Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Οικονομία & Πολιτική Το νέο πρόγραμμά του παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη

Το νέο πρόγραμμά του παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη

Ο ίδιος επιτέθηκε κατά της ΝΔ, τονίζοντας ότι δεν έχει κανένα όραμα και καμία στρατηγική σχετικά με τη βελτίωση της συμφωνίας, παρά μόνο την επιστροφή στην πρότερη κατάσταση και τη συνέχιση της κοινωνικής καταστροφής.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το σχέδιο διακυβέρνησης του κόμματός του, δίνοντας έμφαση στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο. «Θέλουμε ανάπτυξη που να μην στηρίζεται σε κοινωνικά ερείπια» είπε.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα επιλέξουν ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ και εξαπέλυσε σφοδρή επιθεση εναντίον της ΝΔ και του προέδρου της Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Από τις εξαγγελίες της ΝΔ και του προέδρου της δεν προκύπτει τίποτα άλλο πέρα από την βούληση να γυρίσουμε πίσω στις πιο σκοτεινές περιόδους της προηγούμενης πενταετίας, να γυρίσουμε πίσω στη μαύρη περίοδο του κυρίου Σαμαρά και των συνεργατών του» επισήμανε.

Υποστήριξε ότι στόχος της ΝΔ είναι  η ακόμη πιο σφοδρή επίθεση στη υγεία, την παιδεία και τη δημόσια διοίκηση, ενώ  υποστηρίζει και την απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, ότι θέλει να συνεχίσει την πολιτική ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θέλει να σταματήσει τη μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του ελέγχου της λίστας υπόπτων για φοροδιαφυγή, καθώς και να κλείσει και πάλι την ΕΡΤ.

Η ΝΔ και ο κ. Μεϊμαράκης, είπε, θέλουν: «Να συνεχίσουν την απορύθμιση της αγοράς εργασίας. Να αποσύρουν το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των καναλιών. Να τερματίσουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης. Να ακυρώσουν το νόμο για τις εκατό δόσεις. Να προσανατολίσουν το φοροκυνηγητό στους  μικροοφειλέτες που δεν έχουν αντικειμενικά δυνατότητα να πληρώσουν».

Προειδοποίησε για τους κινδύνους που εγκυμονεί τυχόν επιστροφή της ΝΔ στην εξουσία και έκανε αναφορά και σε υποθέσεις σκανδάλων, επισημαίνοντας: «Ο βίος και η πολιτεία της, βίος και πολιτεία μικρών και μεγάλων σκανδάλων αποτελούν αρκετή απόδειξη για αυτό. Τίποτα άλλο. Κανένα όραμα, καμία στρατηγική, κανένα συνεκτικό πρόγραμμα. Γιατί αν η ΝΔ επιστρέψει στην εξουσία μαζί της θα γυρίσουν και τα δίκτυα της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας. Τα δίκτυα που νέμονταν τις κρατικές χρηματοδοτήσεις επί χρόνια, στερώντας την πραγματική οικονομία από πολύτιμους πόρους και από έργα προοπτικής. Και είναι ακριβώς αυτό το πλέγμα επιλογών και δεσμεύσεων που έχει η ΝΔ, το οποίο θα βάλει σε κίνδυνο τις δυνατότητες εξόδου της Ελλάδας από την κρίση».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να αναρωτηθούν «ποιος έχει τα εχέγγυα, το ήθος, τις ικανότητες και τη γνώση όχι να εξυπηρετήσει τον εαυτό του και τα ιδιαίτερα μικρά και μεγάλα συμφέροντα, αλλά τις ζωντανές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό».

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών, τόνισε ότι «σκοπίμως λένε κάποιοι, για να “θολώσουν τα νερά”, ότι  αυτή η εκλογική μάχη δεν έχει επίδικο παρά μόνο τη διαχείριση της συμφωνίας την οποία παρουσιάζουν, επίσης σκοπίμως, ως ένα ερμητικά κλειστό κείμενο» και παρατήρησε: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα και μεγαλύτερη διαστρέβλωση. Στις 20 Σεπτέμβρη κρίνεται αν θα επιστρέψουμε στη σκοτεινή περίοδο της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας, των δικτύων εξουσίας και της διαπλοκής που κυριάρχησαν στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες και θέριεψαν κυριολεκτικά κατά την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά ή αν θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την έξοδο από την κρίση και τις πολιτικές λιτότητας που ξεκινήσαμε πριν λίγους μήνες.

