Αρχική ΥΓΕΙΑ Διατροφή Το Έτος Γαστρονομίας Σαντορίνης στην Θεσσαλονίκη

Το Έτος Γαστρονομίας Σαντορίνης στην Θεσσαλονίκη

 

Ο Δήμος Θήρας με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, ανακήρυξε το 2013 ως «ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ». Με τη συγκεκριμένη απόφαση κεφαλαιοποιείται και αξιοποιείται η μεθοδική και συλλογική προσπάθεια ετών να ενταχθεί στο τουριστικό χαρτοφυλάκιο του νησιού η γαστρονομία. Φέτος η Σαντορίνη κάνει το επόμενο βήμα και διεκδικεί τη θέση της ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς.

Το 2013 είναι μια χρονιά-σταθμός για τη Σαντορίνη και όχι μόνο, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εισάγεται η έννοια του ΕΤΟΥΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ.

Τις διάφορες πτυχές της πολυδιάστατης αυτής πρωτοβουλίας θα παρουσιάσουν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, ο ομ. καθ. Χρίστος Ντούμας, Δ/ντής Ανασκαφών Ακρωτηρίου, ο ομ. καθ. Μιχάλης Φυτίκας, Πρόεδρος Ινστιτούτου Μελέτης & Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης και η κα Αικατερίνη Τράκα, πρ. Τακτική Ερευνήτρια ΕΘΙΑΓΕ.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Χρίστος Ντούμας με θέμα: Από την ανάγκη στην απόλαυση: διατροφικές συνήθειες στη Θήρα της Εποχής του Χαλκού.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ- Η γέννηση ενός Αρχιπελάγους», που φιλοξενείται στο χώρο περιοδικών εκθέσεων του ΝΟΗΣΙΣ.

Η Σαντορίνη είναι γνωστή διεθνώς και με σημαντικές πρωτιές σε δημοσκοπήσεις διαφόρων εξειδικευμένων εντύπων τουρισμού, ενώ είναι καθιερωμένο brand στα τουριστικά δεδομένα της διεθνούς τουριστικής αγοράς.

Με την πρωτότυπη πρωτοβουλία ο Δήμος Σαντορίνης γίνεται «σημαιοφόρος» αξιοποίησης της συνεργασίας όλης της τοπικής κοινωνίας με σηματοδότηση φέτος της γαστρονομίας, η οποία εξασφαλίζει την συνέργεια της φημισμένης τοπικής αγροτικής παραγωγής της Σαντορίνης (ντοματάκι Σαντορίνης, φάβα Σαντορίνης, κρασιά Σαντορίνης, Vinsando κλπ) με τον ονομαστό εξειδικευμένο τουρισμό, πάντα με βάση τα μακροχρόνια ιστορικά πολιτιστικά στοιχεία της Σαντορίνης και την φυσική της ιστορία.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Σαντορίνης, «2013 ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ», δίνει την ευκαιρία σε όλους, κυρίως στην τοπική κοινωνία για επιτάχυνση ενεργειών, στους φίλους της Σαντορίνης και στους φίλους της γαστρονομίας για ανάληψη νέων δραστηριοτήτων, αλλά και στους επισκέπτες για συντόμευση αποφάσεων, ενώ είναι ένας σωστός τρόπος επίτευξης τμηματικών στόχων με προσανατολισμό της προσπάθειας όλων για καλύτερα αποτελέσματα, και σαν τέτοια η επίσημη παρουσίαση στην Βόρεια Ελλάδα (6ο χλμ Θεσσαλονίκης-Θέρμης), είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα, την Τετάρτη, 10 Απρ 2013, στις 18.00, στο ΝΟΗΣΙΣ.

 

Το ka-business.gr προτείνει

Τράπεζα Πειραιώς: Παράταση Προγράμματος Ανταμοιβής Συνεπών Δανειοληπτών Στεγαστικών Δανείων
Η Τράπεζα Πειραιώς, ανταποκρινόμενη με ευθύνη στο ζήτημα της επιβάρυνσης των οικογενειακών προϋπολογισμών από την άνοδο των επιτοκίων διεθνώς, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους...
Νομοθεσία για τις υποδομές Gigabit: πράσινο φως για την επιτάχυνση της ανάπτυξης
Η «νομοθεσία για τις υποδομές Gigabit» αποσκοπεί στη μείωση του κόστους ανάπτυξης υπερταχέων δικτύων. Η νομοθεσία, η οποία έχει ήδη συμφωνηθεί με το Συμβούλιο και...
Δικαίωμα στην επισκευή: νέοι κανόνες για πιο εύκολες και οικονομικές επισκευές
Οι νέοι κανόνες ενισχύουν τα δικαιώματα των καταναλωτών, ελαττώνουν τα σκουπίδια και ενισχύουν τον κλάδο των επισκευών, κάνοντάς τες ευκολότερες και πιο συμφέρουσες. Την Τρίτη...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Φωτογραφία : “Πάσχα στο Άγιον Όρος”
Η Αγιορειτική Εστία συμμετέχει στις εκδηλώσεις της «Λατρευτικής Εβδομάδας» του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την διοργάνωση της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας και ιερών κειμηλίων με τίτλο:...
ΜΕΒΓΑΛ: Αγάπης Έργα για την κοινωνία
Για περισσότερα από 74 χρόνια η ΜΕΒΓΑΛ φροντίζει να φέρει στο τραπέζι μας προϊόντα που είναι απαραίτητα για μία ισορροπημένη διατροφή και ενισχύουν την...
Coffee Island: Προχωρά σε σημαντική δωρεά για την εκπαίδευση των νέων νευροχειρουργών
Η ομάδα της Coffee Island, συνεχίζει, με αφοσίωση, να νοιάζεται για όλα αυτά που κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Ως αρωγός διαφόρων πρωτοβουλιών που ενισχύουν την...