Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Οικονομία & Πολιτική (video) Το απόγευμα η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

(video) Το απόγευμα η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

 

Παρά τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις για την προγραμματική σύγκλιση, καθώς και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει «κλειδώσει» το κυβερνητικό σχήμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ορισμένες ενστάσεις, καθώς οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι τού «χρεώνουν» το υπουργείο Οικονομικών, καθώς ο Βασίλης Ράπανος είχε συνεργαστεί στενά με τον Κώστα Σημίτη, προετοιμάζοντας την ομαλή ένταξη της χώρα στο ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον Βασίλη Ράπανο πρότειναν οι Αντώνης Σαμαράς και Φώτης Κουβέλης. Την πρόταση για τον κ. Ράπανο απεδέχθη ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με το επιχείρημα ότι το ΠΑΣΟΚ «χρεώνεται» το υπουργείο Οικονομικών, η ΝΔ επιθυμεί να χρησιμοποιήσει δικό της στέλεχος για το έτερο σημαντικό οικονομικό υπουργείο, το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΝΔ επιθυμεί να τοποθετήσει εκεί τον Κ.Χατζηδάκη, ειδικά αν συγχωνευθεί το εν λόγω υπουργείο με το Υποδομών. Για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης συζητείται παράλληλα το όνομα του κ. Στουρνάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ονομάτων που πέφτουν στο τραπέζι για το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της Απασχόλησης είναι του διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια.

Σαμαράς: Σκληρή δουλειά για να δοθεί ελπίδα

Ελάχιστα λόγια και σκληρή δουλειά, το μήνυμα που θα μεταφέρει ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Αντώνης Σαμαράς με τις πρώτες του δηλώσεις, χθες, έδωσε και το στίγμα των προθέσεών του ως προς το τι περιμένει από τους νέους υπουργούς: Δουλειά και όχι λόγια και επιδιώξεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, πάνω στις οποίες λειτούργησε ένα μεγάλο μέρος της κυβέρνησης Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Ο κ. Σαμαράς θα συγκαλέσει το υπουργικό Συμβούλιο αμέσως μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησής του (πιθανότατα μετά το μεσημέρι) προκειμένου να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για το τι περιμένει το επόμενο διάστημα και να ενημερώσει τους υπουργούς του ότι η Ελλάδα θα… εκπροσωπηθεί στις Βρυξέλλες και στη Σύνοδο Κορυφής της προσεχούς εβδομάδας, όχι μόνο από τον ίδιο, αλλά και από τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη, παρά το γεγονός ότι τυπικά οι δυο τους δεν έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος στις εργασίες του ευρωπαϊκού συμβουλίου.

Η ορκομωσία Σαμαρά

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του Α. Σαμαρά. Έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ορκωμοσία του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ζητώ από τον Ελληνικό λαό πατριωτισμό και αρραγή εθνική ενότητα και εμπιστοσύνη.

Mε τη βοήθεια του Θεού θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βγει ο λαός μας, μια ώρα νωρίτερα από την κρίση.

Όπως και θα ζητήσω, αύριο το πρωί, από τη νέα κυβέρνηση, που θα σχηματιστεί, σκληρή δουλειά. Για να μπορέσουμε να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στο λαό μας».

Την ανάγκη «κυβέρνησης μακράς πνοής που θα δώσει σταθερότητα και ελπίδα στη χώρα», τόνισε ο Α. Σαμαράς στο διάλογό του με τον Κάρολο Παπούλια.

Καλή επιτυχία του ευχήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο διάλογος των δύο ανδρών

Παπούλιας: Τι απέδωσε ο μαραθώνιος

Σαμαράς: Απέδωσε την δεδηλωμένη. Ανακαία προϋπόθεση για να σχηματιστεί μια μακρόπνοη κυβέρνηση που θα δώσει σταθερότητα και ελπίδα στον τόπο.

Παπούλιας: Δεν έχω τίποτα άλλο από το να δεχθώ το σχηματισμό κυβέρνησης, να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο της, καθώς θα έχει πολλά δύσκολα να αντιμετωπίσει»

Σαμαράς: Με τη βοήθεια του Θεού κ. Πρόεδρε

Τα ονόματα σε λίγες ώρες…

Κλειδώνει τις επόμενες ώρες η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Η ΝΔ θα εκπροσωπηθεί από κορυφαία κοινοβουλευτικά στελέχη της. Από το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχουν εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.