»Κρίνεται ο αναπτυξιακός προσανατολισμός και η συνέχιση μιας προσπάθειας για την ανασυγκρότηση οικονομική, διοικητική, κοινωνική της χώρας μας πέρα και έξω από την παρακμή του χρεοκοπημένου παλιού πολιτικού συστήματος. Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα αυτών των εκλογών και είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες, ο ελληνικός λαός, οι ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις αυτής της ισοπεδωμένης αλλά περήφανης κοινωνίας ξέρουν ήδη τι θα επιλέξουν. Θα επιλέξουν να κοιτάξουν το μέλλον με ελπίδα και προσδοκία. Θα επιλέξουν να βάλουν οριστικό τέλος στο σχέδιο παλινόρθωσης μιας εξουσίας που χρεοκόπησε τη χώρα και ισοπέδωσε την οικονομία. Θα επιλέξουν ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Εγγυόμαστε τη βελτίωση της συμφωνίας»

Η Μάχη για τη βελτίωση της συμφωνίας με τους θεσμούς δεν έχει τελειώσει και έχει σημασία ποιος θα κάνει τη διαπραγμάτευση αυτή, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως πέρα από τα δυσάρεστα, η συμφωνία μπορεί να δημιουργήσει μια νέα προοπτική για την ελληνική οικονομία.

«Η Συμφωνία που με πολύ σκληρή διαπραγμάτευση καταφέραμε, είναι ένα κείμενο σκοπίμως ανοιχτό σε συγκεκριμένα ζητήματα, με ρητά διατυπωμένη τη δυνατότητα εξεύρεσης ισοδυνάμων, μέσω διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς» ανέφερε και πρόσθεσε: «Από την επιτυχημένη ή μη αντιμετώπισή τους θα εξαρτηθεί η αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας για τις επόμενες δεκαετίες».

Ο ίδιος αναφέρθηκε αναλυτικά στα σημεία που μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχη: Αναδιάρθρωση του χρέους, διαχείριση των κόκκινων δανείων, θεσμική συγκρότηση και χρηστή λειτουργία του νέου Ταμείου Αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας, αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Σε όλα τα πάρα πάνω, ο Αλέξης Τσίπρας έφερε σε αντιδιαστολή τις πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνηση Σαμαρά και το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ. «Και είναι σε αυτό ακριβώς το σημείο, αγαπητοί φίλοι, που η ΝΔ χάνει κατά κράτος καθώς από το ίδιο το πρόγραμμά της προκύπτει ότι μοναδικός της στόχος είναι όχι μόνο να μη διεκδικήσει τίποτα καλύτερο από όσα οι εταίροι έχουν την ευγενή καλοσύνη να μας προσφέρουν, αλλά να συνεχίσει χωρίς παρεκκλίσεις και ταλαντεύσεις στην κατεύθυνση της κοινωνικής κατεδάφισης της προηγούμενης πενταετίας».

Επισήμανε, δε, ότι αυτό προκύπτει και από «την επιμονή της το διάστημα της διαπραγμάτευσης, να προχωρήσει η κυβέρνησή μας σε συμφωνία όπως όπως. Ακόμα και όταν οι εταίροι ζητούσαν 20 δισ. μεγαλύτερα πλεονάσματα, όταν ζητούσαν κατάργηση του ΕΚΑΣ, όταν έλεγαν ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να συζητήσουν το θέμα του χρέους, όταν έλεγαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση νέας συμφωνίας αν δεν ολοκληρωθεί η προηγούμενη».

«Θέλουμε ανάπτυξη με την κοινωνία όρθια»

«Θέλουμε έξοδο από την κρίση με την κοινωνία και τους πολίτες όρθιους, η ανάπτυξη δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής ισοπέδωσης» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για ανάπτυξη με κοινωνική ευημερία.

«Αν κάτι πρέπει να έχουμε βγάλει ως συμπέρασμα από τα χρόνια της κρίσης είναι ότι η παραγωγή δεν πρέπει να στηρίζεται πάνω στα κοινωνικά ερείπια που αφήνει πίσω της η λιτότητα, ούτε να διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες και να στηρίζεται στους κρατικοδίαιτους ολιγάρχες, στα δίκτυα της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας, στις προνομιακές σχέσεις με τον κρατικό και διοικητικό μηχανισμό, στα καρτέλ και την φοροδιαφυγή.

»Αντίθετα, θέλουμε μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται στην εργασία, στην επένδυση την καινοτομία, την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μια ανάπτυξη που θα έχει προσανατολισμό, θα είναι σχεδιασμένη και θα αξιοποιεί το σύνολο των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.»

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με ορίζοντα 4ετίας, σημειώνοντας ότι στόχο έχει το «να δημιουργήσει τους κοινωνικούς και οικονομικούς όρους για την απεμπλοκή από την πολιτική της λιτότητας, τη χρηματοπιστωτική καταστολή, τη διαρκή βελτίωση των όρων της συμφωνίας».

Ειδικότερα, αναφέρθηκε σε σειρά παρεμβάσεων: 

1. Την αποκατάσταση της ρευστότητας και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τις επενδύσεις:

Πρώτος στόχος η αποκατάσταση της ρευστότητας και η ανατροπή της συνθήκης της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας που σκοπίμως επιβλήθηκε στην ελληνική οικονομία. Προς αυτήν την κατεύθυνση η προσπάθεια θα περιλαμβάνει:

 • Την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων και των μικρότερων και συνεταιριστικών τραπεζικών ιδρυμάτων, που θα ολοκληρωθεί μέχρι την 1-1-2016,
 • Το νέο ΕΣΠΑ στο οποίο εξασφαλίσαμε τον διπλασιασμό της προκαταβολής για την νέα προγραμματική περίοδο,
 • Τη δημιουργία μιας νέας αναπτυξιακής τράπεζας,
 • Την αξιοποίηση του νέου επενδυτικού προγράμματος Γιούνκερ
 • Τη χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε μέσα από τη συμφωνία με την EBRD, την ενεργοποίηση του επενδυτικού σκέλους της Παγκόσμιας Τράπεζας και τη νέα συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Επίσης, θα προωθηθούν διαρθωτικές αλλαγές για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, προωθώντας:

 • Την υλοποίηση του νόμου για την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων,
 • Την ίδρυση Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων,
 • Την υλοποίηση του σχεδίου μας για την μείωση των τιμών που περιλαμβάνει: α) την επανεξέταση του πλαισίου λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, β) τις μεταρρυθμίσεις σε στοχευόμενους κλάδους στους οποίους κυριαρχούν ολιγοπωλιακά συμφέροντα, όπως το λιανεμπόριο και τα καύσιμα.
 • Την αναβάθμιση της θεσμικής υποδομής αναφορικά με την προσέλκυση ‘Αμεσων Ξένων Επενδύσεων.  
 • Τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών σχεδιασμού, αδειοδότησης και ελέγχου της ανάπτυξης, δημιουργώντας τις αναγκαίες συνθήκες «ασφάλειας δικαίου» για τους πολίτες και τις επενδύσεις.

Ο στρατηγικός προσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ενισχυθούν:

 • Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μια ενεργητική πολιτική διεύρυνσης της εξαγωγικής βάσης θα τις διευκολύνει να κάνουν το βήμα πέρα από τα σύνορα της χώρας μας,
 • Οι νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις που θα εκμεταλλευτούν το νέο οικοσύστημα πέριξ της ερευνητικής υποδομής των ελληνικών πανεπιστημίων,
 • Οι νέες μορφές συνεργατισμού στον αγροτικό τομέα που θα είναι προσανατολισμένες προς την επιχειρηματικότητα και προς την μεταποίηση του προϊόντος,
 • Οι άμεσες ιδιωτικές επενδύσεις με σεβασμό στην εργατική και περιβαλλοντική νομοθεσία
 • Οι νέες κοινωνικές επιχειρήσεις που θα δημιουργηθούν όταν ολοκληρωθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο που ετοιμάζουμε.

