Αρχική ΥΓΕΙΑ Ιατρική Επιχείλιος Έρπης: Η γανοθεραπεία τον "έκαψε" δύο

Επιχείλιος Έρπης: Η γανοθεραπεία τον “έκαψε” δύο

 

Επιχείλιος έρπης στο Β’ Στάδιο

 

Επιχείλιος έρπης: Τα πέντε στάδια της νόσου

Α’ στάδιο. Η «άφιξη» του επιχείλιου έρπη προαναγγέλλεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο: στην αρχή νιώθεις μούδιασμα, θερμότητα, φαγούρα και μια περίεργη αίσθηση ότι τα χείλη έχουν πρηστεί, τα οποία όσο περνάει η ώρα γίνονται εντονότερα. Συχνά, το δέρμα κοκκινίζει. Αυτό το στάδιο διαρκεί περίπου 12 έως 24 ώρες.

Β’ στάδιο. Σταδιακά εμφανίζονται στα χείλη ή/και την γύρω περιοχή, επώδυνες φουσκάλες με υγρό ή μικροσκοπικές φυσαλίδες, οι οποίες είναι ενωμένες όλες μαζί δημιουργώντας την εικόνα «αποικίας». Το κάπνισμα εντείνει το πρόβλημα γιατί ευαισθητοποιεί τα χείλη και την γύρω περιοχή

Γ’ στάδιο. οι φουσκάλες σπάνε και απελευθερώνουν το υγρό που βρίσκεται μέσα τους.

Δ’ στάδιο. Στο επόμενο στάδιο η περιοχή ξηραίνεται και συχνά υπάρχουν μικρές αιμορραγίες. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται πληγές και μια «κρούστα» στο δέρμα από τις εκκρίσεις.

Ε’ στάδιο. Τέλος, είναι το στάδιο της επούλωσης, όπου σταδιακά η επιφάνεια της πληγής συρρικνώνεται μέχρι να εξαφανιστεί πλήρως.


– Ο κύκλος της νόσου διαρκεί συνήθως 5-14 ημέρες μέχρι την πλήρη ίαση.

– Για τις επόμενες λίγες εβδομάδες, ίσως το δέρμα αποχρωματιστεί τοπικά αλλά σταδιακά επανέρχεται.

– Κατά τη διάρκεια αυτών των πέντε σταδίων μπορεί κάποιος να νιώθει άρρωστος σαν να έχει γρίπη ή/και να έχει μία αίσθηση γενικής κατάπτωσης του οργανισμού του

Επιχείλιος έρπης & Θεραπεία

Δεν υπάρχει οριστική θεραπεία, προς το παρόν. Από τη στιγμή που θα τον «κολλήσετε», θα τον κουβαλάτε για πάντα. Δυστυχώς, οι αλοιφές των φαρμακείων έχουν περιορισμένη δραστικότητα.

– Έχω δοκιμάσει δύο γνωστές φαρμακευτικές αλοιφές και τα αποτελέσματα που είχα και στις δύο περιπτώσεις ήταν τα εξής:

– Αρχικά βοηθάνε στην ένταση των συμπτωμάτων και τη διάρκεια της νόσου αλλά σταδιακά ο ιος «συνηθίζει» την εκάστοτε αλοιφή και από ένα σημείο και μετά είναι πλήρως αναποτελεσματική. Δηλαδή είτε έβαζα αλοιφή είτε όχι δεν υπήρχε κανένα αποτέλεσμα, καμία υποχώρηση ή ανακούφιση.

– Κάποιες φορές δοκίμασα ορισμένους «εναλλακτικούς» τρόπους π.χ. μέλι, οινόπνευμα και αιθέρια έλαια αλλά αφενός αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα και όχι τα αίτια και αφετέρου είχαν εξίσου μικρή αποτελεσματικότητα.

Αυτό σημαίνει ότι είμαστε αβοήθητοι..;!

– Το ότι δεν υπάρχει θεραπεία για τον επιχείλιο έρπη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να θωρακιστούμε! «Κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν». Η πρόληψη είναι το σημαντικότερο και είναι σε 3 επίπεδα.
– Πριν, όμως, ασχοληθούμε με την πρόληψη, χρειάζεται πρώτα να κατανοήσουμε τα αίτια, δηλαδή πώς μεταδίδεται ο επιχείλιος έρπης αλλά πρωτίστως πότε «ενεργοποιείται».

Επιχείλιος έρπης & τρόποι μετάδοσης του
– Η μετάδοση μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε από τα πέντε στάδια της νόσου, από τα πρώτα συμπτώματα έως την επούλωση των πληγών. Ωστόσο, η πιο επικίνδυνη φάση για τη μετάδοση του ιού είναι όταν σπάνε οι φυσαλίδες και απελευθερώνεται το υγρό.
–  Ο ιός μεταδίδεται με ότι έρχεται σε έμμεση ή άμεση επαφή με τα χείλη π.χ. το φιλί, ποτήρια, πετσέτες κ.ά.

Ι. Πρόληψη αφού εκδηλωθεί

1. Για να περιοριστεί η μετάδοση του επιχείλιου έρπη σε άλλα άτομα
Α. δεν μοιραζόμαστε τα προσωπικά μας αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με τα χείλη μας π.χ. ποτήρια
Β. είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγκαλιάζουμε ευαίσθητες ομάδες π.χ. βρέφη, παιδιά, έγκυες, ηλικιωμένους.

2. Προσωπικά, για να μην προκληθεί κάποια άλλη μόλυνση:
Α. δεν πειράζουμε ή «σπάμε» τις φυσαλίδες.
Β. δεν ξύνουμε τις δερματικές πληγές ή την «κρούστα».

Επιβάλλεται προσοχή σε θέματα υγιεινής αλλά και ο επιμελής καθαρισμός των χεριών πριν και μετά από κάθε επαφή με την πάσχουσα περιοχή.

ΙΙ. Πρόληψη πριν εκδηλωθεί
3. Με την γανοθεραπεία
– Ο επιχείλιος έρπης «πυροδοτείται» όταν αφενός η διατροφή μας είναι φτωχή σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά και αφετέρου όταν υπάρχουν παράγοντες που καταπονούν το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα αυτό να υπολειτουργεί π.χ. έντονη σωματική καταπόνηση, περίοδοι εμπύρετων νόσων ή κάποια γρίπη, μετά από κάποια μεγάλη στενοχώρια.
– Η γανοθεραπεία προσφέρει εξαιρετική βοήθεια και στους δύο αυτούς παράγοντες γιατί αφενός ενισχύει τον οργανισμό μας εφοδιάζοντας τον με 400 θρεπτικά συστατικά και αφετέρου ενισχύει εξαιρετικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
– Επίσης, σπουδαία βοήθεια για τον οργανισμό μας είναι να υιοθετήσουμε μία περισσότερο αλκαλική διατροφή

Γιατί ξεκίνησα την Γανοθεραπεία
– Την γανοθεραπεια την ξεκίνησα με σκοπό την αποτοξίνωση και όχι επειδή με απασχολούσε κάποια διαταραχή.
– Έχω δοκιμάσει αρκετές μεθόδους αποτοξίνωσης. Όμως, μετά από λίγο καιρό τις διέκοπτα γιατί ήταν μη πρακτικές ή χρονοβόρες ή επίπονες ή βασίζονταν σε ακριβά & δυσεύρετα τρόφιμα. Με την γανοθεραπεια αυτό ανετράπη πλήρως γιατί είναι ιδιαίτερα απλή και οικονομική.
– Ωστόσο, ο βασικός λόγος που «παθιάστηκα» με την γανοθεραπεια ήταν όταν μου «έκαψε» δυο συνεχόμενες φορές τον επιχείλιο έρπη, τον οποίο εμφανίζω από 8 ετών.

