Καταγγέλλουν ελλείψεις στο Θεαγένειο

Μαχαίρι...στο κόκαλο

  Ελλείψεις σε συγκεκριμένα αντικαρκινικά χημικοθεραπευτικά φάρμακα από το νοσοκομειακό φαρμακείου του ΑΝΘ Θεαγενείου, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο.  

ελλείψεις φαρμάκων στο Θεαγένειο
ελλείψεις φαρμάκων στο Θεαγένειο

 

Όπως  τονίζουν οι εργαζόμενοι, οι ελλείψεις αυτές βάζουν σε ταλαιπωρία αρρώστους και συγγενείς οι οποίοι καλούνται να αναζητήσουν τα φάρμακα που τους λείπουν για τη θεραπεία τους σε εξωτερικά φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. «Δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάζονται να απευθυνθούν σε φαρμακεία της Αθήνας, ακόμα και του εξωτερικού!», τονίζουν με έμφαση.

Οι ελλείψεις σε φάρμακα στο φαρμακείο του νοσοκομείου, σύμφωνα με τον Σύλλογο, είναι αποτέλεσμα «της πολιτικής της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, της λογικής "εσόδων - εξόδων" με την οποία ελέγχονται οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων, την πολιτική που θέλει το φάρμακο να είναι εμπόρευμα που πωλείται και αγοράζεται».

Καλούν, τέλος, τους υπευθύνους, από όποια θέση κατέχουν, να απαντήσουν συγκεκριμένα για τα σκευάσματα etoposide και vincristine και να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα, διαθέτοντας όλα τα αναγκαία φάρμακα για τους ασθενείς μας μέσω του νοσοκομειακού φαρμακείου.

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Μαχαίρι...στο κόκαλο"
Κοινοποίησε