Αρχική BUSINESS Νέα «Αθλητισμός – Τυχερά Παιχνίδια και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

«Αθλητισμός – Τυχερά Παιχνίδια και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012, στην αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ Α’ του ξενοδοχείου GRAND HOTEL PALACE,  από τις 10:30 το πρωί έως τις 16:30 το απόγευμα.

Στόχος της ημερίδας είναι η ανάλυση της σχέσης ανάμεσα στον αθλητισμό και τα τυχερά παιχνίδια και η παρουσίαση της επίδρασης που έχει ο στοιχηματισμός στην αθλητική πραγματικότητα, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Επίσης, θα εξεταστεί η σχέση του φιλάθλου με τον τζόγο (εθισμός) ιδιαίτερα για τα άτομα μικρότερης ηλικίας.

Εκπρόσωποι της πολιτικής, του αθλητισμού, των ΜΜΕ, των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών και της διαφήμισης, θα αναλύσουν κατά τη διάρκεια της ημερίδας όλες τις παραμέτρους του τζόγου στην Ελλάδα σήμερα. Πως επηρεάζει θετικά (χρηματοδότηση) αλλά και αρνητικά τον αθλητισμό, και τι σημαίνει για την κοινωνία γενικότερα η υπερπροσφορά και υπερπροβολή της κουλτούρας του τζόγου.

Συγκεκριμένα στην ημερίδα συμμετέχουν, ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης, Υφυπουργός Αθλητισμού, ο κ. Διονύσης Ψωμιάδης, Αν. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, η κα Βούλα Πατουλίδου, Ολυμπιονίκης, ο κ. Δημήτρης Αγραφιώτης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΠ Α.Ε., ο κ. Λάκης Σημαιοφορίδης, Νομικός και μέλος του ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών), ο κ. Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος, Δημοσιογράφος, ο κ. Χρήστος Ραγκάτσης, Ραδιοφωνικός Παραγωγός, ο κ. Χρήστος Γρόλλιος, Νομικός, ο κ. Ντίνος Κωστόπουλος, Διαφημιστής, ο κ. Κωνσταντίνος Ορφανός, Βετεράνος Ποδοσφαιριστής, και η κα Νίκη Λεβεντοπούλου, Ψυχολόγος.

Στο τέλος της ημερίδας θα παρουσιαστεί έρευνα των σπουδαστών Αθλητικής Δημοσιογραφίας  με θέμα: «Ανήλικοι και τυχερά παιχνίδια». Σκοπός της έρευνας είναι να φανεί πόσο μεγάλη σχέση έχουν οι ανήλικοι με το «στοίχημα», σε τι βαθμό εκτείνεται η ενασχόληση με το στοίχημα στις μικρότερες ηλικίες, καθώς και ποιοι παράγοντες οδηγούν έναν ανήλικο να στραφεί προς τον τζόγο.

Εάν είστε 15-18 ετών και επιθυμείτε να συμμετέχετε στην έρευνα, κάντε κλικ στη διεύθυνση:  https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDc0OVU0Y0dBbWFRQzBfd2ZTOXRaVmc6MQ#gid=0 και απαντήστε στο ερωτηματολόγιο.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ (συνέδρια, διαλέξεις, ημερίδες) με στόχο την ανάπτυξη της επιστημονικής προσέγγισης σε μείζονα θέματα της εποχής μας, την καλλιέργεια του κοινωνικού διαλόγου, και την συνεχή επιμόρφωση των σπουδαστών του.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Χορηγός της εκδήλωσης είναι το Grand Hotel Palace. Χορηγοί επικοινωνίας της ημερίδας είναι ο τηλεοπτικός σταθμός  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και η αθλητική εκπομπή Derby του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, o ραδιοφωνικός σταθμός Libero 107,4 και τα websites paok24.com, allaboutaris.com, pressaris.gr, sport2310.gr, bluearena.gr.

 

Πρόγραμμα:

10:00-10:15: Προσέλευση

10:15-10:30: Χαιρετισμοί

10:30-12:00: «Η Βιομηχανία του Τζόγου»

Η τεράστια βιομηχανία του τζόγου και η αλληλένδετη  σχέση του με τον Αθλητισμό. Τα μεγάλα ποσά που παίζονται καθημερινά. Το παράνομο στοίχημα και τυχόν αλλοιώσεις αποτελεσμάτων. Η έντονη σχέση του στοιχήματος με τα Μέσα Ενημέρωσης και την επιβίωση τους.