Η ΔΗΜΑΡ θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Η ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου πιθανότατα θα γίνει αύριο.

Πιο αναλυτικά, πληροφορίες θέλουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου της Βουλής, τον Βασίλη Ράπανο να αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών με αναπληρωτή τον Γ.Ζανιά και τον Δημήτρη Αβραμόπουλος να αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Άμυνας.

Το υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να αναλαμβάνει ο Κ.Χατζηδάκης με αναπληρωτή τον Γ.Στουρνάρα.

Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Μάριου Σαλμά, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να αναλαμβάνει το ΥΠΕΚΑ.

Για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης (μετονομασία από Προστασίας του Πολίτη) ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Δένδια και του Κώστα Τζαβάρα.

Για το υπουργείο Παιδείας ακούγεται το όνομα του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και για το υπουργείο Δικαιοσύνης του Αντώνης Μανιτάκης.

Το υπουργείο Επικρατείας φέρεται να αναλαμβάνει ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δ.Σταμάτης, και το υπουργείο Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη.

Επιπλέον, κατά πληροφορίες δημιουργούνται ξεχωριστά υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες της ΝΔ. Υπουργός Ναυτιλίας φέρεται να αναλαμβάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης και υπουργός Τουρισμού η Όλγα Κεφγαλογιάννη.

Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση

Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και το μήνυμα αυτό θα το μεταφέρουμε και στο Eurogroup, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά.

“Θέμα ωρών η συγκρότηση κυβέρνησης. Έχουν διαμορφωθεί οι κοινοβουλευτικές προϋποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης,” δήλωσε ο Ε. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Α. Σαμαρά. Ζητήματα προσώπων είπε θα ρυθμιστούν μέχρι το βράδυ.

Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει ο υπ. ΥΠΟΙΚ Γ. Ζανιάς στο αυριανό Eurogroup.

Εν όψει της συνόδου των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης ο κ. Ζανιάς θα έχει συνάντηση απόψε με Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη.

Επιμένει ο Ε. Βενιζέλος στη σύσταση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για το μνημόνιο. Είναι κρίμα υπογράμμισε που ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συμμετάσχει.

 

Το απόγευμα η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.http://www.youtube.com/watch?v=R1wLx3rnK50&feature=player_embedded

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

PaloServices: Ανάλυση ειδήσεων και κοινωνικών δικτύων με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης
H PaloServices παρέχει καινοτόμους τρόπους ανάγνωσης και ευφυούς ανάλυσης των ειδήσεων αλλά και των κοινωνικών δικτύων σε πραγματικό χρόνο με τη βοήθεια της Τεχνητής...
Κορονοϊός: Η Επιτροπή εγκρίνει νέα σύμβαση με τη Novavax για πιθανό εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19
Την έβδομη συμφωνία προαγοράς με φαρμακευτική εταιρεία ενέκρινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να διασφαλίσει την πρόσβαση σε πιθανό εμβόλιο κατά της νόσου
ΕΕ: Τέσσερις νέες προκηρύξεις στηρίζουν τα μέσα ενημέρωσης με συνολικά 12 εκατ. ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τέσσερις νέες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για την προαγωγή μιας δημόσιας σφαίρας ζωντανής και πολύμορφης και την ενίσχυση της πρόσβαση των...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

H Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έρχεται την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στο αμφιθέατρο των Μ Μουδανιών, να γεμίσει τις νύχτες μας με αυτό που όλοι έχουμε ανάγκη,...
PaloServices: Ανάλυση ειδήσεων και κοινωνικών δικτύων με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης
H PaloServices παρέχει καινοτόμους τρόπους ανάγνωσης και ευφυούς ανάλυσης των ειδήσεων αλλά και των κοινωνικών δικτύων σε πραγματικό χρόνο με τη βοήθεια της Τεχνητής...
Εθνική Τράπεζα: Ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία για τον τουρισμό
Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα στοιχεία για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2021, σύμφωνα με τη νέα μελέτη της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής...