντας στις δηλώσεις του τομεάρχη Εξωτερικών και βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «εικόνα φράξιας» και «ομαδοποιημένη αντίδραση έξω από κάθε λογική», ζητώντας τις παραιτήσεις τους.

Ωστόσο, οι παραιτήσεις τους δεν έγιναν αποδεκτές από τον Πάνο Καμμένο και ο κ. Κουίκ φέρεται να αναίρεσε τα όσα είχε πει, αποδίδοντάς τα στην ένταση των στιγμών.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όσοι βγούμε από αυτή τη συνεδρίαση, θα βγούμε ενωμένοι σαν μια γροθιά, και θα αποτελέσουμε την πολιτική δύναμη εκείνη, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη μέρα» είπε ο κ. Καμμένος πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Μαραθώνια συνεδρίαση

Την συνεδρίαση της ΚΟ -η οποία διήρκεσε πέντε ώρες- άνοιξε ο Πάνος Καμμένος με ενωτική τοποθέτηση και στη συνέχεια είπε πως εάν κάποιος δεν θέλει να συμπορευθεί με το κόμμα, τότε να φύγει.

Έγινε μια ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων από όλους τους βουλευτές, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι οι διαφορές είναι σε προσωπικό επίπεδο και όχι σε πολιτικό και ο κ.Καμμένος τους προέτρεψε να βρούνε «ένα ενωτικό βήμα».

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη τόνισε ότι οι βουλευτές οφείλουν στον κόσμο που τους εμπιστεύθηκε «να προχωρήσουμε ενωμένοι και να μην τον απογοητεύσουμε» ενώ η Σταυρούλα Ξουλίδου ζήτησε από τη Ραχήλ Μακρή να ξεκαθαρίσει το εάν παραμένει στους Ανεξάρτητους Έλληνες ή θα ανεξαρτητοποιηθεί.

Η κ. Μακρή ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στο κόμμα. Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις από τους βουλευτές για «παρεξηγήσεις των τελευταίων ημερών» ενώ όπως σημειώθηκε από βουλευτή, «δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση του προέδρου».

Επίσης ετέθη το θέμα του εκτάκτου συνεδρίου το οποίο πιθανότατα θα γίνει τους επόμενους δυο μήνες, και αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση των τομέων κοινοβουλευτικού έργου, ώστε να υπάρχει δουλειά για όλους, αλλά και δυνατότητες προβολής του έργου.

Μετά τη συνεδρίαση, ο κ. Καμμένος -περιστοιχιζόμενος από τους βουλευτές- τόνισε ότι «με ιδιαίτερα μεγάλη λύπη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, θέλουμε ομόφωνα να δηλώσουμε ότι θα στεναχωρήσουμε ιδιαίτερα τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, την κυβέρνηση και την τρόικα. Παραμένουμε ενωμένοι δυνατοί, μπορούν να εξακολουθήσουν να ανησυχούν, με μια μόνο απώλεια. Του βουλευτή Αχαΐας Γιώργου Νταβρή ο οποίος δεν προσήλθε και διαγράφεται από την ΚΟ μέχρι να αποφασίσει να γυρίσει σπίτι του».

Η τελευταία αποστροφή του κ.Καμμένου ερμηνεύθηκε ως «μια δεύτερη ευκαιρία» για τον κ. Νταβρή.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν δικαιολογημένα η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία σύμφωνα με συνεργάτη του κ. Καμμένου βρίσκεται στο νοσοκομείο, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης λόγω οικογενειακού πένθους και ο βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Ο οίκος Dior και η καλλιτεχνική διευθύντρια Maria Grazia Chiuri επέλεξαν τη Αθήνα για να παρουσιάσουν την Cruise 2022
Σε λίγη ώρα η εκδήλωση μόδας του Οίκου υψηλής ραπτικής Dior στο Καλλιμάρμαρο. Στις 21:30 οι προβολείς του Παναθηναϊκού Σταδίου θα ανάψουν και το...
Θετική εξέλιξη είχε η συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα: Εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ
Πέρα από την έγκριση της εκταμίευσης των 748 εκατ. ευρώ, οι Θεσμοί άναψαν «πράσινο φως» στην ελληνική εισήγηση για μόνιμη μείωση του ΦΠΑ σε...
Αισιόδοξη επανεκκίνηση πολιτισμού με το «Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021»
Από 5-29 Ιουλίου 2021, 6 παραγωγές, 10 παραστάσεις, 300 καλλιτέχνες και 45 τεχνικοί. «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επανεκκίνησης του πολιτισμού....

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο οίκος Dior και η καλλιτεχνική διευθύντρια Maria Grazia Chiuri επέλεξαν τη Αθήνα για να παρουσιάσουν την Cruise 2022
Σε λίγη ώρα η εκδήλωση μόδας του Οίκου υψηλής ραπτικής Dior στο Καλλιμάρμαρο. Στις 21:30 οι προβολείς του Παναθηναϊκού Σταδίου θα ανάψουν και το...
Ποιοι κλάδοι έχουν τις περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις
Οι βιοεπιστήμες κατέχουν τα πρωτεία μεταξύ των τομέων δραστηριότητας του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Elevate Greece που παρουσίασε σε εκδήλωση...
Θετική εξέλιξη είχε η συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα: Εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ
Πέρα από την έγκριση της εκταμίευσης των 748 εκατ. ευρώ, οι Θεσμοί άναψαν «πράσινο φως» στην ελληνική εισήγηση για μόνιμη μείωση του ΦΠΑ σε...