Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Τουρισμός Τουρισμός στη Θεσσαλονίκη 365 μέρες το χρονο!

Τουρισμός στη Θεσσαλονίκη 365 μέρες το χρονο!

 

Το συνέδριο το οποίο παρακολούθησαν πάνω από 400 άτομα αποτέλεσε συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και του ΕΟΤ, ενώ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκθέσεων PHILOXENIA, HOTELIA και POLIS.

Το Destination Thessaloniki ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ υποστηρίχθηκε από το Thessaloniki Convention Bureau, τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης και τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Μέγας Χορηγός του ήταν ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ και χορηγός η εταιρεία Εllinair του ομίλου Μουζενίδη.

Οι διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές του Destination Thessaloniki παρουσίασαν τον στρατηγικό σχεδιασμό και τις καλές πρακτικές, που χρησιμοποίησαν, για να αποκομίσουν αποτελέσματα ή να προωθήσουν δράσεις στο πεδίο εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο  συνεδριακός, εκπαιδευτικός, αθλητικός, ιατρικός και ο τουρισμός κρουαζιέρας.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίστηκε η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για να τοποθετηθεί η πόλη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, αξιοποιώντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και επιτυγχάνοντας επισκεψιμότητα για 365 ημέρες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημιουργία νέων «ταυτοτήτων» για την πόλη, με την ανάδειξη καινούργιων θεματικών εναλλακτικού τουρισμού και αναψυχής, όπως οι δράσεις, που αφορούν στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε μεσογειακό κόμβο σπουδών (educational hub) με την πρωτοβουλία «Study in Thessaloniki» ή η καθιέρωση της σε προορισμό υπηρεσιών υγείας (Health Tourism Destination).

Ακόμη, στις τουριστικές προοπτικές της Μεσογείου και στον ανταγωνισμό που δέχεται από αναδυόμενους προορισμούς αναφέρθηκε το διευθυντικό στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κα Esencan Terzibasoglu, ενώ τη δημιουργία ελκυστικών πόλεων-προορισμών, κάτι που απαιτεί όμως την ύπαρξη υποδομών, τόνισε το μέλος του Δ.Σ του European Cities Marketing (EMC), κ. Pier Paolo Mariotti.

Τις ομοιότητες, αλλά και τις διαφορές, ανάμεσα στη Βαρκελώνη και στη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε το διευθυντικό στέλεχος του Γραφείου Συνεδρίων της ισπανικής πόλης, κα Elena Altemir, ενώ τη σύνδεση υψηλής τεχνολογίας και τουρισμού περιέγραψε η κα Sharon Landes Fischer, επικεφαλής τουριστικών υπηρεσιών του οργανισμού Tel Aviv Global & Tourism.

Για τη «συνάντηση» του τουρισμού με την εκπαίδευση τοποθετήθηκαν η κα. Ιωάννα Μυταυτσή, του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, η κα. Δέσποινα Ι. Κλαβανίδου Καθηγήτρια, Αναπληρώτρια Πρύτανη Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο κ. Βλάσιος Βλασίδης Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Σχολή Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίαs, ο κ. Ιωάννης Κώνστας Διοικητικός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, ο Δρ Ευάγγελος Χρήστου, καθηγητής Τουριστικού Μάρκετινγκ, A ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, η κα. Ρούλα Λεμπετλή, Director of Αdmissions, Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (ACT), ο κ. Γρηγόρης Σούγγαρης Recruitment & Admissions Coordinator, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, Perrotis College, ο Δρ Ιωάννης Καναράκης Υπεύθυνος του Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του Κολλεγίου DEI, ο κ. Γρηγόρης Δικαίος, Director of Recruitment, The University of Sheffield International Faculty, CITY College, ο Δρ Ευάγγελος Κονταξάκης, Διευθυντής του Mητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης και ο κ. Σπήλιος Αριστοτελίδης, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων, New York College.

Η στρατηγική προσέγγιση του δωδεκάμηνου τουρισμού με αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και οι σχετικές διεθνείς εμπειρίες και πρακτικές, αναλύθηκαν από τους κ.κ.: Χρήστο Πετρέα, Οικονομολόγο, Σύμβουλο σε θέματα τουριστικής και περιφερειακής ανάπτυξης, μέλος ΔΣ του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου – ΙΔΕΑΔ, Γιάννη Ποδιώτη Οικονομολόγο, Γ. Γραμματέα Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ Θεσσαλονίκης, Αχιλλέα E. Τζίμα μέλος Εθνικής Ομάδας Ιστιοσανίδας, Προπονητής Ιστιοπλοΐας, συνιδρυτής Project “Sports Tourism Greece” και Άρη Νίκα Πρόεδρο του μαραθωνίου “Olympus Marathon”.

Για την προοπτική της Θεσσαλονίκης ως προορισμού κρουαζιέρας τοποθετήθηκαν με τη σειρά τους οι κ.κ. Βασίλης Καραχάλιος υπεύθυνος πωλήσεων για την ελληνική αγορά της Celestyal Cruises, Mιχάλης Νομικός εκπρόσωπος εταιρειών κρουαζιέρας και η Δρ Φιόρη A. Ζαφειροπούλου Λέκτορας Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιριών, The Nest και SOFFA.

Για τον ιατρικό τουρισμό και τις δυνατότητες της Θεσσαλονίκης σε αυτό το πεδίο απηύθυναν ομιλία οι κ.κ: Δρ Ηλίας Τσάκος Ιατρικός Διευθυντής EmbryoClinic IVF, Νίκος Δουλάμης Διευθύνων Σύμβουλος Eurythmia Medical Network, Γιώργος Αδαμόπουλος Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Αποκατάστασης “ΕΥΕΞΙΑ”  και Δρ Νικόλαος Νίτσας Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Παιδοφθαλμίατρος, Γενικός Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Το πάνελ συντόνισε ο Dr. Aθανάσιος A. Εξαδάκτυλος, Πλαστικός Χειρουργός, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Συντονιστής του συνεδρίου ήταν ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος και υπεύθυνος του ενθέτου “Όμορφα Ταξίδια” στην εφημερίδα Μακεδονία. Τις πέντε ενότητες του συνεδρίου συντόνισαν οι Σπύρος Πέγκας, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεσσαλονίκης, Γρηγόρης Δικαίος, Director of Recruitment City College, Φανή Χαλκιά, Ολυμπιονίκις, Δρ Άγγελος Φ. Βλάχος, μέλος ΔΣ ΟΛΘ/ μέλος ΔΣ ΤΑΙΠΕΔ και ο Δρ. Aθανάσιος A. Εξαδάκτυλος, Πλαστικός Χειρουργός, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Τέλος, στο μεγάλο διάλειμμα του συνεδρίου ένα χορευτικό δίδυμο χάρισε μια ευχάριστη «έκρηξη» στους συμμετέχοντες με μια mini επίδειξη χορού, η οποία προϊδέασε για το διεθνές γεγονός, Thessaloniki Dance Festival (TDF) που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 9-10 Απριλίου 2016 και αποτελεί μια συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και της Σχολής Χορού All Star Dance.

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ενισχύει τη χρηματοδότηση της έρευνας για τον κορoνοϊό με 120 εκατ. ευρώ
Η Επιτροπή έχει καταρτίσει κατάλογο 11 νέων έργων αξίας 120 εκατ. ευρώ από το «Horizon Europe», το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας (2021-2027),...
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Συστήνει συμμαχίες για τους ημιαγωγούς και τις τεχνολογίες βιομηχανικού cloud
Δύο νέες βιομηχανικές συμμαχίες ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: τη συμμαχία για τους επεξεργαστές και τις τεχνολογίες ημιαγωγών και την ευρωπαϊκή συμμαχία για τα βιομηχανικά...
CINEA: Έγκριση χρηματοδότησης προγραμμάτων ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφόρτισης πλοίων σε Πειραιά και Ηράκλειο
Έργα που στοχεύουν στην εξασφάλιση της συμβατότητας των υποδομών των λιμένων της χώρας για την εισαγωγή της δυνατότητας ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφόρτισης των ελλιμενισμένων πλοίων,...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Συνεργασία ΕΚΠΑ – YALE για εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο για την περιβαλλοντική υγεία
Την ίδρυση ενός εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου, σε συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Yale των ΗΠΑ, με αντικείμενο τη...
Συνάντηση Σταϊκούρα και Ντόναχιου: Η ελληνική οικονομία άντεξε στην πανδημία
Κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών είναι ότι "η ελληνική οικονομία επέδειξε αξιοσημείωτη αντοχή στη δίνη της υγειονομικής κρίσης", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας...
Κικίλιας: Νέα κίνητρα σε ιατρούς και φαρμακοποιούς για την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού
Φαρμακοποιοί και ιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό στους ενδιαφερόμενους με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού, ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός...