Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαχαίρι στο κόκκαλο Παρέμβαση Προέδρου ΠΟΕΔΗΝ: Μπούκωσαν οι λιγοστές ΜΕΘ στην ΑΤΤΙΚΗ

Παρέμβαση Προέδρου ΠΟΕΔΗΝ: Μπούκωσαν οι λιγοστές ΜΕΘ στην ΑΤΤΙΚΗ

Ο Γιαννάκος Μιχαήλ Προέδρος ΠΟΕΔΗΝ παρενέβη σχετικά με τις κλινικές κορωνοϊού που δημιουργήθηκαν στα Νοσοκομεία χωρίς σε πολλές περιπτώσεις να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας, γέμισαν σε τεράστιο βαθμό και οι λιγοστές ΜΕΘ στην ΑΤΤΙΚΗ.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας άλλαξε για την αντιμετώπιση της 2ης φάσης της πανδημίας. Τον Μάρτιο – Απρίλιο κατά το 1ο κύμα της πανδημίας είχαμε Νοσοκομεία αναφοράς και αποκλειστικά Νοσοκομεία Νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού  (πχ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ, ΛΟΙΜΩΔΩΝ, ΝΙΜΤΣ κλπ).

Τώρα  στα περισσότερα Νοσοκομεία λειτουργούν κλινικές κορωνοϊού και υπόπτων κρουσμάτων (διεκπεραιώνονται με την ολοκλήρωση του εργαστηριακού ελέγχου). Θα πρέπει στα εν λόγω Νοσοκομεία να γίνουν οι κατάλληλες κτηριακές παρεμβάσεις, να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου οι κλινικές αυτές να πληρούν τους κανόνες ασφαλείας και αποφυγής διασποράς του ιού.

Από πολλά Σωματεία Εργαζομένων καταγγέλλεται ότι δεν υπάρχουν ξεχωριστές τουαλέτες (ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ) ξεχωριστή είσοδος (Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ), δεν απομονώνονται οι θάλαμοι, δεν κλείνουν οι πόρτες. Μας  επισημαίνουν ότι οι χώροι Νοσηλείας υπόπτων κρουσμάτων δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας.

Στο Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ δεν υπάρχουν φορητά ακτινολογικά μηχανήματα που να καλύπτουν τα περιστατικά κορωνοϊού. Εξαιτίας αυτών υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Ένα αρνητικό ύποπτο κρούσμα όπως θα αποδειχθεί από τον εργαστηριακό έλεγχο μπορεί να προσβληθεί από ένα θετικό ύποπτο κρούσμα.

Απαραίτητη η προμήθεια όλων των Νοσοκομείων που διαθέτουν κλινικές κορωνοϊού Μοριακού αναλυτή και αντιδραστηρίων προκειμένου να εκδίδουν αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να διεκπεραιώνονται τα περιστατικά έγκαιρα και να σταματήσει η λειτουργία των κλινικών ύποπτων κρουσμάτων. 

Το ΘΡΙΑΣΙΟ προμηθεύτηκε Μοριακό αναλυτή, εκδίδονται τα αποτελέσματα γρηγορότερα τώρα όμως δεν διαθέτει αντιδραστήρια και συνεχίζουν να λιμνάζουν τα περιστατικά. Το ίδιο σε Νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων στο ΑΧΕΠΑ που τα εξυπηρετεί.

Τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό προσωπικού για να στελεχώσουν επαρκώς τις κλινικές κορωνοϊού. Σε πολλά Νοσοκομεία είναι δύο Νοσηλεύτριες σε κάθε βάρδια για 35 ασθενείς που είναι αδύνατη η ασφαλής Νοσηλεία. 

