Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Εκπαίδευση Τα φτερά τους για τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια άνοιξαν 10 μαθητές της Γεωργικής...

Τα φτερά τους για τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια άνοιξαν 10 μαθητές της Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης

Ακόμη δέκα μαθητές του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής προστέθηκαν στη μακρά λίστα επιτυχιών του προγράμματος “Study USA” και από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα συνεχίσουν τις σπουδές τους με πλήρη υποτροφία σε Αμερικανικά πανεπιστήμια. Το συνολικό ύψος των υποτροφιών ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Οι εννέα μαθητές της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου που εξασφάλισαν υποτροφία σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ είναι: Κωνσταντίνα Ακριτίδου, Σοφία Δημότση, Ραφαέλα Κανλή, Λάουρα Κάσο, Γιώργος Κουρτζίδης, Δημοσθένης Σαμπατάκος, Στυλιανή Σαπαντζή, Ελευθερία Τοπάλογλου και Ευαγγελία Βουδούρη, ενώ ο μαθητής της Γ’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου που εξασφάλισε υποτροφία είναι ο Ζαχαρίας Καρακώστας. Να σημειωθεί ότι έξι από τους μαθητές έκατσαν στα θρανία των λυκείων της ΑΓΣ με υποτροφία.

«Η χαρά μου δεν περιγράφεται. Δεν έχω λόγια για να ευχαριστήσω την Αμερικανική Γεωργική Σχολή για όσα μου έχει προσφέρει», δήλωσε η Κωνσταντίνα Ακριτίδου από το Αγγελοχώρι Ημαθίας, η οποία έγινε δεκτή στο Davidson College. Η Σοφία Δημότση εξασφάλισε υποτροφία από το University of Richmond, όπου θα ακολουθήσει κλάδο σχετιζόμενο με τον τομέα της οικονομίας. «Διάλεξα το ΓΕΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, γιατί είχα στόχο να σπουδάσω στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού», είπε.

Από την πλευρά της, η Λάουρα Κάσο από το Πήλιο Μαγνησίας, η οποία εξασφάλισε υποτροφία από το Union College όπου θέλει να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες, τόνισε ότι το πρόγραμμα Study USA ήταν ένας από τους παράγοντες που την οδήγησαν στα θρανία της ΑΓΣ.

Ο Γιώργος Κουρτζίδης από τη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός από το Dickinson College και θέλει να σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων. Κάλεσε όσα παιδιά σκέφτονται να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α. «να έρθουν στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή» και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ‘Study USA’, το οποίο χαρακτήρισε «απαιτητικό αλλά όχι δύσκολο».

Ο επίσης Θεσσαλονικιός Δημοσθένης Σαμπατάκος, έγινε δεκτός από το Trinity College, χωρίς ακόμη να έχει ξεκαθαρίσει με τι θα ασχοληθεί. «Το επίπεδο των μαθημάτων στο λύκειο ήταν πολύ υψηλό και μας εφοδίασε με όλα τα απαραίτητα προσόντα για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του προγράμματος Study USA», είπε.

Από την πλευρά της, η Στυλιανή Σαπαντζή από την Περαία Θεσσαλονίκης θα σπουδάσει νευροεπιστήμες στο Brown University. Δήλωσε ενθουσιασμένη από το επίπεδο της εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και ανυπομονεί για τη στιγμή που θα περάσει το κατώφλι του Αμερικανικού πανεπιστημίου στο οποίο έγινε δεκτή.

Η Ελευθερία Τοπάλογλου από τα Γιαννιτσά εξασφάλισε πλήρη υποτροφία από το Brandeis College. «Με πατέρα που ασχολείται με τον αγροδιατροφικό τομέα και με δεδομένη την πρόθεσή μου να σπουδάσω στις Η.Π.Α., θεώρησα ότι το ΓΕΛ της Αμερικανικής γεωργικής Σχολής αποτελεί την ιδανική λύση. Προετοιμάστηκα καλά και τα κατάφερα. Είμαι πολύ χαρούμενη», είπε.

Η Ευαγγελία Βουδούρη σκέφτεται να σπουδάσει νευροεπιστήμη στο Pomona College, στο οποίο έγινε δεκτή με υποτροφία. «Οι σπουδές στην ΑΓΣ είναι μία ξεχωριστή εμπειρία για κάθε μαθητή», είπε.

Η Ραφαέλα Κανλή από το Πευκοχώρι Χαλκιδικής πήρε υποτροφία στο Worcester Polytechnic Institute όπου φιλοδοξεί να σπουδάσει βιολογία. «Κάνουμε ήδη σκέψεις για τις βαλίτσες και το μεγάλο ταξίδι γνώσης, το οποίο περνά πάνω από έναν ολόκληρο ωκεανό. Όλα τα παιδιά διαβάσαμε πολύ και τελικά δικαιωθήκαμε χάρη και στις φιλότιμες και ουσιαστικές προσπάθειες των εκπαιδευτικών της Σχολής», τόνισε.

Τέλος, ο Ζαχαρίας Καρακώστας από τον Νέο Σκοπό Σερρών πέρασε από τα θρανία του Επαγγελματικού Λυκείου της ΑΓΣ και πλέον ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Berea College όπου έγινε δεκτός με υποτροφία. «Ήρθα στο ΕΠΑΛ γιατί σκοπεύω να αναλάβω τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης με ζωοτροφές. Μπήκα στο πρόγραμμα Study USA μόλις στην Γ’ τάξη και χρειάστηκε να καλύψω μεγάλο έδαφος για να φτάσω στο επίπεδο των άλλων παιδιών. Όμως, με σκληρή δουλειά τα κατάφερα», είπε.

Οι γνώσεις που παρείχαν το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ και στους δέκα μαθητές, τους έδωσαν τη δυνατότητα να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές τους και να ατενίζουν με αισιοδοξία το ακαδημαϊκό μέλλον τους. Να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι μαθητές της Γ’ τάξης έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους είτε στη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, είτε στη συνέχιση των σπουδών τους στο Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, διεκδικώντας το δικαίωμά τους να κάνουν πράξη τα όνειρά τους. Μέσω του προγράμματος “Study USA” που υλοποιεί η Σχολή, τα τελευταία οκτώ χρόνια 58 μαθητές συνέχισαν με υποτροφία τις σπουδές τους στις Η.Π.Α.

 

To ka-business.gr φέρνει σε πρώτο πλάνο τα SMART CITIES
Πώς μια πόλη γίνεται smart? Ποια τεχνολογία πρέπει να έχουν στα χέρια τους οι πολίτες σε μία smart κοινωνία? Τι ρόλο παίζουν οι Υποδομές...

Το ka-business.gr προτείνει

Τι θα ανακοινώσει τελικά σήμερα ο Μητσοτάκης
Σήμερα Σάββατο μέχρι το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει τελικά πιο αυστηρά μέτρα καθώς  ραγδαία είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα...
Η θάλασσα βγήκε στη στεριά από τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που χτύπησε το νησί του Σάμου
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ήταν σαν να χτύπησε το σημείο μικρό τσουνάμι. Η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 έστειλε μήνυμα στους πολίτες του νησιού να...
Ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου: Έγινε αισθητός σε όλη την Ελλάδα
Σημειώθηκε στις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 30/10, στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Σάμου. Η σεισμική δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια, μικρό εστιακό βάθος μόλις στα 10 χιλιόμετρα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τι θα ανακοινώσει τελικά σήμερα ο Μητσοτάκης
Σήμερα Σάββατο μέχρι το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει τελικά πιο αυστηρά μέτρα καθώς  ραγδαία είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα...
Αναβολή και νέες ημερομηνίες παραστάσεων στο θέατρο “Αμαλία” στη Θεσσαλονίκη
Η διεύθυνση του θεάτρου ΑΜΑΛΙΑ ανακοίνωσε την αναβολή παραστάσεων, που θα ανέβαιναν τις επόμενες μέρες, μετά την αλλαγή επιπέδου στον επιδημιολογικό χάρτη της Θεσσαλονίκης...
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- Αναστολή εκδηλώσεων
Μετά την υπαγωγή της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης στο Επίπεδο 4 του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες συναυλίες και παραστάσεις του...