Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν στους συμμετέχοντες οι δυνατότητες που προσφέρει η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας του κλάδου των τροφίμων και να προωθηθεί η συνεργασία των ερευνητικών φορέων και των επιχειρήσεων στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν παραδείγματα υλοποίησης έργων καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης με τη συμμετοχή και πρωτοβουλία της βιομηχανίας τροφίμων με έμφαση στα προβιοτικά και τις εφαρμογές τους.
Η εκδήλωση υλοποιείται στα πλαίσια ημερίδας που διοργανώνεται από το Σ.Β.Β.Ε., το ΙΝ.Ε.Β.- Ε.Κ.Ε.Τ.Α. και το Γαλλικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης και συγχρηματοδοτείται από το έργο “Inno-Food SEE”, το έργο “Microme” του 7ου Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη και το έργο “Agri-Gen–Trans“ του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας- Βουλγαρίας.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.