Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαχαίρι στο κόκκαλο Να μπει «φρένο» στον ποδηλατόδρομο της Παπάφη ζητά ο δημοτικός σύμβουλος Σάκης...

Να μπει «φρένο» στον ποδηλατόδρομο της Παπάφη ζητά ο δημοτικός σύμβουλος Σάκης Τζακόπουλος Εισερχόμενα

Μείζον θέμα, που θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα επαγγελματιών και πολιτών, αποτελεί η επέκταση του ποδηλατοδρόμου στην Παπάφη.

Οι κάτοικοι πριν από τις δημοτικές εκλογές είχαν  προχωρήσει στη συλλογή δύο χιλιάδων υπογραφών για τη μη υλοποίησή του, ενώ υποστήριζαν ότι δεν υπήρξε διαβούλευση. Μάλιστα, είχαν απευθυνθεί με έγγραφό τους και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Κεντρικής Μακεδονίας ζητώντας από τον φορέα να παρέμβει.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών, οι κάτοικοι είχαν λάβει τη διαβεβαίωση όλων των υποψηφίων ανεξαιρέτως, ότι θα τους στηρίξουν σε αυτό τους το αίτημα.

Η άτυπη επιτροπή «Αγώνα κατοίκων κι επαγγελματιών της οδού Παπάφη» καταγγέλλει ότι η υλοποίηση του έργου θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της ζωής τους, στην κυκλοφορία και στην στάθμευσή τους, δίχως να τους παρέχονται εναλλακτικές.

Όπως υποστηρίζουν, η έλλειψη χώρου στάθμευσης, που θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο και με τη δημιουργία του Μετρό, θα οδηγήσει στο κλείσιμο αρκετών μικροεπιχειρήσεων της περιοχής καθώς θα μειωθεί αισθητά η κίνηση.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Σάκης Τζακόπουλος κατά την τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο, στις 29/10/20, και με την ιδιότητα του μηχανικού και πρώην προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ επεσήμανε σημαντικές παραλείψεις.

«Διαπιστώνω ότι η μελέτη έχει πραγματικές δυσκολίες στην υλοποίησή της. Το πλάτος του δρόμου είναι μικρό, ενώ δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη ο σταθμός του Μετρό που θα υλοποιηθεί καθώς και η γέφυρα στο ρέμα της Υφανέτ», είχε πει χαρακτηριστικά, καλώντας τη διοίκηση να επανεξετάσει τη μελέτη αλλά και το κατά πόσο θα έπρεπε να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου.

«Υπάρχουν σημεία που αποδεικνύουν προχειρότητα και μας καθιστούν υπεύθυνους για την υπόδειξη κι επανεξέτασή τους», είχε τονίσει ο κ. Τζακόπουλος.

Το έργο δημοπρατήθηκε χωρίς ενημέρωση 

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι «ένα έργο γίνεται για να εξυπηρετεί και να αναβαθμίζει μία περιοχή. Στην Παπάφη όμως, οι κάτοικοι αντιδρούν και θέλουν να αλλάξει αυτή η μελέτη, γιατί έτσι δεν θα μπορούν να ζήσουν στην περιοχή τους».

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και τις αιτιολογημένες ενστάσεις που διατυπώθηκαν, με επιχειρήματα από τον κ. Τζακόπουλο, η διοίκηση δίχως να παρέχει την απαραίτητη πληροφόρηση, είχε ήδη προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου, με ημερομηνία κατάθεσης προσφορών την 17/11/20.

«Πιστεύω ότι έργα ποδηλατοδρόμων πρέπει να γίνουν στην πόλη, μέσα από διάλογο και διαβούλευση με τους κατοίκους, με έναν συνολικό σχεδιασμό λειτουργίας των υποδομών για ποδήλατα. Εάν πάμε στη λογική να μην υπάρχει η διάθεση απλής πληροφόρησης για τον εν εξελίξει διαγωνισμό, όταν δεν λαμβάνονται οι απόψεις των κατοίκων και όταν κάτι το κάνουμε απλά για να πούμε ότι το κάνουμε ή για να μην χαθεί η χρηματοδότηση, τότε θα καταλήξουμε νε βλέπουμε το χάλι της Νέας Εγνατίας με τα σπασμένα πασσαλάκια, τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα στη λωρίδα του ποδηλατοδρόμου και τους πολίτες να μετράνε τα ποδήλατα με το σταγονόμετρο, σαν ανέκδοτο», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τζακόπουλος.

Δεν παραλείπει να επισημάνει ότι: «οι πολιτικοί κάθε βαθμίδας πρέπει να τηρούν τον λόγο που έδωσαν πριν τις εκλογές».

Μάλιστα, δεσμεύεται ότι θα είναι δίπλα στους κατοίκους, στον αγώνα  τους για μία ομαλή καθημερινότητα, «όπως ήμουν μαζί τους και πριν τις εκλογές, στη συζήτηση που έγινε στην 4η δημοτική κοινότητα Θεσσαλονίκης στις 12/3/19».

Τέλος, ο κ. Τζακόπουλος διερωτάται απευθυνόμενος στη διοίκηση του δήμους Θεσσαλονίκης: «Αλήθεια, τώρα πιστεύουν ότι αυτό το έργο θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους της 4ης δημοτικής κοινότητας; Μήπως πρέπει κι εδώ  να υπάρξει άμεση διακοπή του έργου, όπως έγινε με την Αγ. Σοφίας, ώστε να γίνουν αλλαγές στις μελέτες για να αποτελέσει ένα έργο για όλους; Εκτός αν για τη γρήγορη παρέμβαση και διακοπή, φταίει ότι οι κάτοικοι της Παπάφη, είναι απλά μεροκαματιάρηδες και βιοπαλαιστές».

Στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου είναι τα φύλλα με τις 2.000 υπογραφές των κατοίκων.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
Η ομάδα του σας εύχεται ΥΓΕΙΑ - ΑΓΑΠΗ,  ένα 2021 γεμάτο ευχάριστες εκπλήξεις, θετικές σκέψεις και ενέργεια. Ας μην έχουμε δεύτερες σκέψεις για όλα...

Το ka-business.gr προτείνει

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από...
Η Κεντρική Μακεδονία ανταγωνιστικός προορισμός για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών
Την ανάδειξη της Κεντρικής Μακεδονίας σε ανταγωνιστικό προορισμό προσέλκυσης οπτικοακουστικών παραγωγών υποστήριξε το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετέχοντας στη διεθνή διαδικτυακή συνάντηση “Conventa Trend Bar New Europe 2021” (20-21 Ιανουαρίου...
Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει καθημερινά τις μικρές επιχειρήσεις με το πρόγραμμα ‘Ψωνίζω στη Γειτονιά’
Με την σταδιακή επανέναρξη λειτουργίας της αγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς στέκεται δίπλα στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις της γειτονιάς σε όλη την Ελλάδα με το...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο Φόβος του κορωνοϊού δεν αποτρέπει τις γυναίκες από την ετήσια Μαστογραφία τους
Εμπεδώθηκε» η ανάγκη προστασίας της υγείας ανεξάρτητα από το lockdown «Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν ο καρκίνος του μαστού δεν φημίζεται για την υπομονή...
Ολοκληρωμένη πρόσβαση για ΑμεΑ σε παραλίες του Δήμου Αριστοτέλη
Σε φάση υλοποίησης –και μάλιστα με προδιαγραφές αναβαθμισμένες σε σχέση με την αρχική μελέτη του 2017- εισέρχεται το έργο προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού για...
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από...