Εφαρμογή Ka-business

Ένα ρομπότ με παρελθόν και μέλλον

Τεχνολογία

  Δημιουργήθηκε το πρώτο ρομπότ που μπορεί να «φανταστεί» τον εαυτό του Στην ταινία I Robot ο πρωταγωνιστής ερχόταν αντιμέτωπος με μια στρατιά ρομπότ που επαναστατούσαν εναντίον των ανθρώπων  

φωτ αρχείου
φωτ αρχείου

 

Κι αυτή είναι μόνο μία ταινία φαντασίας του Χόλιγουντ που θέτει το θέμα των σχέσεων ανθρώπων και μηχανών. Σχέσεων που μπορεί να ανατραπούν, όταν οι μηχανές αποκτήσουν λογική σκέψη και συναίσθημα.

Στην κατεύθυνση αυτή φαίνεται να κινείται το ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης , το οποίο δημιουργεί το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που μπορεί να  φανταστεί τον εαυτό του. Και αυτό είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα για να μπορέσει το ρομπότ να δημιουργήσει μελλοντικά σενάρια ή να φανταστεί τον εαυτό του, να αποκτήσει δηλαδή μια σκέψη πολύ κοντά στην ανθρώπινη.

.

Η σχετική έρευνα χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από την Υπηρεσία Προωθημένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (Defense Advanced Research Projects Agency-DARPA) του Πενταγώνου των ΗΠΑ.

 .

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Χοντ Λίψον του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ρομποτικής "Science Robotics".

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τεχνολογία"
Κοινοποίησε