Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Time Out Τα Χριστούγεννά τους Αλλιώς 2012

Τα Χριστούγεννά τους Αλλιώς 2012

 

Όταν η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται, το μόνο αντίδοτο μπορεί να είναι η αλληλεγγύη. Η αλληλεγγύη όχι ως έννοια, αλλά στην πράξη και με κάθε δυνατό τρόπο. Η Parallaxi συνεχίζει με τη δράση της «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς» την προσπάθεια ευαισθητοποίησης προς αυτή την κατεύθυνση. Η πρωτοβουλία με τίτλο «Στα υπόγεια είναι η θέα» ενισχύει εδώ και μερικούς μήνες το έργο του πατέρα Αθηναγόρα στο Δενδροπόταμο με την πολύτιμη υποστήριξη εκατοντάδων εθελοντών. Τώρα στη δύση του 2012 έρχονται τα τρίτα κατά σειρά Χριστούγεννα που η Parallaxi θα επιχειρήσει με τη δική σας αρωγή να είναι αλλιώς για όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας.

Μετά το “Γεύμα Αγάπης” για απόρους στο ΑΠΘ το 2010 και τη “Νυχτερινή Περιπολία” για τους αστέγους στις αρχές του 2011, τα περασμένα ήταν τα πρώτα ” Χριστούγεννά τους Αλλιώς”, όπου χάρη στη μοναδική ανταπόκριση των εθελοντών καταφέραμε να συλλέξουμε 4 τόνους από τρόφιμα, φάρμακα, παιχνίδια, παιδικά βιβλία και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους “Γιατρούς του Κόσμου”, την “Άρσις” και το δημοτικό βρεφοκομείο “Άγιος Στυλιανός”.

 

Στο σήμερα… Στον πιο δύσκολο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών, λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων η Parallaxi με τη δράση της «Θεσσαλονίκη Αλλιώς», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, κάνει στο Λιμάνι μία προσπάθεια να γίνουν τα Χριστούγεννα των συνανθρώπων μας, που έχουν ανάγκη, και πάλι αλλιώς. Σας προσκαλούμε όλους να βοηθήσετε όπως μπορείτε, καθώς κάθε συνεισφορά, μικρή ή μεγάλη, είναι πολύτιμη.

Το Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα συγκεντρώνουμε τρόφιμα, φάρμακα, παιδικά ρούχα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης προς ενίσχυση του έργου της “Άρσις”, των “Γιατρών του Κόσμου”, του Κοινωνικού Ιατρείου του Λιμανιού και του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία (πρώην Αγ. Δημήτριος).

Όπως κάθε δράση της Parallaxi και του «Θεσσαλονίκη Αλλιώς», έτσι και τα «Χριστούγεννά τους Αλλιώς» είναι βασισμένα σε μία εκτεταμένη συνέργεια φορέων και δημιουργικών ομάδων της πόλης που εστιάζουν τις δράσεις τους στα παιδιά. Για έξι ολόκληρες ώρες το λιμάνι αλλάζει όψη και προσφέρει δεκάδες δυνατότητες διασκέδασης σε μικρούς, αλλά και μεγάλους. Μουσική, κουκλοθέτρο, θέατρο σκιών, προβολές κινουμένων σχεδίων, δημιουργικά εργαστήρια…

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων υπόσχεται να σας αναγκάσει να μη θέλετε να εγκαταλείψετε πρώτη προβλήτα:

 

– Το υπέροχο Εντευκτήριο των συνταξιούχων του λιμανιού αλλάζει όψη, στολίζεται χριστουγεννιάτικα και φωτίζεται με την επιμέλεια των καταστημάτων Butler’s και της Maritsa’s Creations.

– Ένας πλούσιος μπουφές με χριστουγεννιάτικα εδέσματα, κρασί, καφέ και τσάι περιμένει τους επισκέπτες. Προσφορά δεκάδων επιχειρήσεων εστίασης της πόλης.

 

 

Εντευκτήριο

 

12:15

Οι Σπουδαστές του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης δίνουν το παρόν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις χριστουγεννιάτικες δράσεις της Parallaxi με την Ορχήστρα Πνευστών. Η Ορχήστρα Πνευστών του Κ.Ω.Θ. δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1979 με Καθηγητή τον Θεόδωρο Ζαρίμπα και με κίνητρο την προώθηση των πνευστών οργάνων στους νέους.