Θα πρέπει να αναπτυχθούν περισσότερες κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού. Δεν περισσεύουν Γενικές ΜΕΘ για να μετατρέπονται σε κλινικές ΜΕΘ κορωνοϊού. Σε Δελτίο Τύπου η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρθηκε αναλυτικά  στην κατάσταση των ΜΕΘ. Με τέτοιες αποφάσεις τα Νοσοκομεία θα αναγκασθούν να αναστείλουν σοβαρά χειρουργεία (μεταμοσχεύσεων κ.α. πχ ΛΑΪΚΟ). 

Πολλές από τις Γενικές ΜΕΘ δεν διαθέτουν την υποδομή για να αλλάξουν χρήση. Χρειάζονται κτηριακές παρεμβάσεις και εξοπλισμός. Πότε θα γίνουν ή θα λειτουργήσουν χωρίς ασφάλεια. Θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα Νοσοκομεία που μπορούν να νοσηλεύουν περιστατικά κορωνοϊού (πχ ΛΟΙΜΩΔΩΝ).

Ο ΕΟΔΥ έκανε πρόταση να χρησιμοποιηθεί η πτέρυγα ΜΠΟΜΠΟΛΑ του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ για νοσηλεία 80 περιστατικών κορωνοϊού και όμως. Ο ΕΦΚΑ που είναι ιδιοκτήτης του κτηρίου το παραχώρησε στο Δήμο για νηπιαγωγείο. Αν είναι δυνατόν.

Μάσκες, γάντια με το σταγονόμετρο. Τα μέτρα ατομικής προστασίας είναι ανεπαρκέστατα.

Θα πρέπει λοιπόν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να αποφεύγεται η ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού».  

To ka-business.gr φέρνει σε πρώτο πλάνο τα SMART CITIES
Πώς μια πόλη γίνεται smart? Ποια τεχνολογία πρέπει να έχουν στα χέρια τους οι πολίτες σε μία smart κοινωνία? Τι ρόλο παίζουν οι Υποδομές...

Το ka-business.gr προτείνει

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: ασπίδα προστασίας από τη νόσο Alzheimer και την ήπια νοητική διαταραχή
Η μακροχρόνια δίαιτα που είναι πλούσια σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ξεκινώντας ίσως από νεαρή ηλικία, προστατεύει από τη νόσο Alzheimer και από την εγκεφαλική...
Ρομποτική θωρακοχειρουργική στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης
Επικεφαλής του εγχειρήματος είναι ο Καρδιο-Θωρακοχειρουργός Dr. Κοσμάς Τσακιρίδης, Διευθυντής της Καρδιο-Θωρακοχειρουργικής Κλινικής, από τους πρώτους πιστοποιημένους στην Ελλάδα, στη Ρομποτικά υποβοηθούμενη Θωρακοχειρουργική. Η Ρομποτική...
Ιπποκράτειο Νοσοκομείο: Ξεκίνησε η πρώτη πιλοτική Διαδικτυακή Σχολή Γονέων
Το έμπειρο προσωπικό του ΓΝΘ Ιπποκράτειο θα παρέχει  χρήσιμες πληροφορίες σε νέους αλλά και υποψήφιους γονείς.  Στο τμήμα αυτό μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν φυσικά,...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“The MET Live in HD” στο ΜΜΘ με Αΐντα, Τροβατόρε, Εύθυμη Χήρα, Ιπτάμενο Ολλανδό
The MET Live in HD. Η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, έχει ανακοινώσει την αναστολή του προγράμματός της λόγω COVID-19 έως το καλοκαίρι του...
«Κάποτε στο Βόσπορο» του Άκη Δήμου στο θεάτρο Βεάκη
Μια παράσταση για την Πόλη της καρδιάς μας.Από τις 6 Νοεμβρίου του 2020  πρωταγωνιστών θα ζωντανέψουν την ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά...
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: ασπίδα προστασίας από τη νόσο Alzheimer και την ήπια νοητική διαταραχή
Η μακροχρόνια δίαιτα που είναι πλούσια σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ξεκινώντας ίσως από νεαρή ηλικία, προστατεύει από τη νόσο Alzheimer και από την εγκεφαλική...