O Tύπος με ένα κλικ

 

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Αλλα 12 δισ. ευρώ ζητά η ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ!!!”. Η εφημερίδα γράφει ότι “σε θέσεις μάχης εν όψει της περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκονται κυβέρνηση και ΓΕΝΟΠ. Σύμφωνα με την ΓΕΝΟΠ, τα ασφαλιστικά δικαιώματα αποτιμούν σε 12 δισ. ευρώ, την ώρα που η αξία της ΔΕΗ στο Χ.Α. είναι μόλις 5,7 δισ. ευρώ!”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Ζούμε μέρες Αργεντινής”. Η εφημερίδα τονίζει ότι “η χώρα περνάει μέρες Αργεντινής στις ομολογιακές αγορές, και η προεξοφλημένη αναδιάρθρωση δεν θα αποτελέσει παρά το όχημα της αναγκαστικής πτώχευσης”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Νοκ άουτ στη λωρίδα της… γάζας. Οι γιατροί εκθέτουν τον Λοβέρδο για τις ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία”. Η εφημερίδα γράφει ότι “μπορεί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος να ισχυρίζεται ότι «υλικά υπάρχουν» στα νοσοκομεία της χώρας, όμως τα φαινόμενα απατούν και τελικά η πραγματικότητα θα τον διαψεύσει, όπως διέψευσε και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό με το διαβόητο: «Λεφτά υπάρχουν»!”.

ΕΘΝΟΣ: “Οι παγίδες της Εφορίας για τις αποδείξεις”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι “οριστική μορφή πήραν οι ρυθμίσεις για τις φορολογικές δηλώσεις. Παγίδες κρύβονται στις αποδείξεις απ΄όπου εξαρτάται το αφορολόγητο όριο. Οι Εφορίες θα προχωρήσουν σε εκτεταμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Εβραιομασονική υπέρ-στοά ετοιμάζει «εισβολή» του Ισραήλ στο Αιγαίο”. Σύμφωνα με την εφημερίδα “σαν να μην μας έφθαναν οι Τούρκοι, ιδού και οι Ιουδαίοι, τώρα, στο μοίρασμα του Αιγαίου. Μασόνοι όλου του κόσμου από την Αμερική και την Ευρώπη δίνουν μάχη για συμμετοχή και του Ισραήλ στο «τραπέζι» του Ελληνικού Αρχιπελάγους. Επί τούτου, ειδικότερα, ενδιαφέρεται και εργάζεται τα μέγιστα η ονομαζόμενη «Στοά των Στοών»!”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “Χλευάζουν τη Ν.Δ. οι πασοκοι για την κριτική Σαμαρά στην απογραφή”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι “τον πόλεμο Σαμαρά στον Καραμανλή και στο έργο του στην οικονομία εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά το ΠΑΣΟΚ, το οποίο τρίβει τα χέρια του για την απόφαση της ηγεσίας της Ν.Δ. να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να βγάλει την κυβέρνηση από το περιθώριο”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Πέφτει η ταρίφα για τα αυθαίρετα”. Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι “η τακτοποίηση των περίπου 1,2 εκατομμυρίου αυθαιρέτων είναι ειλημμένη κυβερνητική απόφαση, καθώς «αυτό που προέχει είναι να πέσει χρήμα στα δημόσια ταμεία»”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Γκρέμισε το αυθαίρετο του Παπακωνσταντίνου”. Η εφημερίδα γράφει ότι “να τετραγωνίσει τον κύκλο επιχειρεί το Μαξίμου στο θέμα των αυθαιρέτων μετά τη δημοσιοποίηση της κόντρας Γ. Παπακωνσταντίνου – Τ. Μπιρμπίλη, που έχει φέρει τον πρωθυπουργό σε δύσκολη θέση”.

ΕΣΤΙΑ: “Σκορποχώρι η Κυβέρνησις”. Η εφημερίδα τονίζει ότι “η έλλειψις συνοχής και συντονισμού της Κυβερνήσεως είναι πλέον κάτι περισσότερο από εμφανής. Και δεν αναφερόμεθα μόνο στο πρόσφατο κρούσμα της ανοικτής διαφοροποιήσεως της υπουργού Περιβάλλοντος με την γραμμή του υπουργού Οικονομικών στο θέμα της «τακτοποιήσεως» των αυθαιρέτων, αλλά και σε πολλά άλλα κρούσματα”.