Αυτά τα Χριστούγεννα παρουσιάζουν ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει Εμβατήριο, Ραψωδία για μπάντα, Ποτ-πουρί Διονύση Σαββόπουλου και Χριστουγεννιάτικα.

 

13:15

Τη σκυτάλη παίρνουν οι … Stringless που φέτος συζητιούνται πολύ στην πόλη. Έξι φωνές σχεδιάζουν και αυτοσχεδιάζουν σε έναν καμβά με βαλκανικά χρώματα και όχι μόνο. Ταξιδεύουν με τη μηχανή του χρόνου με απρόσμενες στάσεις στο χθες και το σήμερα. Τα Χριστούγεννα της μπάμπως και του τσέλιγκα. Τα Χριστούγεννα της Λολίτας. Του Γιάννη και της Μαίρης. Τα Χριστούγεννα της χοντρής που κάνει δίαιτα… Χριστούγεννα στην Ισπανία και την Αγγλία του 16ου αιώνα. Χριστούγεννα από τον Καύκασο, τη Θράκη, την Ικαρία…

 

14:00

Η Παιδική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής που μάγεψε το κοινό στο μεγάλο Αστικό Πείραμα που γέννησε τη “Θεσσαλονίκη Αλλιώς” τον Ιούνιο του 2010 επιστρέφουν σε μία ακόμη διοργάνωση της Parallaxi. Στο μικρό χρονικό διάστημα από την ίδρυσή της η Xορωδία έχει αναπτύξει ρεπερτόριο που εκτείνεται από την παλιά μουσική (Carissimi, Händel, Mozart, Haydn κ.α.) μέχρι τον 20ό αιώνα, ερμηνεύοντας έργα Θεσσαλονικέων συνθετών όπως οι Βασίλης Θεοφάνους, Δημήτρης Λάλλας κ.α. Κάθε Χριστούγεννα παρουσιάζει ιδιαίτερο πρόγραμμα, όπως η Weihnachtshistorie (Ιστορία των Χριστουγέννων) του Heinrich Schütz (2010). Το μουσικό μείγμα με τις φωνές των παιδιών θα ομορφύνει το μεσημέρι όλων των επισκεπτών και περαστικών.

 

16:00

Η συνέχεια στο Εντευκτήριο ανήκει στις “Θαμυριάδες”. Για σχεδόν 20 χρόνια τα μέλη της παιδικής χορωδίας Πολύγυρου συμπορεύτηκαν υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Σωτήρη Αλεβίζου ώσπου το 2011 γεννήθηκαν οι “Θαμυριάδες”.

Με ρεπερτόριο που εκτείνεται από το κλασικό μέχρι το ροκ, το ποπ και το μιούζικαλ, τα μέλη του συγκροτήματος υπόσχονται μία συναυλία φωνητικού συνόλου acapella με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από όλο τον κόσμο. Η πρώτη μετάκλιση σχήματος στο Αλλιώς εκτός Θεσσαλονίκης.

 

17:00

APERITO είναι ένα μουσικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη που αγαπούν την μουσική της Λατινικής Αμερικής. Γράφουν δικά τους τραγούδια σε λάτιν μουσικές φόρμες και διασκευάζουν τραγούδια από Κούβα, Βραζιλία, Μεξικό κτλ. Έχουν ήδη μία δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Το Πράσινο Album” και έχουν εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και μουσικές σκηνές τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Αφήστε τους να σας ταξιδέψουν στους ρυθμούς τους στην τελευταία συναυλία της ημέρας.

 

Εργαστήρια Γεύσης στο Εντευκτήριο

Το Εντευκτήριο του Λιμανιού εκτός από τη μουσική σκηνή θα αποκτήσει για μία ημέρα και το δικό του Παιδικό Δωμάτιο, μία κουζίνα- παιχνίδι με τις γεύσεις και τα λαχταριστά υλικά και υπό την καθοδήγηση τριών ομάδων που κινητοποιούν γευστικά την πόλη με τις δημιουργίες τους.

