Ο Τύπος με ένα ‘κλικ’

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Νέο πογκρόμ κατα δημοσίων υπαλλήλων…”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “σε μόνιμα θύματα της εργατοκτόνας πολιτικής της «νεοθατσερικής» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχουν μετατραπεί οι δημόσιοι υπάλληλοι για τους οποίους ετοιμάζεται (εκτός από το κόλπο των μετατάξεων) και νέος γύρος απολύσεων, με το πρόσχημα της μη παραγωγικότητάς τους”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Αντώνη πρόσεξε μην αυτοκτονήσεις”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “μοναδική λύση γρήγορα εκλογές, άμεση έξοδο από την ευρωζώνη και επιστροφή στην δραχμή. Αυτό πρέπει να είναι η απάντηση στους ξένους τοκογλύφους και απατεώνες που ξεπέρασαν κάθε όριο θράσους και ζητούν να εκποιήσουν την κινητή και ακίνητη περιουσία της χώρας για ένα ψωροδάνειο που θα πάει σε τοκογλυφικά επιτόκια”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Ο κόμπος στο χτένι!”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “πέφτουν και οι τελευταίες μάσκες για την κυβέρνηση, η οποία, μπροστά στην πλήρη αποκάλυψη των αδιεξόδων της, καταφεύγει σε διάφορες μεθοδεύσεις για να «κρατηθεί» στην εξουσία και να συνεχίσει να κατακρεουργεί με τις αποφάσεις και τα συνεχή πακέτα μέτρων την ελληνική κοινωνία…”.

ΕΘΝΟΣ: “Η λίστα με τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “το τελικό σχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων προβλέπει ενοποιήσεις τμημάτων ακόμα και διαφορετικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Η λίστα είναι έτοιμη. Λαμβάνεται πρόνοια για ενιαίο σύστημα προμηθειών. Ανασυγκροτούνται διοικητικές υπηρεσίες και κλινικές”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Ερμαια οι χριστιανοί στα νύχια των χειριστών της… διαβολοκάρτας”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “και οι εξουσιοδοτημένοι χειριστές και οι ονομαζόμενοι «χάκερ» μπορούν άνετα όχι μόνον να κατευθύνουν την ζωή μας με την «Κ.τ.Π.» αλλά και να αλλοιώνουν τα στοιχεία μας «κατά το δοκούν»!”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “Εκβιάζουν ευρωπαίοι-τροϊκανοί για να πάρουν την υπογραφή Σαμαρά”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “στέλνουν τελεσίγραφα για συναίνεση διαφορετικά δεν θα μασ δώσουν την πέμπτη δόση του δανείου. «Δεν συμφωνώ στο λάθος» η απάντηση Σαμαρά μετά τη συνάντηση με Παπούλια”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “4ετές γκρέμισμα”.

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι “εθνική συναίνεση από την κοινωνία και τις κομματικές ηγεσίες για ένα 4ετές πρόγραμμα, το οποίο κατεδαφίζει ό,τι μέχρι σήμερα θεωρείται δεδομένο στην οικονομία της χώρας και είναι οι βασικοί πυλώνες της, ζήτησε επί της ουσίας χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μιλώνστας στο συνέδριο του Economist”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Οχι Σαμαρά στον εκβιασμό των Βρυξελλών”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “σαφές μήνυμα στο εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό ότι δεν πρόκειται να δώσει τη συναίνεσή του σε αδιέξοδες πολιτικές που ζημιώνουν τη χώρα στέλνει μέσου του Ελεύθερου Τύπου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς”.

ΕΣΤΙΑ: “Ακατάλληλη η Κυβέρνησις”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η κυβέρνησις αυτή αποδεικνύεται τελείως ακατάλληλα να απεμπλέξη τον τόπο από την κρίση. ¨η πρέπει να την αλλάξη ριζικά ο Πρωθυπουργός ή πρέπει να παραιτηθή ο ίδιος”.

Η ΑΥΓΗ: “Σύρονται σε εκλογές”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ένα βήμα πιο κοντά στις πρόωρες εκλογές οδηγεί η εκβιαστική απαίτηση της τρόικας και των Ευρωπαίων στο Eurogroup να υπάρξει ακόμη και έγγραφη συναίνεση της Ν.Δ. στο νέο Μνημόνιο”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Παγώνουν τα δάνεια της Εργατικής Κατοικίας”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “δέκα χιλιάδες αιτήσεις για δάνεια στον ΟΕΚ, που εκκρεμούν αυτή τη στιγμή, αναμένεται να παγώσουν, όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό. Αιτία, οι οφειλές του, που οι εργαζόμενοι υπολογίζουν ότι θα φθάσουν στο τέλος του 2011 τα 450 εκατομμύρια ευρώ”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Βόμβα Γιουνκέρ για το χρέος”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σαφή προειδοποίηση προς την Ελλάδα ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο προς το παρόν, απηύθυνε χθες ο πρόεδρος του Eurogroup, κ. Ζαν-Κλοντ Γιουνγκέρ. Είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχος της Ευρωζώνης λέει ευθαρσώς ότι υπάρχει θέμα βιωσιμότητας του χρέους, προς το παρόν αναστρέψιμο, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει τους στόχους του Μνημονίου και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Πωλείται το Τ.Τ.”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, «φιλέτο» στον τραπεζικό τομέα, μπήκε πρώτο στο τραπέζι για εκποίηση. Η είδηση έστειλε τη μετοχή στα ύψη την τελευταία ώρα της διαπραγμάτευσης του ΧΑ”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Κεραυνοί Γιούγκερ και Ρεν”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “μέχρι την επόμενη εβδομάδα παρατείνονται οι διεργασίες για την εξειδίκευση των μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ενώ η Τρόϊκα παραμένει το ίδιο διάστημα στην Αθήνα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διεργασίες και οι προετοιμασίες για ένα επιθετικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, καθώς και οι διαθρωτικές αλλαγές που έμειναν μετέωρες υπό την πίεση των όσων ειπώθηκαν χθες το βράδι στο Eurogroup”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “«Ψήνεται» αντιλαϊκή συναίνεση για να σωθεί η πλουτοκρατία από την κρίση”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “πλατφόρμα για μια πιο επιθετική συναίνεση στη σφαγή του λαού διαμορφώνουν τα αστικά κόμματα, με τη συμβολή και της ΕΕ, και με στόχο την επιτάχυνση της εφαρμογής των νέων ακόμη πιο άγριων αντιλαϊκών μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας και των ιδιωτικοποιήσεων”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ευρωπαιχνίδια με τη συναίνεση”.