–          Ομιλητές:

 • Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος, Δημοσιογράφος
 • Χρήστος Γρόλλιος, Νομικός
 • Ντίνος Κωστόπουλος, Διαφημιστής
 • Χρήστος Ραγκάτσης, Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Συντονισμός: Κυριάκος Θωμαΐδης, Δημοσιογράφος

12:00 – 12:30: Διάλειμμα – Καφές

12:30 – 14:00: «Αθλητισμός και Τυχερά παιχνίδια. Οι δύο όψεις του νομίσματος»

Θα αναλυθεί η σχέση του αθλητισμού με τα τυχερά παιχνίδια και ειδικά με το «πάμε στοίχημα». Από την μια η ευεργετική συνεργασία των δύο πλευρών, αφού τα έσοδα από τα τυχερά παιχνίδια στηρίζουν και υποστηρίζουν τον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό  αθλητισμό. Από την άλλη πλευρά όμως, θα αναλυθεί, πώς η είσοδος του τζόγου στα επαγγελματικά αθλήματα και δη στο ποδόσφαιρο, έχει διαβρώσει το άθλημα σε πολλά επίπεδα.

–          Κεντρικός Ομιλητής:

 • Γιάννης Ιωαννίδης, Υφυπουργός Αθλητισμού

–          Ομιλητές:

 • Δημήτρης Αγραφιώτης, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΟΠΑΠ Α.Ε.
 • Διονύσης Ψωμιάδης, Αν. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
 • Κωνσταντίνος Ορφανός, Ποδοσφαιριστής

Συντονισμός: Κωνσταντίνος Χήτας, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνος Τομέα Αθλητικής Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

14:00 – 14:30: Διάλειμμα – Μπουφές

14:30 – 16:00: «Στοίχημα και Ανήλικοι»

Θα συζητηθεί και θα αναλυθεί ο εθισμός στον τζόγο και στο στοίχημα παιδιών από μικρή ηλικία. Ο κίνδυνος εξάρτησης, το νομικό πλαίσιο και η προσπάθεια στροφής των παιδιών στον αθλητισμό.

–          Ομιλητές:

 • Λάκης Σημαιοφορίδης, Νομικός – Μέλος ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών)
 • Νίκη Λεβεντοπούλου, Ψυχολόγος
 • Βούλα Πατουλίδου, Ολυμπιονίκης
 • Πράκτορας ΠΡΟ ΠΟ

Συντονισμός: Γιώργος Τότσικας – Δημοσιογράφος

16:00 – 16:30: Παρουσίαση Έρευνας με θέμα: «Ανήλικοι και τυχερά παιχνίδια»

Θα παρουσιαστούν διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία που θα προκύψουν από έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τους σπουδαστές του Τομέα Αθλητικής Δημοσιογραφίας.

Παρουσίαση: Κωνσταντίνος Χήτας-Δημοσιογράφος, με σπουδαστές του Τομέα Αθλητικής Δημοσιογραφίας.

 

To ka-business.gr φέρνει σε πρώτο πλάνο τα SMART CITIES
Πώς μια πόλη γίνεται smart? Ποια τεχνολογία πρέπει να έχουν στα χέρια τους οι πολίτες σε μία smart κοινωνία? Τι ρόλο παίζουν οι Υποδομές...

Το ka-business.gr προτείνει

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν rapid test σήμερα στη Νέα Παραλία
Χιλιάδες δωρεάν rapid test θα γίνουν την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στους πολίτες της Θεσσαλονίκη;. Συγκεκριμένα, στη Νέα Παραλία, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου...
Στο «κόκκινο» επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου από σήμερα Σέρρες και Ιωάννινα
Σε ισχύ από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου οι αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη νόσο Covid-19. Συγκεκριμένα από τις 6 το...
Οι έξυπνες πόλεις ήρθαν…. Τι ξέρουμε όμως για αυτές?
Συντονιστείτε στο το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020  φέρνει τις έξυπνες πόλεις σε πρώτο πλάνο. Πώς μια πόλη γίνεται smart? Τι γνωρίζουμε για τις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

YouTube Select: Διαθέσιμο πλέον και στην Ελλάδα
Η Google ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα της λύσης YouTube Select και στην ελληνική αγορά. Το YouTube Select είναι ένας αναπροσδιορισμός και συνδυασμός διαφόρων λειτουργιών, όπως το Google Preferred και...
Διαδικτυακά θα διεξαχθεί το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με σύνθημα «Σινεμά με κάθε τρόπο», θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 5 ως τις 15 Νοεμβρίου, με περισσότερες από...
Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οικότροφων των εστιών του ΑΠΘ
Σε κινητοποιήσεις από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου με πρώτη τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ προχωρά ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Θεσσαλονίκης,...