 

12:00-14:00

Η Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα «Σχεδία στην πόλη» έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην πόλη με την ευαισθητοποίηση των παιδιών, των νέων και της ευρύτερης κοινότητας σε κοινωνικά θέματα μέσα από τις τέχνες και το εκπαιδευτικό παιχνίδι.

Αυτά τα Χριστούγεννα παρουσιάζει τα «Γλυκο-ταξιδέματα»! Παρέα με τους εθελοντές παιδαγωγούς της καλλιτεχνικής παιδαγωγικής ομάδας «Σχεδία στην πόλη» προσκαλεί παιδιά και γονείς να γνωρίσουν τις πιο παράξενες γεύσεις… Ξέρετε τα μπισκότα «φουλ Σουδανί»;  Ή τις «μούσλι – σοκολατομπουκιές» και τα «σκουφάκια με κρέμα και φρούτα»; Αν όχι, τότε θα μάθετε πως είναι χριστουγεννιάτικες συνταγές που αγαπούν τα παιδιά σε διάφορες χώρες του κόσμου! Φορέστε τις ποδιές και το σκούφο του ζαχαροπλάστη και ανακαλύψτε τις!

 

14:00-16:00

Η Μαρμίτα είναι ένα εργαστήρι μαγειρικής για μεγάλους και παιδιά. Παρέα με όλους εσάς οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου θα διακοσμήσουν τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα τους για την εορταστική περίοδο. Ένα παιχνίδι δημιουργίας και… γευσιγνωσίας.

 

16:00-18:00

Στο Παιδικό Δωμάτιο του Εντευκτηρίου η… αφήγηση θα περιλαμβάνει “Chef Stories”. Η chefstories είναι εταιρία boutique catering χειροποίητων δημιουργιών, που παρασκευάζονται αποκλειστικά για την κάθε εκδήλωση: cocktail-lounge parties, buffet ή sitting γεύματα και δείπνα, θεματικά και παιδικά πάρτι. Στο εργαστήρι οι μικροί μάγειρες θα εκπαιδευτούν στο πώς φτιάχνονται δρόσερα μπαλάκια, ζουμερά και γευστικά, διαλέγοντας το “μέσα” τους, πλάθοντας και ντύνοντας το “έξω” τους.

 

* Για τα Εργαστήρια Γεύσης απαιτείται δήλωσης συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση thessalonikiallios@gmail.com, δηλώνοντας το εργαστήρι που σας ενδιαφέρει και την ώρα προτίμησής σας. 20 θέσεις είναι διαθέσιμες ανά ώρα.

 

 

Προκυμαία Α’ Προβλήτας

 

Επειδή ο καιρός του φετινού χειμώνα έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα φιλικός- τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές…- η θέα της πόλης πλάι στη θάλασσα αποτελεί το καταλληλότερο σκηνικό για άθληση, παιχνίδι και μουσική. Αθλητικές επιδείξεις, χορός, μουσική που ανεβάζει τη θερμοκρασία και μία μεγάλη έκπληξη που μπορεί να σας κάνει να ανεβείτε ψηλά…

 

12:30

Ομάδες ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής της πόλης βγαίνουν από τα προπονητήρια του Αλεξανδρείου Μελάθρου και μεταφέρουν τη δράση τους στην Α’ Προβλήτα του λιμανιού. Αθλητές και αθλήτριες της αθλητικής Ακαδημίας Καλαμαριάς, Φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Α.Π.Θ., χορευτές του Vice Versa Rhythm και χοροακροβάτες της πόλης δίνουν ραντεβού στο πιο όμορφο υπαίθριο γυμναστήριο που στήθηκε ποτέ. Με την επιμέλεια της Όλγας Δελιάκη.

 

13:40

Η ομάδα κρουστών «Κρούσις» ξεσηκώνει για ακόμη μία χρονιά τους παρευρισκόμενους στο λιμάνι. Όπως και στα περσινά «Αλλιώτικα» Χριστούγεννα η ομάδα του Νίκου Τουρμπή μετά από μια μουσική πορεία διαμέσου της παλιάς παραλίας καταλαμβάνει την πρώτη Προβλήτα με τα κρουστά της και ανεβάζει το ρυθμό του εορταστικού μεσημεριού.