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι “παιχνίδια με τη φωτιά παίζουν τις τελευταίες ώρες οι Βρυξέλλες, καθώς οι πιέσεις που ασκούν στην αντιπολίτευση, και ειδικά την αξιωματική, για συναίνεση με το… ζόρι στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και ενδεχομένως σε ένα νέο Μνημόνιο απόρροια του νέου δανείου των 50-60 δισ. μπορεί να φέρουν ακόμη και πρόωρες εκλογές”.

City Press: “Καμίνης προς κυβέρνηση. Λύστε το μεταναστευτικό!”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ως το σημαντικότερο πρόβλημα της Αθήνας χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ζήτημα ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, μιλώντας χθες ενώπιον της διακομματικής επιτροπής της Βουλής”.

Metro: “Πολιτικό θρίλερ με τη συναίνεση”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “η συνεδρίαση του Eurogroup αλλάζει άρδην τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, καθώς οι πιέσεις της τρόικας είναι πλέον αφόρητες στο αίτημά της για συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να συνεχιστούν οι χορηγήσεις των δόσεων”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Ασφυκτικές πιέσεις σε Σαμαρά για συναίνεση”.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΕΞΠΡΕΣ: “Η τρόικα ζητεί επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων”.

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι “η επανεξέταση από μηδενικής βάσεων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, που θα αποτελέσουν τις «αιχμές» του νέου μνημονίου, είναι αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Τρεις εντολές από τρόικα. Επίτροποι, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν χθες στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γ. Παπακωνσταντίνου με αντικείμενο τον επανασχεδιασμό του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Σ΄αυτόν η τρόικα θα έχει αποφασιστικό ρόλο και ουσιαστικά θα συνδιαμορφώσει το τελικό κείμενο.

ΚΕΡΔΟΣ: “Πυρετός διεργασιών εν όψει ραγδαίων εξελίξεων”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “την προσεχή εβδομάδα θα παρουσιασθεί, τελικά, από την ελληνική κυβέρνηση το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, μετά τη σχετική απαίτηση, με αυστηρό μάλιστα τόνο, της ίδιας της ΕΕ, κατά τη διάρκεια του Eurogroup”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Πρόταση αναδιάρθρωσης και απαίτηση συναίνεσης”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “το ενδεχόμενο «ήπιας» και όχι δραστικής αναδιάρθρωσης τέθηκε χθες από τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έθεσε ως στόχο για νέα στήριξη της Ελλάδας την τήρηση των δεσμεύσεων για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα και μαζικές ιδιωτικοποιήσεις”.

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

ΕΕ: Τέσσερις νέες προκηρύξεις στηρίζουν τα μέσα ενημέρωσης με συνολικά 12 εκατ. ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τέσσερις νέες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για την προαγωγή μιας δημόσιας σφαίρας ζωντανής και πολύμορφης και την ενίσχυση της πρόσβαση των...
Embneusys: Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT) στην υπηρεσία των κατασκευαστικών
Καινοτόμα συστήματα που αξιοποιούν την τεχνολογία του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ), ειδικά σχεδιασμένα για τον κατασκευαστικό κλάδο, δημιουργεί η εταιρεία Embneusys (πρώην Embiots). H
ΕΕ: Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τη θωράκιση μελλοντικών έργων υποδομής έναντι της κλιματικής αλλαγής
Νέες τεχνικές κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη θωράκιση των έργων υποδομής έναντι της κλιματικής αλλαγής για την περίοδο 2021-2027 δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΙΣΑ: Οδηγίες για την προστασία από τις πυρκαγιές
Μεγάλη προσοχή απαιτείται από τους πολίτες και ειδικά σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, για την προστασία τους από το νέφος της...
Δασικές πυρκαγιές: Η ΕΕ ενεργοποιεί τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας
Καθώς δασικές πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται σε πολλές περιοχές της Μεσογείου και των Δυτικών Βαλκανίων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινητοποιεί άμεσα στήριξη για να βοηθήσει...
ΕΒΕΘ: Απειλείται η βιωσιμότητα των βυρσοδεψείων στη ΒΙΠΕΘ Σίνδου
Τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα των βυρσοδεψικών επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στο Ο.Τ. 52 της ΒΙΠΕΘ Σίνδου, κρούει το Εμπορικό και Βιομηχανικό...