Ο Τύπος με μια ματιά

 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Τροχαία και βεγγαλικά σκόρπισαν νεκρούς το Πάσχα!…”

Η εφημερίδα γράφει ότι “στα μαύρα ντύνονται δεκάδες οικογένειες κάθε χρόνο μετά το Πάσχα εξαιτίας των δύο παράλληλων «πολέμων» που εξελίσσονται κατά τη διάρκεια των εορτών και σχετίζονται με τα τροχαία αλλά και με τη ρίψη βεγγαλικών. Το θλιβερό αυτό «έθιμο», που δεν εγκατέλειψαν οι Ελληνες ούτε φέτος, έβαψε για ακόμη μία φορά τη χώρα στο αίμα, με θύματα μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις να είναι ακόμη και ανήλικα παιδιά”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Ενώ η χώρα έχει πτωχεύσει… ολοταχώς για αναδιάρθρωση του πολιτικού συστήματος”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “πριν συνεχιστεί η στημένη κόντρα της αναδιάρθρωσης, να καταλάβουν οι πολιτικοί νταβατζήδες του τόπου ότι εάν δεν αναδιαρθρώσουν οι ίδιοι το σύστημά τους -και αυτό μόνο με σεισμικές συνταγματικές ανατροπές είναι δυνατό να γίνει- καμία επιχείρηση ελάφρυνσης του δανειακού βάρους της χώρας δεν θα έχει λαϊκό αντίκρισμα”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Αλχημείες για απολύσεις στο Δημόσιο!”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, όχι μόνο στον οικονομικό τομέα με το νέο μισθολόγιο, αλλά και στη διοίκηση, έρχονται το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, καθώς ολοκληρώνεται η καταγραφή του ανθρώπινου δυναμικού μέσα από την οποία θα προκύψουν τόσο το κλείσιμο όσο και οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών του δημόσιου τομέα”.

ΕΘΝΟΣ: “Μαύρη λίστα με στόχο 10.000 επαγγελματίες”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “επιχειρησιακό σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής μπαίνει σε εφαρμογή από τη Δευτέρα. Σκοπός είναι τα φορολογικά έσοδα να αυξηθούν φέτος κατά 500 εκ. ευρώ. Στη μαύρη λίστα περιλαμβάνονται 10.000 φυσικά πρόσωπα, ανάμεσά τους γιατροί, δικηγόροι, τραγουδιστές. Ειδικοί ελεγκτές αναλαμβάνουν δράση”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Μητροπολίτης Πειραιώς: Επιχαρματα των δαιμόνων οι σιωνιστές και οι οπαδοί τους!…”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “επιθετικός, αλλά και πλήρως διαφωτιστικός ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, για μία ακόμη φορά, βάλλει κατά όσων προβάλλουν «τα θλιβερά υποπροϊόντα του σιωνιστικού τέρατος»!”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “Ηχηρή απάντηση Αλογοσκούφη μέσω «Ελεύθερου» στον Σαμαρά”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “με μια αποκλειστική δήλωση «βόμβα» στον «Ε» απαντά ευθέως και δημόσια ο Γ. Αλογοσκούφης στην ηγεσία του κόμματος, σχετικά με τις υπερβολές της «αυτοκριτικής» σήμερα στη Ν.Δ. και τη στάση αποδόμησης της οικονομικής πολιτικής στα έτη 2004-2008, όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Πως θα κριθούν 25.000 στελέχη Δημοσίου”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “στην αφετηρία της μάχης, που αναμένεται σκληρή, για την κατάληψη 25.000 θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο βρίσκονται ήδη περίπου 60.000 στελέχη της δημόσιας διοίκησης. Η επιλογή των στελεχών της δημόσιας διοίκησης θα περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις, προφορική συνέντευξη και μοριοδότηση προσόντων που θεωρούνται εξατομικευμένα και αντικειμενικά, όπως χρόνια προϋπηρεσίας, τίτλοι σπουδών, ατομικά φύλλα αξιολόγησης”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Ελλειμμα «εφιάλτης» φουντώνει την αναδιάρθρωση”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “ο μήνας που θα κρίνει το μέλλον της κυβέρνησης είναι ο Μάιος, με την απαισιοδοξία στο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο για την πορεία της οικονομίας να κυριαρχεί, την αναδιάρθρωση του χρέους να έρχεται και το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος να μοιάζει με κινούμενη άμμο”.

ΕΣΤΙΑ: “Ανίκανοι σοσιαλκρατιστές”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “μέσα στο 18μηνο που βρίσκεται στην εξουσία η Κυβέρνησις του κ. Παπανδρέου προεκλήθη η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία της ελληνικής οικονομίας. Ο Πρωθυπουργός μπορεί να αποδίδη ευθύνες στους προκατόχους του, αλλά η αλήθεια είναι πως η κατάρρευσις επήλθε επί της δικής του διακυβερνήσεως”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Ρύθμιση για τα καταπατημένα”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σχέδιο «τακτοποίησης» 2 εκατομμυρίων καταπατημένων στρεμμάτων επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο, με πρώτιστο στόχο να εισπράξει άμεσα 1,5 δισ. ευρώ έως το 2013”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Φοροέλεγχοι με ονοματεπώνυμο”.

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι “φοροελέγχους με ονοματεπώνυμο που θα έχουν στο στόχαστρο φυσικά πρόσωπα που εμφανίζονται πλούσια στην κοινωνία αλλά… φτωχά στην Εφορία, θα προβλέπει το τριετές σχέδιο της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί την Πέμπτη από την κυβέρνηση”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Εκτακτα μέτρα 3 δισ. ευρώ για κάλυψη των αποκλίσεων”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “έκτακτα μέτρα, ύψους 3 δισ. ευρώ, εξαγγέλλει άμεσα η κυβέρνηση ως απάντηση στη νέα απόκλιση που παρουσίασε το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2010, αλλά και στις υστερήσεις που εμφανίζει ο προϋπολογισμός του 2011”.

Newscode.gr

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Δεύτερη ευκαιρία! Για όσους έχασαν τη ρύθμιση των 100-120 δόσεων
Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε. // Του Ευστάθιου Λιακόπουλου, Founder & CEO της εταιρείας BSS Τη δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση των 100-120 δόσεων δίνει η εφορία...
Ταμείο Ανάκαμψης: 2 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις και αγορά
Μέσα από τις ειδικές δράσεις που θα ενεργοποιούνται σταδιακά από το Ταμείο Ανάκαμψης, έρχονται άμεσες και έμμεσες ενισχύσεις συνολικού ύψους 1,95 δισ. ευρώ για...
Φορολογικές δηλώσεις: Στο 3% η έκπτωση για την εφάπαξ καταβολή φόρου
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι αυξάνεται στο 3% η έκπτωση για την καταβολή του φόρου έως τέλος Ιουλίου. Ενώ,...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μ.Μ.Θ. Συναυλίας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα τιμούν την 106η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων με μια συναυλία μνήμης που θα...
Δεύτερη ευκαιρία! Για όσους έχασαν τη ρύθμιση των 100-120 δόσεων
Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε. // Του Ευστάθιου Λιακόπουλου, Founder & CEO της εταιρείας BSS Τη δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση των 100-120 δόσεων δίνει η εφορία...
Πέθανε η γνωστή σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Έφυγε από τη ζωή η γνωστή σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου, με πολλές σημαντικές δουλειές στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Παπαγεωργακοπούλου έδωσε τέλος στη...