Η ιστορία μου έχει ως εξής:
Ξεκίνησα την γανοθεραπεια τον 12/2012, καταναλώνοντας καθημερινά 2 ζευγάρια κάψουλες RG + GL και 4 ταμπλέτες σπιρουλίνας

Στις 25/1/2013, μου συνέβη ένα πρωτοφανές γεγονός σχετικά με τον επιχείλιο έρπη:
Α΄ στάδιο: δεν ένιωσα ποτέ το Α’ στάδιο. Κανένα μούδιασμα, φαγούρα ή αίσθηση ότι τα χείλη έχουν πρηστεί.
Β’ στάδιο: εμφανίστηκαν μόνο δύο πολύ μικρές φυσαλίδες με μέγεθος όσο το κεφάλι μίας καρφίτσας.
Γ’ στάδιο: το υγρό τους, κατ΄ επέκταση ήταν σχεδόν μηδενικό.
Δ’ στάδιο: Ο ιός εμφανίστηκε το βράδυ και το επόμενο πρωί υπήρχε μία ελάχιστη κρούστα, δηλαδή αυτοπεριορίστηκε σε λιγότερο από 24 ώρες.
Ε’ στάδιο: η πλήρης εξαφάνιση αυτής της ελάχιστης κρούστας έγινε μέσα στο τρίτο 24ωρο

Η χαρά που ένιωσα ήταν απερίγραπτη. Όταν, δε, το ίδιο περιστατικό επαναλήφθηκε και μετά από 2 μήνες ένιωσα πραγματικά πολύ όμορφα γιατί συνειδητοποίησα τέσσερα πράγματα:

1. δεν θα ξαναχρησιμοποιήσω χημικές αλοιφές στο σώμα μου

2. βρήκα ένα φυσικό «όπλο» ενάντια στον έρπη, το οποίο αφενός είναι φυτικό και αφετέρου καταπολεμά τα αίτια και όχι τα συμπτώματα όπως κάνουν οι φαρμακευτικές αλοιφές

3. Το γανόδερμα μού «απέδειξε» την αντιιική του δράση γιατί είναι άλλο να «διαβάζεις» τις ιδιότητες του και άλλο να τις βιώνεις!

4. Αλλά πάνω από όλα, είναι μεγάλη ανακούφιση να ξέρω ότι δεν θα ξανανιώσω εκείνη τη γνωστή φαγούρα και θα μπορώ να χαμογελάω με αυτοπεποίθηση..!

Περισσότερες πληροφορίες για την Γανοθεραπεία και τα πέντε στάδια δράσης της.

 

ΠΗΓΗ: www.gano-therapy.gr

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Κορονοϊός: Η Επιτροπή εγκρίνει νέα σύμβαση με τη Novavax για πιθανό εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19
Την έβδομη συμφωνία προαγοράς με φαρμακευτική εταιρεία ενέκρινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να διασφαλίσει την πρόσβαση σε πιθανό εμβόλιο κατά της νόσου
ΕΕ: Τέσσερις νέες προκηρύξεις στηρίζουν τα μέσα ενημέρωσης με συνολικά 12 εκατ. ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τέσσερις νέες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για την προαγωγή μιας δημόσιας σφαίρας ζωντανής και πολύμορφης και την ενίσχυση της πρόσβαση των...
Embneusys: Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT) στην υπηρεσία των κατασκευαστικών
Καινοτόμα συστήματα που αξιοποιούν την τεχνολογία του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ), ειδικά σχεδιασμένα για τον κατασκευαστικό κλάδο, δημιουργεί η εταιρεία Embneusys (πρώην Embiots). H

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Υπουργείο Υγείας: Άμεση ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες
Με απόφαση της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, η τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 επεκτείνεται, ώστε να παρέχει υποστήριξη και στους πληγέντες από τις πυρκαγιές...
WATT+VOLT: Στηρίζει τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές
Μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 3ης Αυγούστου 2021 ανακοίνωσε η εταιρεία προμήθειας ρεύματος WATT+VOLT. Συγκεκριμένα, προχωρά σε πλήρη διαγραφή της καταναλωθείσας...
Κορονοϊός: Η Επιτροπή εγκρίνει νέα σύμβαση με τη Novavax για πιθανό εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19
Την έβδομη συμφωνία προαγοράς με φαρμακευτική εταιρεία ενέκρινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να διασφαλίσει την πρόσβαση σε πιθανό εμβόλιο κατά της νόσου