Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Καινοτομία Αυτές είναι οι 10 εταιρείες που ξεχώρισαν για τις καινοτόμες ιδέες τους

Αυτές είναι οι 10 εταιρείες που ξεχώρισαν για τις καινοτόμες ιδέες τους

Υπάρχουν άνθρωποι που τολμούν και ρισκάρουν. Που πιστεύουν πως η ιδέα τους -βασισμένη στις σύγχρονες τεχνολογίες- είναι μοναδική, πως θα προσφέρει κάτι καινούριο και θα κάνει τη διαφορά στην αγορά. Που αφουγκράζονται τις σύγχρονες ανάγκες και θέλουν να καλύψουν τα κενά με τη δημιουργία νέων concepts.

Δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, που ρισκάρουν και πιστεύουν στην ιδέα τους, βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα τα τελευταία 10 χρόνια, διοργανώνοντας με υπευθυνότητα και συνέπεια τον Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας που κάθε χρόνο επιβραβεύει και αναδεικνύει τις 10 πιο καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες.

Ο Διαγωνισμός εντάσσεται στο NBG Business Seeds, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας στην Ελλάδα, υλοποιώντας δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων. Μέσα από τη συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα, εταιρείες, φορείς και οργανισμούς, το πρόγραμμα προσφέρει εκπαίδευση και καθοδήγηση στις ομάδες που συμμετέχουν, παρέχει υποδομές, δικτύωση και χρηματοδότηση.

Τα projects που διακρίθηκαν στον 10ο Διαγωνισμό αφορούν μια τεράστια και συνάμα διαφορετική γκάμα υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν εφαρμογές για κινητά και συστήματα Γεωργίας Ακριβείας, μέχρι τροφές για κατοικίδια και customization κοσμημάτων.
Ποιες είναι οι 10 εταιρείες που ξεχώρισαν για τις καινοτόμες ιδέες τους

Kodika.io στην 1η θέση με έπαθλο €20.000
Μία εφαρμογή που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να αναπτύξει προηγμένες εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα μέσα σε ελάχιστες ώρες, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη γνώση προγραμματισμού. Διατίθεται για iPad και Mac.

KYTION στη 2η θέση με έπαθλο €10.000
Το ΚΥΤΙΟΝ είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα Γεωργίας Ακριβείας, κατάλληλο για χρήση σε ανοικτές και θερμοκηπιακές καλλιέργειες, που βελτιώνει τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της καλλιέργειας, με παράλληλη μείωση των εισροών.

Trimsignal στην 3η θέση με έπαθλο €6.000
H Trimsignal είναι μια startup εταιρία που εφαρμόζει μία κατοχυρωμένη τεχνολογία βελτίωσης της ταχύτητας ψηφιακών συστημάτων, όπως επεξεργαστές, κατά 35-60%, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση ισχύος κατά 15-40%.

RecyTrust στην 4η θέση με έπαθλο €4.000
Η RecyTrust έχει αναπτύξει μια διαδικτυακή πλατφόρμα για διεπιχειρησιακή (B2B) χρήση και μια εφαρμογή κινητού που συνδέει επιχειρήσεις, χώρους γραφείων, εταιρίες και βιομηχανικές μονάδες που διαθέτουν ή παράγουν ανακυκλώσιμα υλικά («Παραγωγοί Απορριμμάτων») με πιστοποιημένες εταιρίες ή ιδιώτες, που δραστηριοποιούνται στην περισυλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση των απορριμμάτων («Συλλέκτες Απορριμμάτων») με σκοπό τη διάδοση και στοχευμένη συλλογή και αποκομιδή καθαρών και διαχωρισμένων απορριμμάτων συσκευασίας.

Και στην 5η θέση με έπαθλο €1.500:

BioCoS
Συνδυάζοντας τη βιο-πληροφορική και τη βιο-τεχνολογία, το BioCoS διακρίνει τις ποικιλίες ελιάς που υπάρχουν σε μια φιάλη ελαιόλαδου, προστατεύοντας τους καταναλωτές και τις εταιρίες από εσφαλμένη σήμανση.