 

15:10

Οι κρούσεις δε σταματούν εδώ, όμως… Η «Μπάντα Δρόμου του Κρουστόφωνου» είναι μια πολυμελής μπάντα της Θεσσαλονίκης με κρουστά και τρομπέτες, που παίζει, τραγουδά και κινείται σε βραζιλιάνικους, αφρικάνικους και ελληνικούς ρυθμούς υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Χρήστου Ερκέκογλου. Τα νταούλια, τα αφρικάνικα τύμπανα, τα ντέφια, οι κουδούνες, οι σφυρίχτρες, οι μαράκες, τα ταμπούρα και πλήθος άλλων κρουστών  με τους ξέφρενους ρυθμούς τους, εμψυχώνουν και παρασύρουν το κοινό σε ένα χριστουγεννιάτικο πανηγύρι με τραγούδια και κάλαντα διασκευασμένα σε άλλο στυλ.

Ετοιμαστείτε να πρωταγωνιστήσετε σε μία ξεσηκωτική παράσταση, ακολουθώντας τους από την παραλία μέχρι το λιμάνι…

 

16:00

Μία χορευτική ομάδα αποτελούμενη από μαθητές και μαθήτριες του 1ου Πειραματικού Σχολείου Θεσσαλονίκης αυτοσχεδιάζουν, χρησιμοποιώντας τη μουσική του Γιαν Τίρσεν από την «Αμελί» και δημοφιλείς χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

 

16:30

Η ομάδα χορού vertex συμμετέχει στη δράση “τα Χριστούγεννά τους αλλιώς” με μία παράσταση εξωτερικού χώρου που εξερευνά τις δυνατότητες επαναπροσδιορισμού των ανθρώπινων σχέσεων και αλληλεπιδράσεων στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον.

Η παράσταση αποτελεί μία σύνθεση της Νάντιας Κουτζιάμπαση-Μελά με τη συμμετοχή των χορευτριών Ροδιάς Βόμβολου, Ζένιας Συμεωνίδου, Νίκης Τζάνα, και Φένιας Χατζάκου.

 

 

Τα Μουσεία του λιμανιού… Αλλιώς!

 

Τα μουσεία που φιλοξενούνται στους χώρους του λιμανιού συμμετέχουν ενεργά στη γιόρτη, αναλαμβάνοντας το καθένα πλούσιο πρόγραμμα, παράλληλα προς τις εκθέσεις τους, με τη συμβολή του Αλλιώς και των καλλιτεχνών που συμμετέχουν.

 

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης

 

Τέσσερις οργανωμένες ξεναγήσεις (12:00, 13:00, 16:00 & 17:00) περιμένουν όσους θέλουν να γνωρίσουν με μία διεισδυτική ματιά την έκθεση “Samkura: Περιπλάνηση”. “Samkura” στα γεωργιανά σημαίνει «τριφύλλι» και αυτό το όνομα δόθηκε στην διευρωπαϊκή καλλιτεχνική διοργάνωση, προσφέροντας στο γνωστό ιρλανδικό σύμβολο νοήματα εικαστικής δημιουργίας, ανταλλαγών και καλλιτεχνικής κινητικότητας. Καλλιτέχνες από τις πέντε χώρες έκαναν πράξη την ιδέα μιας ζωντανής ανταλλαγής, ταξίδεψαν για διάστημα δύο χρόνων ο ένας στον τόπο του άλλου και γνωρίστηκαν μεταξύ τους, εργάστηκαν ατομικά και ομαδικά και δημιούργησαν έργα τα οποία παρουσιάζονται στην έκθεση.

Έργα καλλιτεχνών από την Αρμενία, τη Γεωργία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία που συμμετείχαν σε πρόγραμμα ανταλλαγών που διοργανώθηκε από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια “Cló Ceardlann na gCnoc” στην Ιρλανδία και υποστηρίζεται από το EACEA, τους εταίρους, το Culture Ireland και το Ealáin na Gaeltachta, συναποτελούν την έκθεση. Με τη συνεργασία του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Cló.

 

– 14:00

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός contACT παρουσιάζει το «Μπίρι Μπίλι», μία θεατρική παράσταση με ζωντανή μουσική, βασισμένη στο παραδοσιακό λαϊκό παραμύθι “Η ξανθομαλλούσα”.

