Σχετικά με το ka-business

11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρια το ka-business.gr και σηματοδότησε  μια νέα προσπάθεια που αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις δράσεις, στους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ και επιμένουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Να παρουσιάζει την άλλη  Ελλάδα, αυτή της δημιουργίας και της ανάπτυξης.

Μέσα από τις «σελίδες» του ka-business.gr αναδείχθηκαν επιχειρήσεις που καινοτομούν, άνθρωποι που πρωτοπορούν, που αγωνίζονται.

Το ka-business.gr  έχει διοργανώσει δεκάδες πολυσυνέδρια «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ  & ΑΝΑΠΤΥΞΗ», σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό  και  πάνω από 150.000 άτομα της αγοράς και της ακαδημαϊκής επιχειρηματικότητας, σε όλο τον κόσμο, έχουν παρακολουθήσει μέσω livestreaming  τις εργασίες των πολυσυνεδρίων.

Επιχειρηματίες,  παραγωγοί, φοιτητές,  ερευνητές, start uppers και άνθρωποι της αγοράς  έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν  το παρόν και να αγκαλιάζουν τα  Πολυσυνέδρια «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» τα οποία έχουν οποίο έχουν γίνει πλέον θεσμός.

Ο θεσμός των Πολυσυνεδρίων ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ έχει καθιερωθεί ως το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα για τους ανθρώπους που επιχειρούν, δημιουργούν και καινοτομούν, με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων αλλά και χορηγών, ενώ τυγχάνει ευρείας προβολής από τα ΜΜΕ.

Η έντυπη έκδοση του ka-business.gr είναι το 6μηνιαίο περιοδικό «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ»   που διανέμονται στις δράσεις του ka-business.gr αλλά και σε επαγγελματικούς φορείς της Ελλάδας. Επιπλέον αναρτάται ηλεκτρονικά στο  ka-business.gr και προωθείται με newsletter στους 35.000 αναγνώστες του site για την καινοτομία και την ανάπτυξη, σε όλο τον κόσμο. (Το αναγνωστικό κοινό αποτελούν επιχειρηματίες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, παραγωγοί, αγρότες, ερευνητές, ακαδημαϊκοί, φοιτητές οικονομικής κατεύθυνσης, start uppers, δημοσιογράφοι και πολιτικοί).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ www.ka-business.gr το περιοδικό “ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ” σε ηλεκτρονική μορφή

Ιδέες και ιδιαίτερα στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές. Ο στόχος όμως είναι η υλοποίησή τους. “Τι να το κάνω αν στο κεφάλι μου έχω δεκάδες πιθανές επιχειρηματικές ιδέες  και δεν  μπορώ να υλοποιήσω καμία από αυτές”;

Όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόμαστε στον διαδικτυακό αέρα με τις δράσεις μας, που ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό, έχουμε καταφέρει να δώσουμε σάρκα και οστά σε αρκετές από αυτές τις ιδέες.

Έχουμε δώσει βήμα στο ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό δυναμικό της χώρας μας, το οποίο πασχίζει να υιοθετήσει νέους τρόπους διεξόδου προς την ευημερία και την ανάπτυξη.

Φέραμε σε επαφή τους σωστούς επενδυτές με τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, που καινοτομούν και ψάχνουν να βρουν χρηματοδότη.

Αυτό είναι το www.ka-business.gr και το ΠΟΛΥΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το ΚΑ στα Αιγυπτιακά σημαίνει ψυχή, και η ομάδα του ka , ότι κάνει το κάνει με τη ψυχή της και συνεχίζει δυναμικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ KA-BUSINESS.GR ΕΔΩ

Πρόκειται για ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό μέσα από τον φακό, του συνεργάτη μας Πάνου Κονιού

Ταυτότητα

Το περιοδικό, επικεντρώνεται στην οικονομική δυναμική του κόσμου υπό το πρίσμα της καινοτομίας και της πράσινης ανάπτυξης.Η καινοτομία αποτελεί μονόδρομο για τη δημιουργία νέων επενδύσεων ενώ η πράσινη ανάπτυξη αντιμετωπίζεται από πολλούς επιχειρηματίες, ως σανίδα σωτηρίας στην οικονομική κρίση.Οι διαπιστώσεις αυτές, σε συνδυασμό με το κενό που υπάρχει στον εκδοτικό χώρο και στο ελληνικό διαδίκτυο σε σχέση με την εν λόγω θεματική, μας οδήγησαν στη δημιουργία του ka-business.gr.  Με λίγα λόγια και πολύ εικόνα, μέσω του web tv,  κάνουμε focus στις καλές ειδήσεις, κάνουμε focus στην Καινοτομία…εκεί κάπου ξεκινά η Ανάπτυξη.

Προφίλ

Το «Καινοτομία & Aνάπτυξη» αποτελεί τη συνέχεια του περιοδικού «Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα», που εκδιδόταν από το 1998 μέχρι και 2009 στο πλαίσιο γνωστού ετήσιου πολυσυνεδρίου που πραγματοποιούνταν σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.Από φέτος θα εκδίδεται με την ονομασία «Καινοτομία & Ανάπτυξη», ξεκινώντας από την ηλεκτρονική μορφή, www.ka-business.gr

Η ιδέα

Είναι γενικά αποδεκτό ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, η καινοτομία αποτελεί μονόδρομο για την βιωσιμότητα  και την περαιτέρω ανάπτυξη μιας εταιρίας. Αυτή η διαπίστωση, σε συνδυασμό με την δυναμική που ήδη παρουσιάζουν τομείς όπως τα νέα μέσα, ο τουρισμός και η ακαδημαϊκή έρευνα, καθώς και το κενό που υπάρχει στον εκδοτικό χώρο και στο ελληνικό διαδίκτυο σε σχέση με την εν λόγω θεματική, μας οδήγησε στον σχεδιασμό και την εκπόνηση του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος.

Νέα μέσα

Το e-περιοδικό, www.ka-business.gr  θα προβάλει πολλά ρεπορτάζ και όπλο του θα είναι η εικόνα, γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχια.

Έρευνες

Αυτό που  ξεκινήσαμε από το 1998 και θα συνεχιστεί στη νέα έκδοση «Καινοτομία και Ανάπτυξη», www.ka-business.gr –  είναι οι καθιερωμένες πλέον έρευνες που θα βγαίνουν μέσα από τη συμμετοχή των αναγνωστών. Τα αποτελέσματα της έρευνας που θα αφορά στην επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία και στην ανάπτυξη, θα παρουσιάζονται στο ετήσιο συνέδριο του «Καινοτομία και Ανάπτυξη» που θα διοργανώνεται με την παρουσία του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας και με ομιλητές εξέχουσες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού και εμπορικού χώρου.