Η ΑΥΓΗ: “Κυβέρνηση «Σαμίνα»”. Σύμφωνα με την εφημερίδα “ακυβέρνητο ουσιαστικά είναι το σκάφος της ελληνικής οικονομίας, καθώς η κυβέρνηση έχει εναποθέσει την τύχη του στον αυτόματο πιλότο του Μνημονίου και των επικαιροποιήσεών του ανά τακτά χρονικά διαστήματα”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Αυθαίρετα κλειδώνει η ρύθμιση”. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “θέμα χρόνου αποτελεί πλέον η ρύθμιση για τα αυθαίρετα, όπως προκύπτει από τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με την υπουργό Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, η οποία τήρησε χαμηλούς τόνους σε ό,τι αφορά τη διάσταση απόψεων και παρέπεμψε το θέμα στον αρμόδιο υπουργό”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Κρίσιμο δεκαήμερο αποφάσεων”. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “το πλέον κρίσιμο δεκαήμερο αποφάσεων αρχίζει για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η χώρα τελεί υπό την ασφυκτική πίεση των αγορών και η κυβέρνηση καλείται μέσω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αλλά και της εξειδίκευσης του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων να πείσει ότι το «στοίχημα» για την ελληνική οικονομία δεν έχει χαθεί”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Ανοιχτές και το απόγευμα οι δημόσιες υπηρεσίες”. Η εφημερίδα γράφει ότι “σύμφωνα με τον υπουργό, μέσα στο καλοκαίρι θα έχει θεσμοθετηθεί και ψηφιστεί το νέο μισθολόγιο, ενώ από το φθινόπωρο θα αρχίσει να ισχύει η επέκταση του ωραρίου στις δημόσιες υπηρεσίες, που θα λειτουργούν και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Τα σενάρια «φουντώνουν» τα spreads”. Σύμφωνα με την εφημερίδα “οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων έχουν πάρει την πάνω βόλτα και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί και να υποχωρήσουν. Η ραγδαία άνοδος τους αποδίδεται στα συνεχή και καθημερινά σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τα οποία και δεν υποχωρούν παρά τις διαψεύσεις από την κυβέρνηση και την Κομισόν”.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: “Η τρόικα κονομάει, ο λαός πληρώνει”. Η εφημερίδα γράφει ότι “ο λογαριασμός δεν βγαίνει και τα μεγάλα αφεντικά της τρόικας απειλούν ότι θα έρθουν στην Ελλάδα για να δουν τι φταίει, τι ακριβώς κάνει η κυβέρνηση και πόσα ακόμα πρέπει να πληρώσουν οι Ελληνες”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Εγκλημα το ξεπούλημα της ΔΕΗ με πολλαπλές συνέπειες για το λαό”. Η εφημερίδα αναφέρει ότι “η πορεία παραπέρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ έχει ήδη ανακοινωθεί από την κυβέρνηση με το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής». Αυτή η πορεία αποδεικνύεται ένα έγκλημα το οποίο έχει πολλαπλές σοβαρές συνέπειες για το λαό, τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και το περιβάλλον”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Φοροεισαγγελέας και σαρωτικοί έλεγχοι”. Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι “άμεση δράση αναλαμβάνει ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, ο οποίος θα συντονίζει τους ελέγχους για τη φοροδιαφυγή και θα προχωρά στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι φορολογούμενοι με χαμηλά δηλωθέντα εισοδήματα αλλά με μεγάλη ακίνητη περιουσία και πολυτελή διαβίωση θα βρίσκονται στο στόχαστρο των ελέγχων”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Συγχωροχάρτι στη διαφθορά”. Η εφημερίδα γράφει ότι “η κυβέρνηση νομιμοποιεί τη χρόνια ασυδοσία σε όλους τους τομείς, για να εισπράξει από αυθαίρετα, χρέη, ασφάλιστρα, πρόστιμα, δικαστικές διώξεις. Από το «Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα» πάμε στο «Παρανομήσατε, πληρώστε, τελειώσατε»… Λάθος μήνυμα Παπανδρέου προς τη νέα γενιά…”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Τοκογλύφοι – μπράβοι λυμαίνονται τη Θεσσαλονίκη”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ                                                    