Γνωρίστε την τέχνη της δραματοποίησης παραμυθιών της λαϊκής μας παράδοσης και την πρωτότυπη σκηνική τους απόδοση μέσα από έντονη σωματική και φωνητική δράση. Οι ηθοποιοί, σαν τους παραμυθάδες του παλιού καιρού, «ζωντανεύουν» το ηχόχρωμα του παραμυθιού αυτού και φέρνουν σε επαφή μικρούς και μεγάλους θεατές με την τέχνη της «φωνο-σωματικής» αφήγησης.

 

– 15:00

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης συναντά την ελληνική παράδοση και συγκεκριμένα το θέατρο σκιών. Η ομάδα «Σκιάς Όναρ» συστήνει στους μικρούς και θυμίζει στους μεγάλους τη μαγεία του πανιού και των σκιών. Η νεανική ομάδα που ξεκίνησε τη δράση την άνοιξη του 2010 υπόσχεται μία παράσταση με έντονες συγκινήσεις.

 

– 16:00-18:00 Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, προσκαλεί γονείς και παιδιά σε ένα δημιουργικό εργαστήριο γιορτινών κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά. Φέρτε μαζί σας παλιά στολίδια, χαρτόκουτες, γιρλάντες, γυάλινα βαζάκια, στεφάνια, ρολλά από χαρτί υγείας, περιοδικά ή τίποτα και ελάτε να πειραματιστείτε και να δημιουργήσετε!

* Απαραίτητη η τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένων θέσεων, 2310593270, Τρίτη με Σάββατο 10.00-17.00, Ηλικίες 5-95…

 

 

Μουσείο Φωτογραφίας

 

– Το Μουσείο Φωτογραφίας διοργανώνει ξεναγήσεις στην έκθεση «Πέρα από την ιστορία: Η Θεσσαλονίκη μέσα από τη φωτογραφία. Μέρος Α’, Από την Απελευθέρωση μέχρι το Μεσοπόλεμο» (Επιμέλεια: Βαγγέλης Ιωακειμίδης, Αλίκη Τσιρλιάγκου), που διοργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη από τρεις εκθέσεις για την πόλη της Θεσσαλονίκης, μας μεταφέρει μέσα από 500 έργα και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό το κλίμα και ιστορίες της Θεσσαλονίκης από την Απελευθέρωση μέχρι το Μεσοπόλεμο, με παράλληλες αναφορές στα σημαντικά ιστορικά γεγονότα της εποχής.

 

– Στο πλαίσιο της έκθεσης, το ΜΦΘ διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο:  «Το παιχνίδι των πόλεων. Αναζητώντας τις άλλες πόλεις στον χάρτη της Θεσσαλονίκης». Βασισμένο στο βιβλίο «Αόρατες Παρενθέσεις: 27 Πόλεις στη Θεσσαλονίκη», το παιχνίδι προσεγγίζει την αρχιτεκτονική ιστορία της πόλης, καλώντας τα παιδιά να συνθέσουν το παζλ της Θεσσαλονίκης μέσα από διαφορετικές ιστορίες. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιήσουν η αρχιτέκτονας και συγγραφέας του βιβλίου Φυλλιώ Κατσαβουνίδου και η μουσικοπαιδαγωγός Εύα Ιεροπούλου.

 

– 13:00

Η τάξη στο μουσείο αναστατώνεται με το πιο σκανδαλιάρικο Χριστουγεννιάτικο ξεφάντωμα/πάρτυ/ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τον Τιμολέωντα Τιραμόλα. Το ξωτικό των Χριστουγέννων, ο Τιμολέων Τιραμόλας παρασέρνει μικρούς και μεγάλους σ’ ένα σπαρταριστό ψυχαγωγικό πρόγραμμα με μαγικά τρυκ, αστείους διαγωνισμούς, πολύ χορό και μουσική, στο καφέ του Μουσείου Φωτογραφίας!

 

 

 

– 17:30

Η αυλαία στο Μουσείο Φωτογραφίας πέφτει με κουκλοθέατρο. «Πετάει-Πετάει το παλτό;», μια ιστορια βασισμένη στο «παλτο» του Νικολάϊ Γκόγκολ και στο βραβευμένο με το διεθνές βραβείο Άντερσεν έργο της Μαρίας Γκρίπε «Λόελλα-η κόρη του Μπαμπά Μπέρτα». Κάποιος που κλέβει ένα παλτό. Κάποιος άλλος που του έκλεψαν το παλτό του! Ένα κορίτσι μόνο του στο δάσος βρίσκει ένα παλτό.! Ένα κορίτσι που ανακαλύπτει την αξία της τρυφερότητας και της φιλίας, κυνηγώντας ταυτόχρονα το δρόμο για την ανεξαρτησία του. Τι κοινό έχουν οι δύο αυτές ιστορίες; Ενα εργο με κούκλες και σκιές όπου το συνηθισμένο μετατρέπεται σε μαγικό και ποιητικό! Μία παράσταση από τη σκηνή του θεάτρου Όρα στο καφέ του Μουσείου Φωτογραφίας στο λιμάνι.

 

 

Μουσείο Κινηματογράφου

 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στη σειρά εκδηλώσεων «Τα Χριστούγεννά τους αλλιώς» μέσα από τις δραστηριότητες του Μουσείου Κινηματογράφου – Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, αφιερώνει την πρώτη ημέρα του χριστουγεννιάτικου παιδικού προγράμματος της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης (22-23/12 & 29-30/12) στην εκδήλωση «Τα Χριστούγεννά τους αλλιώς» και προβάλλει δύο αριστουργηματικά κινούμενα σχέδια από τη Δανία, το Jungle Jack και το Σαμψών και Σάλλυ.

Τις προβολές πλαισιώνουν ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα ξεναγήσουν τους μικρούς σινεφίλ στη χώρα του κινηματογράφου μέσα από την βιωματική και παιγνιώδη μάθηση. Ζήστε μέσα στο αγαπημένο σας παραμύθι μέσα από το blue box!

 

Aίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος- Ώρες προβολών:

11:30- Jungle Jack και

16:00- Salmon and Sally

* Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη. Μέγιστος αριθμός παιδιών: 50 ανά προβολή. Κρατήσεις θέσεων μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου στο τηλ. 2310-508.398. Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης στο www.filmfestival.gr.

 

 

Τα Χριστούγεννά τους, τα Χριστούγεννά μας μπορούν να είναι αλλιώς, κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες. Στο χέρι μας είναι να τα κάνουμε. Όλοι μαζί. Σας περιμένουμε το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα στους χώρους της πρώτης προβλήτας του Λιμανιού.

 

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Κρατικές ενισχύσεις: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απλουστεύει τους κανόνες
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την επέκταση του πεδίου εφαρμογής του γενικού κανονισμού απαλλαγής κατά κατηγορία (ΓΚΑΚ), η οποία θα επιτρέψει στα κράτη μέλη να...
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ενισχύει τη χρηματοδότηση της έρευνας για τον κορoνοϊό με 120 εκατ. ευρώ
Η Επιτροπή έχει καταρτίσει κατάλογο 11 νέων έργων αξίας 120 εκατ. ευρώ από το «Horizon Europe», το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας (2021-2027),...
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Συστήνει συμμαχίες για τους ημιαγωγούς και τις τεχνολογίες βιομηχανικού cloud
Δύο νέες βιομηχανικές συμμαχίες ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: τη συμμαχία για τους επεξεργαστές και τις τεχνολογίες ημιαγωγών και την ευρωπαϊκή συμμαχία για τα βιομηχανικά...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΕΕ: Ενέκρινε κρατική ενίσχυση 110 εκατ. ευρώ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Την έγκρισή της έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οικονομική ενίσχυση ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Α.Ε. για τη ζημία που προκλήθηκε...
Χρίστος Δήμας: Χρηματοδότηση 56.271.056 ευρώ για την ενίσχυση της έρευνας
Με ευρώ θα ενισχυθεί το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας για το σύνολο των ερευνητικών Ινστιτούτων και των δομών του, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός...
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Θερινό σχολείο επιχειρηματικότητας για μαθητές στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Χ.Α.Ν.Θ. στο Νυμφαίο
Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η Χ.Α.Ν.Θ. δίνουν τη δυνατότητα σε νέους και νέες 14-18 ετών να έρθουν σε επαφή με τις έννοιες της επιχειρηματικότητας...