Το 2018 σύμφωνα με το περιοδικό Forbes καταγράφοντας τις τάσεις στο φαγητό τονίζοντας πως η λέξη που κυριαρχεί στον τρόπο ζωής μας είναι το mindfulness, μια κατάσταση συνείδησης και γνώσης που αναζητά ο σύγχρονος άνθρωπος στη ζωή του.
Οι αρχαίοι σπόροι και το βίγκαν
Ο βασιλιάς Κάρολος, ένα πενταετές πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στοχεύει στην έρευνα των αρχαίων τροφών , αλλά και η γενικευμένη πλέον τάση vegan, είναι τα trends της εποχής μας και καταδεικνύουν ταυτόχρονα την ανάγκη μας για ποιοτικό, περιβαλλοντικά και …οικονομικά… φιλικό φαγητό.
Όσπρια που έρχονται από την αρχαιότητα όπως οι φακές που δοκίμασε ο Βασιλιάς Κάρολος στις διακοπές του στην Κρήτη και λένε ότι ενθουσιάστηκε, αλλά και προϊόντα από την προϊστορική περίοδο της Μεσογείου που ερευνά και καταγράφει το πενταετές ερευνητικό πρόγραμμα Plantcult, επανέργονται στο τραπέζι μας και μάλιστα με έναν σύγχρονο καινοτόμο τρόπο
«Αρωματικό» λάδι από την Πέλλα.
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα του συνδυασμού παραδοσιακών προϊόντων και καινοτομίας που παρουσιάζεται στο 14ο Πολυσυνέδριο Καινοτομίας και Ανάπτυξης το Σάββατο 6 Απριλίου είναι τα ξεχωριστά προϊόντα της εταιρείας Pellas Nature .
Βιολογικό λάδι εμπλουτισμένο με αρωματικά φυτά όπως θυμάρι, βασιλικό, ρίγανη αλλά και σκόρδο , λεμόνι, καυτερή πιπεριά, σε μοναδικές συνταγές και συσκευασίες ειδικά για τη μεσογειακή , vegetarian, vegan διατροφή.
Κι αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των σύγχρονων διατροφικών τάσεων και προϊόντων που θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων μέσα από 55 διαφορετικές εισηγήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
NULLNULLNULL