ΕΞΠΡΕΣ: “Κλιμάκωση των πιέσεων στην αγορά των ομολόγων”. Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι “ένταση των πιέσεων σημειώθηκε χθες στην εγχώρια αγορά ομολόγων, με το spread του 10ετους ομολόγου να σπάει το ψυχολογικό όριο των 1.300 μονάδων βάσης, λόγω των εντεινόμενων σεναρίων για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Επικίνδυνος εκτροχιασμός. Ασφυκτικές πιέσεις σε ομόλογα-μετοχές”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Pimco και Goldman Sachs πυροδότησαν χθες νέο ράλι στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων δίνοντας τροφή στην αδιάκοπη πλέον φημολογία στην αγορά για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Προσωπικό εφοριακό αποκτούν 1.875 έχοντες και κατέχοντες”. Η εφημερίδα γράφει ότι “τον προσωπικό τους εφοριακό αποκτούν 1.875 φυσικά πρόσωπα, ύποπτα για απόκρυψη εισοδήματος, την ίδια ώρα που μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, λαθρέμποροι καυσίμων, ποτών και τσιγάρων αλλά και όσοι δεν αποδίδουν παρακρατούμενους φόρους, θα «γεμίσουν» το ελεγκτικό δίχτυ… τεσσάρων υπουργείων!”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Στη «ζυγαριά» της αγοράς τα σενάρια αναδιάρθρωσης”. Η εφημερίδα τονίζει ότι “καθώς η συζήτηση για την πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αποτελεί το πλέον προσφιλές καθημερινό θέμα των αγορών κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος «ξορκίζουν» την προοπτική γνωρίζοντας ότι η ανακούφιση θα είναι ενδεχομένως προσωρινή, ενώ κατόπιν η χώρα θα πρέπει να επουλώσει τις πληγές σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία και να αντιπαλέψει την κλιμακούμενη δυσπιστία των αγορών”.

 Newscode.gr

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

ΕΕ: Τέσσερις νέες προκηρύξεις στηρίζουν τα μέσα ενημέρωσης με συνολικά 12 εκατ. ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τέσσερις νέες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για την προαγωγή μιας δημόσιας σφαίρας ζωντανής και πολύμορφης και την ενίσχυση της πρόσβαση των...
Embneusys: Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT) στην υπηρεσία των κατασκευαστικών
Καινοτόμα συστήματα που αξιοποιούν την τεχνολογία του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ), ειδικά σχεδιασμένα για τον κατασκευαστικό κλάδο, δημιουργεί η εταιρεία Embneusys (πρώην Embiots). H
ΕΕ: Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τη θωράκιση μελλοντικών έργων υποδομής έναντι της κλιματικής αλλαγής
Νέες τεχνικές κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη θωράκιση των έργων υποδομής έναντι της κλιματικής αλλαγής για την περίοδο 2021-2027 δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΙΣΑ: Οδηγίες για την προστασία από τις πυρκαγιές
Μεγάλη προσοχή απαιτείται από τους πολίτες και ειδικά σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, για την προστασία τους από το νέφος της...
Δασικές πυρκαγιές: Η ΕΕ ενεργοποιεί τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας
Καθώς δασικές πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται σε πολλές περιοχές της Μεσογείου και των Δυτικών Βαλκανίων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινητοποιεί άμεσα στήριξη για να βοηθήσει...
ΕΒΕΘ: Απειλείται η βιωσιμότητα των βυρσοδεψείων στη ΒΙΠΕΘ Σίνδου
Τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα των βυρσοδεψικών επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στο Ο.Τ. 52 της ΒΙΠΕΘ Σίνδου, κρούει το Εμπορικό και Βιομηχανικό...