2. Την ενίσχυση και τον αναπροσανατολισμό της αγροτικής οικονομίας

Σε ό,τι αφορά τον αγροτικό τομέα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται:

 • Να προστατέψουμε το αγροτικό εισόδημα με την καταπολέμηση των ενδοομιλικών συναλλαγών από τις εταιρείες γεωργικών εφοδίων, με έλεγχο των παράνομων εισαγωγών και ελληνοποιήσεων, των εναρμονισμένων πρακτικών και των υπερτιμολογήσεων, με θέσπιση και τήρηση αυστηρών χρονικών ορίων αποπληρωμής των παραγωγών
 • Να ξαναδώσουμε στους αγρότες το μερίδιο που τους αναλογεί από την αξία των προϊόντων τους, με στήριξη των συνεργατικών σχημάτων, θεσμοθέτηση αγορών παραγωγών και τοπικών δικτύων παραγωγών- καταναλωτών
 • Να αναδιοργανώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες και τους φορείς αγροτικής πολιτικής, σε ένα ενιαίο, συνεκτικό και αντιγραφειοκρατικό σύνολο, που θα παρέχει συμβουλευτικές, εκπαιδευτικές και υποστηρικτικές  υπηρεσίες  προς τους αγρότες.
 • Να διαχειριστούμε με διαφάνεια και με παραγωγικό προσανατολισμό τις κοινοτικές ενισχύσεις και τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης
 • Να ενισχύσουμε τη διατροφική επάρκεια της χώρας με συγκεκριμένα σχέδια αύξησης της παραγωγής.

3. Την υλοποίηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας

Για αυτό το πεδίο παρεμβάσεων, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στην Ελλάδα και την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, στο βαθμό που υποστηρίζεται από μια συνεκτική κυβερνητική πολιτική».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε για τις ακόλουθες θεσμικές μεταρρυθμίσεις:

 • Ενοποίηση της κατακερματισμένης συνεταιριστικής νομοθεσίας στην Ελλάδα ώστε να διευκολυνθεί η δημιουργία συνεταιριστικών εγχειρημάτων και τοπικών δικτύων κοινωνικής οικονομίας.
 • Διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για τη μεταβίβαση των υπό πτώχευση και των πτωχευμένων επιχειρήσεων σε συνεταιρισμούς (πρώην-) εργαζομένων έτσι ώστε να αποκατασταθεί η παραγωγική δυναμικότητα της οικονομίας όπου υπάρχει σχέδιο βιωσιμότητας.
 • Συγκρότηση και λειτουργία Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας το οποίο θα αντλεί πόρους από διοικητικές κυρώσεις, δωρεές, χορηγίες και τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και θα τα διοχετεύει σε συνεργατικά σχήματα με ποικίλους τρόπους (επιδοτήσεις, μικροδανεισμός, κάλυψη εγγυητικών επιστολών).

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για:

 

 • Την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης
 • Τις ενίσχυση των ενεργητικών πολιτικών μείωσης της ανεργίας
 • Την προστασία και αναβάθμιση του συστήματος υγείας και πρόνοιας
 • Την στήριξη και τον δημοκρατικό μετασχηματισμό του εκπαιδευτικού συστήματος

Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον εκδημοκρατισμό και οργανωτικό μετασχηματισμό του κράτους. Όπως είπε, ο πυλώνας αυτός περιλαμβάνει παρεμβάσεις για:

 • την ανασυγκρότηση της  δημόσιας διοίκησης
 • την ενίσχυση της προσπάθειας για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς
 • την εμβάθνση της δημοκρατίας σε κάθε πτυχή της πολιτικής και κοινωνικής ζωής

Ειδικότερα για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

 • Την καθιέρωση Μητρώου Δημοσίων Υπαλλήλων και Λειτουργών με αυξημένα τυπικά προσόντα και εργασιακή εμπειρία από το οποίο θα επιλέγονται με ανοικτές και διαφανείς διαδικασίες όλα τα στελέχη των Δημοσίων Οργανισμών -Επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
 • Βαθιά οργανωτική αλλαγή σε όλη την πυραμίδα του δημόσιου τομέα, από την Κεντρική Διοίκηση έως τον τελευταίο εποπτευόμενο φορέα, με σύγχρονα οργανογράμματα.
 • Τα νέα οργανογράμματα δημιουργούν τις συνθήκες για ένα σύστημα κινητικότητας μέσα στο δημόσιο τομέα
 • Καθιέρωση της αποτίμησης/αξιολόγησης του παραγόμενου έργου της δημόσιας διοίκησης
 • Αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης σε βασικό σύμβουλο του δημοσίου
 • Μία και μόνη, ενιαία Δημόσια Αρχή, στο υψηλότερο επίπεδο της κυβέρνησης, με αντικείμενο την ψηφιακή πολιτική και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση
 • Έλεγχο όλων των δημοσίων συμβάσεων με ενιαίο τρόπο και ηλεκτρονικά
 • Διασφάλιση της λειτουργικότητας των ψηφιακών μητρώων του δημοσίου
 • Ενίσχυση της Διαύγειας

Σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις που αφορούν την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, προωθείται:

 

 • Αυστηροποίηση των ποινών και απλοποίηση των διαδικασιών επιβολής τους. Οι ποινές πρέπει να φτάνουν σε πλήρη δήμευση εισοδημάτων που δεν δηλώθηκαν ή περιουσιακών στοιχείων που δεν δικαιολογούνται
 • Ισχυρή και στελεχωμένη φορολογική διοίκηση με τεχνικά μέσα και επιχειρησιακό σχεδιασμό
 • Διασταύρωση στοιχείων τραπεζικών λογαριασμών και δηλώσεων εισοδήματος, απόκτηση λογισμικού ώστε να εντοπίζονται οι απάτες ΦΠΑ, την εκπόνηση σχεδίου νόμου και επιχειρησιακής στρατηγικής για το λαθρεμπόριο καυσίμων, καπνικών προϊόντων και οινοπνευματωδών.
 • Διεθνείς συνεργασίες, τόσο για την μεταφορά τεχνογνωσίας και την υιοθέτηση καλών πρακτικών όσο και για την παροχή πληροφοριών για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό. 
 • Χάραξη τομεακής στρατηγικής κατά της διαφθοράς στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης και ιδίως στους τομείς υψηλού κινδύνου (υγεία, άμυνα, δημόσιες συμβάσεις – προμήθειες, ΟΤΑ, δημόσια έργα κλπ).
 • Πλήρη αναμόρφωση του συστήματος και των διαδικασιών των Δημοσίων Συμβάσεων, με διαφανείς όρους στα Δημόσια Έργα.
 • Θέσπιση νέου νομικού πλαισίου για το πολιτικό χρήμα και για το πόθεν έσχες των κρατικών λειτουργών.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε, επιπλέον, την ανάγκη «για τον δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους που θα υλοποιηθεί μέσω ενεργητικών πολιτικών για την προώθηση της ισότητας, την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του κράτους».

Όπως είπε, η προσπάθεια αυτή «θα κορυφωθεί με την αναγκαία Συνταγματική αναθεώρηση για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει έναν πλατύ δημοκρατικό διάλογο με το σύνολο των κοινωνικών δυνάμεων και των πολιτών».

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Πότε ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις 2021
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι ηλεκτρονικές πύλες του TAXISnet για την υποβολή των δηλώσεων από 6,5 εκατ. φορολογούμενους θα είναι σε λειτουργία το αργότερο μέχρι...
Έρευνες: Για τα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία στις αγορές
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα , την περίοδο από τον Μάιο 2019 μέχρι τον Φεβρουάριο 2021 μελετήθηκαν πάνω από κατηγορίες προϊόντων. Και διαπιστώθηκε ότι...
Bill Gates: Χωρίζει τη σύζυγό του Melinda μετά από 27 χρόνια γάμου
Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Bill Gates- ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο- και η σύζυγός του, Μelinda, ανακοίνωσαν ότι έλαβαν από κοινού την...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μ.Μ.Θ. /Κ.Ω.Θ. Τρεις κορυφαίοι σολίστ τιμούν την ημέρα της Ευρώπης Online ρεσιτάλ 9 – 10 και 11 Μάϊου
To Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης τιμούν την 9η Μαΐου, την Ημέρα της Ευρώπης, την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. ...
Πότε ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις 2021
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι ηλεκτρονικές πύλες του TAXISnet για την υποβολή των δηλώσεων από 6,5 εκατ. φορολογούμενους θα είναι σε λειτουργία το αργότερο μέχρι...
Έρευνες: Για τα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία στις αγορές
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα , την περίοδο από τον Μάιο 2019 μέχρι τον Φεβρουάριο 2021 μελετήθηκαν πάνω από κατηγορίες προϊόντων. Και διαπιστώθηκε ότι...