MOJOOLS
Η MOJOOLS (jools + modules) αποτελεί ένα καινοτόμο και disruptive brand κοσμήματος, που μετατρέπει τους καταναλωτές σε δημιουργούς των δικών τους κοσμημάτων, ικανοποιώντας για πρώτη φορά, την ανάγκη για customization αυτών των προϊόντων.

PTA REHAB Ecorthotics
Η PTA Ecorthotics κατασκευάζει εξατομικευμένους ορθοπεδικούς νάρθηκες με τη μέθοδο του 3D Printing, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη βιοδιασπώμενο-πολτοποιήσιμο πλαστικό (PLA και Carbon Filament), για ταχύτερη αποκατάσταση.

Mojestik
Η Mojestik παρασκευάζει υψηλής ποιότητας τροφή για κατοικίδια την οποία διαθέτει, μέσω συνδρομής, απευθείας στους τελικούς καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες.

MyAlgos
Το ηλεκτρονικό σύστημα myAlgos αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση ασθενών με χρόνιες παθήσεις μέσω απομακρυσμένης παρακολούθησης και διεπιστημονικής διαχείρισης ασθενών.

Collaborate
Αποτελεί μία εφαρμογή διαχείρισης ιατρικών φακέλων ασθενών, απομακρυσμένης συνεργατικής διάγνωσης και υποστήριξης λήψης ιατρικών κλινικών αποφάσεων μέσω μηχανικής μάθησης, που συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρόνου για τους ιατρούς και στη σημαντική βελτίωση των κλινικών αποτελεσμάτων για τους ασθενείς.

To ka-business.gr φέρνει σε πρώτο πλάνο τα SMART CITIES
Πώς μια πόλη γίνεται smart? Ποια τεχνολογία πρέπει να έχουν στα χέρια τους οι πολίτες σε μία smart κοινωνία? Τι ρόλο παίζουν οι Υποδομές...

Το ka-business.gr προτείνει

Γώγος: Αν δούμε 4000 κρούσματα δεν θα περιμένουμε 15 ημέρες για μέτρα
«Αν έχουμε κρούσματα δεν θα περιμένουμε 15 ημέρες για να δούμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ο καθηγητής και μέλος της...
ΚΡΙ ΚΡΙ: Η εταιρεία από τις Σέρρες που μαθαίνει την Ιταλία-«πατρίδα» του παγωτού να τρώει “frozen yogurt”
Αύξηση πωλήσεων έφερε για την ΚΡΙ – ΚΡΙ η πανδημία του νέου κορωνοϊού και η επιβολή καραντίνας εντός και εκτός Ελλάδας, καθώς το «Μένουμε...
Τράπεζα Πειραιώς: Αναπτύσσει Δράσεις Στήριξης Δανειοληπτών
H Τράπεζα Πειραιώς, στηρίζει τους πελάτες της, ιδιώτες και επιχειρήσεις και λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα διευκόλυνσης των δανειοληπτών που πλήττονται από την τρέχουσα υγειονομική...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά στο επίκεντρο της συζήτησης στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών
Η κατάσταση στα ελληνικά νησιά μετά την καταστροφή του προσφυγικού καταυλισμού στη Μόρια θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών. Οι ευρωβουλευτές...
Ανφάν Γκατέ: Life is a circus, let the show begin
To Ανφάν Γκατέ, αλλάζει τη ματιά του για τη ζωή και προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες "Life is a circus". Αφού η ίδια η ζωή όπως...
Γώγος: Αν δούμε 4000 κρούσματα δεν θα περιμένουμε 15 ημέρες για μέτρα
«Αν έχουμε κρούσματα δεν θα περιμένουμε 15 ημέρες για να δούμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ο καθηγητής και μέλος της...