Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Τουρισμός Δωρεάν ξεναγήσεις προσφέρει το ΕΕΘ

Δωρεάν ξεναγήσεις προσφέρει το ΕΕΘ

Δωρεάν ξεναγήσεις από διπλωματούχος ξεναγούς στα αξιοθέατα και τα μνημεία της Θεσσαλονίκης θα προσφέρει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε όσα γκρουπ επιλέξουν να βρεθούν στην πόλη, στο πλαίσιο επίσκεψης ή διακοπών τους σε άλλη, κοντινή περιοχή.

Στόχος του προγράμματος, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Σωματείο Ξεναγών Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Τουριστικών Γραφείων αλλά και τουριστικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή είναι η προσέλκυση τουριστών στη Θεσσαλονίκη, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Θ. Μιχάλης Ζορπίδης, σε συνάντηση που είχε  με δημοσιογράφους της πόλης.

Στη συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι του Σωματείου των Ξεναγών αλλά και των τουριστικών πρακτόρων.
«Είχαμε ένα παρόμοιο πρόγραμμα παλαιότερα στο οποίο παρείχαμε δωρεάν ξεναγήσεις σε όσα σχολεία επέλεγαν τη Θεσσαλονίκη για τις εκδρομές τους. Αποφασίσαμε να το επαναλάβουμε σε αυτήν ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό, που τα πάντα έχουν παγώσει, καθώς θεωρούμε ότι μία δωρεάν ξενάγηση θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο για κάποιον να επισκεφθεί την πόλη», τόνισε ο κ. Ζορπίδης και πρόσθεσε:
«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης δεν αρκείται στα λόγια και στη διατύπωση προθέσεων για την προσέλκυση επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό και προχωρά σε αυτήν την δυναμική κίνηση με την ελπίδα να αυξήσει την επισκεψιμότητα της πόλης μας».

Ο κ. Ζορπίδης ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο του Σωματείου Ξεναγών Αναστασία Γαϊτάνου και σημείωσε ότι η συνεργασία του ΕΕΘ μαζί του είναι υποδειγματική.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το Ε.Ε.Θ. ενημερώνει τουριστικούς πράκτορες και φορείς που διοργανώνουν τουριστικά πακέτα ώστε να συμπεριλάβουν την προσφορά τους σε αυτά.

Οι… «άπραγοι» ξεναγοί!
Η κ. Γαϊτάνου από την πλευρά της τόνισε ότι το πρόγραμμα είναι μία από τις ελάχιστες θετικές ειδήσεις για τον κλάδο της, που διάγει εξαιρετικά δύσκολη εποχή. Όπως είπε, οι Ξεναγοί όλης της χώρας παραμένουν άπραγοι καθώς ο αριθμός των τουριστών είναι εξαιρετικά μικρός.
Οι εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτόρων συνεχάρησαν το Ε.Ε.Θ. για την πρωτοβουλία του και δήλωσαν ότι θα την στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους. «Πιστεύουμε ότι προσφέροντας μία δωρεάν ξενάγηση θα προσελκύσουμε γκρουπ, ενώ μία ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό είναι εξαιρετικά σημαντική. Μόνο τότε γνωρίζεις πραγματικά έναν τόπο ή ένα αξιοθέατο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Τουριστικών Γραφείων Σωτήρης Θεολόγης.

Με το 20%!
Συνεργαζόμενοι τουριστικοί πράκτορες περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον τουρισμό της Μακεδονίας. «Στην καλύτερη περίπτωση θα δουλέψουμε με το 20% των περσινών αφίξεων», είπε ο κ. Ευσταθίου, που εκπροσωπεί στη Χαλκιδική τους κολοσσούς του τουρισμού.
Κατά τον κ. Παντέρη, «κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι τουρίστες έρχονται αλλά αυτό δεν ισχύει. Το πλήγμα για το σύνολο της οικονομίας θα είναι μεγάλο».
Οι ίδιοι εξέφρασαν την πικρία τους γιατί αποκλείστηκαν από το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, το οποίο όπως είπαν δεν πρέπει να αφορά μόνο τους ξενοδόχους.
Στο ίδιο πνεύμα ο Μιχάλης Ζορπίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των ανέργων και να επισπεύσει τα μέτρα που έχει εξαγγείλει, καθώς, «παρά τα όσα λέγονται κανείς μας δεν έχει εισπράξει χρήματα. Πολύ φοβάμαι ότι τα λουκέτα το φθινόπωρο θα είναι χιλιάδες ενώ η ανεργία θα εκτοξευθεί το 30%», είπε χαρακτηριστικά.

Άμεση η έναρξη!
Για τη δράση αυτή αναμένεται να διατεθούν 10.000 ευρώ σε πρώτη φάση, ποσό που μπορεί να αυξηθεί σε περίπτωση μεγαλύτερης ζήτησης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Χρύσα Γεωργιάδου – Γρανούζη, τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής Κλεόβουλος Θεοτόκης (Γενικός Γραμματέας), Κώστας Ιακώβου (Οικονομικός Επόπτης), Κυριάκος Μερελής (Υπ. Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων) και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Νίκος Νικολόπουλος και μέλη της ίδιας επιτροπής.

9 χρόνια ka-business.gr… και συνεχίζουμε!
11 Απριλίου 2011 στις 16:00 το βγήκε στον διαδυκτιακό αέρα. 9 χρόνια κάνουμε focus στις καλές ειδήσεις Προβάλουμε την άλλη ΕΛΛΑΔΑ  αυτή της...

Το ka-business.gr προτείνει

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Σκέψεις για υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων
Νέα μέτρα για να μπει φρένο στην αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση, καθώς υπάρχουν σκέψεις να γίνει υποχρεωτική η...
Κορωνοϊός: Πονοκέφαλος τα αυξανόμενα κρύσματα – Σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου
Αρμόδια στελέχη χαρακτηρίζουν διαχειρίσιμη την κατάσταση, όμως σημειώνουν ότι χρειάζεται εγρήγορση και επιφυλακή για να αποφευχθούν νέα μέτρα. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν στην ανάγκη αφύπνισης...
Οι «ατασθαλίες» του καλοκαιριού επηρεάζουν το ήπαρ: Πώς να προστατευθούμε
Γράφει ο Στάθης Σκληρός,  Γενικός Ιατρός και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας & Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια  Φροντίδα Υγείας   Καλοκαίρι και υπερβολή  είναι δυο έννοιες που...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Σκέψεις για υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων
Νέα μέτρα για να μπει φρένο στην αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση, καθώς υπάρχουν σκέψεις να γίνει υποχρεωτική η...
Κορωνοϊός: Πονοκέφαλος τα αυξανόμενα κρύσματα – Σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου
Αρμόδια στελέχη χαρακτηρίζουν διαχειρίσιμη την κατάσταση, όμως σημειώνουν ότι χρειάζεται εγρήγορση και επιφυλακή για να αποφευχθούν νέα μέτρα. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν στην ανάγκη αφύπνισης...
Συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε το Υπουργείο Τουρισμού με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser της Βρετανικής Κολομβίας, στον Καναδά. Στόχος...