Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαχαίρι στο κόκκαλο Συνελήφθη ο Λαυρεντιάδης και άλλοι τρεις

Συνελήφθη ο Λαυρεντιάδης και άλλοι τρεις

 

Ο κ. Λαυρεντιάδης θεωρήθηκε ύποπτος να διαφύγει στο εξωτερικό από τις διωκτικές αρχές. Κατηγορείται ότι ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης συνέλαβε και εκτέλεσε το σχέδιο εκταμίευσης 701 εκατ. ευρώ από την Proton Bank εταιρείες συμφερόντων του.

Το ένταλμα εκδόθηκε από τη 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη αλλά ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον Ευαγγελισμό, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο κ. Λαυρεντιάδης αν το επιτρέψει η υγεία του θα προσαχθεί σήμερα ενώπιον της της ανακρίτριας, διαφορετικά η δικαστική λειτουργός θα μεταβεί στο νοσοκομείο και θα του απαγγείλει το κατηγορητήριο που έχει συντάξει και το οποίο έχει περισσότερες από 200 σελίδες.

Αλλες τρεις συλλήψεις

Σήμερα, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου η αστυνομία συνέλαβε άλλους τρεις κατηγορούμενους στην υπόθεση Λαυρεντιάδη.

Οι τρεις συλληφθέντες είναι οι εξής:

  • Αντώνης Αθανασόγλου, πρώην αντιπρόεδρος της Proton Bank
  • Δημήτρης Σαραμαντής, Μέλος του Δ.Σ. της Proton Bank
  • Τρύφων Κολίντζας, Διευθύνων Σύμβουλος της Proton Bank

Και οι τρεις φέρονται ότι ενέκριναν σε προκλητικά σύντομο χρονικό διάστημα δάνεια τα οποία στη συνέχεια κατέληγαν σε εταιρείες (αμέσου ή εμμέσου) ενδιαφέροντος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Εναντίον τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και άλλες αξιόποινες πράξεις, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- υπάρχουν και άλλα εντάλματα έτοιμα προς επίδοση. Συνολικά 29 άτομα κατηγορούνται στην υπόθεση Λαυρεντάδη, σύμφωνα με το πόρισμα που έχει συντάξει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης.

Επτά τράπεζες κατέθεσαν μήνυση

Η έρευνα του εισαγγελέα κ. Δραγάτση ξεκίνησε μετά από μήνυση που κατέθεσαν επτά τράπεζες εις βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

Οι κατηγορίες που φέρουν αντιμέτωπο τον κ. Λαυρεντιάδη με τη Δικαιοσύνη αφορούν συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και υπεξαίρεση με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 «περί καταχραστών του Δημοσίου».

Ο επιχειρηματίας φέρεται ότι τοποθέτησε στην Proton Bank, την οποία ο ίδιος ίδρυσε, πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του για να εγκρίνουν σε χρόνο-ρεκόρ δάνεια σε εταιρείες άμεσου ή έμμεσου ενδιαφέροντος του ίδιου του κ. Λαυρεντιάδη.

Η ανακρίτρια κ. Χατζάκη -στο σπίτι της οποίας τοποθετήθηκε πρόσφατα εκρηκτικός μηχανισμός- έκρινε ότι υπ’αριθμόν ένας ύποπτος του σκανδάλου της Proton Bank ήταν ύποπτος διαφυγής στο εξωτερικό και προχώρησε στην έκδοση εντάλματος για να συλληφθεί.

Θησαυρός στο σπίτι του

Ενα θησαυρό ανακάλυψαν χθες οι αστυνομικοί που έκαναν έφοδο στο σπίτι του Λαυρέντη Λαυερεντιάδη. Μάλιστα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ βρήκαν έγγραφα με καταθέσεις του συλληφθέντα στο εξωτερικό.

Κοσμήματα μεγάλης αξίας, αλλά και 400.000 ευρώ μετρητά που ήταν αποθηκευμένα σε κούτες κατασχέθηκαν, όπως και πολλά έγγραφα, αλλά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Τωρα οι αρχές κάνουν φύλλο και φτερό τα έγγραφα που σχετίζονται με λογαριασμούς του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη σε τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο περιέχονται στο αρχείο του μεγαλοεπιχειρηματία. Πρόκειται για καταθέσεις εκατομμυρίων σε Ελβετία, Γερμανία, Σιγκαπούρη και Χόνγκ Κόνγκ.

iefimerida.gr

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ενισχύει τη χρηματοδότηση της έρευνας για τον κορoνοϊό με 120 εκατ. ευρώ
Η Επιτροπή έχει καταρτίσει κατάλογο 11 νέων έργων αξίας 120 εκατ. ευρώ από το «Horizon Europe», το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας (2021-2027),...
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Συστήνει συμμαχίες για τους ημιαγωγούς και τις τεχνολογίες βιομηχανικού cloud
Δύο νέες βιομηχανικές συμμαχίες ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: τη συμμαχία για τους επεξεργαστές και τις τεχνολογίες ημιαγωγών και την ευρωπαϊκή συμμαχία για τα βιομηχανικά...
CINEA: Έγκριση χρηματοδότησης προγραμμάτων ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφόρτισης πλοίων σε Πειραιά και Ηράκλειο
Έργα που στοχεύουν στην εξασφάλιση της συμβατότητας των υποδομών των λιμένων της χώρας για την εισαγωγή της δυνατότητας ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφόρτισης των ελλιμενισμένων πλοίων,...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Συνεργασία ΕΚΠΑ – YALE για εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο για την περιβαλλοντική υγεία
Την ίδρυση ενός εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου, σε συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Yale των ΗΠΑ, με αντικείμενο τη...
Συνάντηση Σταϊκούρα και Ντόναχιου: Η ελληνική οικονομία άντεξε στην πανδημία
Κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών είναι ότι "η ελληνική οικονομία επέδειξε αξιοσημείωτη αντοχή στη δίνη της υγειονομικής κρίσης", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας...
Κικίλιας: Νέα κίνητρα σε ιατρούς και φαρμακοποιούς για την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού
Φαρμακοποιοί και ιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό στους ενδιαφερόμενους με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού, ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός...