Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Αυτοδιοίκηση Ζορπίδης για Μπουτάρη: Γυμνός βασιλιάς ο Μπουτάρης

Ζορπίδης για Μπουτάρη: Γυμνός βασιλιάς ο Μπουτάρης

 

Όλο και περισσότερο ο κος Μπουτάρης θυμίζει το βασιλιά που ενώ είναι γυμνός, οι υπήκοοι του τον χειροκροτούν για τα ωραία ρούχα που φοράει και αυτός χαιρεται.. 

Η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με έκπληξη πληροφορήθηκε την αήθη επίθεση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μιχάλη Ζορπίδη από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο δήμαρχος χρεώνει στον πρόεδρο του ΕΕΘ, όπως και σε άλλους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλης, ότι καταγγέλλουν πως η Θεσσαλονίκη είναι μια βρώμικη πόλη και με αυτό τον τρόπο κτυπούν – δήθεν- τον τουρισμό.

Φυσικά ο κ. Μπουτάρης δεν λέει τίποτα για την ταμπακιέρα, δηλαδή για το αν τα προβλήματα που επισημαίνει το ΕΕΘ στη λειτουργία της Θεσσαλονίκης είναι υπαρκτά ή όχι. Ούτε η αναφορά του στα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών του Οργανισμό Τουριστικής Προβολήςσε σχέση με τα οφέλη που αποκόμισε η πόλης είναι αληθής.

Πέραν τούτου ο δήμαρχος καταφεύγει στην εύκολη λύση της κομματικοποίησης της κριτικής που του ασκείται, διότι επί των ημερών του η εικόνα της Θεσσαλονίκης είναι -επιεικώς- θλιβερή.

Το μόνο βέβαιο που προκύπτει από τη συγκεκριμένη αντίδραση του Γιάννη Μπουτάρη είναι ότι «ο βασιλιάς είναιπραγματικά γυμνός».

Πριν από 20 μήνες ανέλαβε τις τύχες της πόλης δεσμευόμενος -και ενώπιον των επαγγελματιών- για κάποια πράγματα που συνδέονται με την ευταξία, τη λειτουργικότητα και την καθημερινότητα της πόλης, χωρίς μέχρι σήμερα να μπορέσει να τα υλοποιήσει.

Αντί να προσπαθήσει με τους συνεργάτες του ακόμη περισσότερο για να βελτιώσει την κατάσταση, εκείνος αναλώνεται στο να κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα για ζητήματα που ο δήμος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος, όπως -για παράδειγμα- η καθαριότητα.    

Όσο για τον αν το ΕΕΘ προσπαθεί τους τελευταίους μήνες να βοηθήσει το δήμο σε δράσεις για το καλό της πόλης υπενθυμίζουμε στον κ. Μπουτάρη τα ακόλουθα:

Πρώτον, το ΕΕΘ διέθεσε 20.000 ευρώ για την επισκευή απορριμματοφόρων, που επί σειρά ετών ήταν παροπλισμένο.

Δεύτερον, το Επιμελητήριο τον περασμένο Δεκέμβρη οργάνωσε τη «Χριστουγεννιάτικη πλατεία» με θεαματικά αποτελέσματα, κάτι που αναγνώρισε ο Δήμος με αποτέλεσμα να αναθέσει και τη φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή της αγοράς στο ΕΕΘ.

Τρίτον, από τις αρχές του καλοκαιριού λειτουργεί στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως το περίπτερο τουριστικών πληροφοριών του δήμου Θεσσαλονίκης, από το οποίο μέχρι στιγμής έχουν εξυπηρετηθεί περί τους 12.000 ξένοι τουρίστες. Η στελέχωση του περιπτέρου έγινε από το ΕΕΘ, το οποίο πληρώνει τα άτομα που εξυπηρετούν τους τουρίστες.

Τέταρτον, καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού το ΕΕΘ καλύπτει το κόστος των ξεναγών, για τα γκρουπ ξένων τουριστών από τη Χαλκιδική και την Πιερία που επισκέπτονται το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ήδη με αυτό τον τρόπο έχουν περπατήσει στην αγορά πάνω από 6.000 τουρίστες.

Πέμπτον, το ΕΕΘ πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια του δήμου να ανοίξει η αγορά της Θεσσαλονίκης τις δύο Κυριακές της Έκθεσης, δεσμευόμενο να διαθέσει τα απαιτούμενα για την προβολή του θέματος σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα κονδύλια.

Έκτον, σε σύσκεψη, με τουριστικούς πράκτορες που έθεσαν θέμα για τους   δημόσιους χώρους υγιεινής, που βρίσκονται σε οικτρή κατάσταση και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος που παρίστατο δήλωσε αδυναμία επισκευής και λειτουργίας λόγω έλλειψης κονδυλίων, το ΕΕΘ προσφέρθηκε να αναλάβει τη δαπάνη για τις εργασίες που απαιτούνται.

Έβδομο, το ΕΕΘ με τις παρατηρήσεις του, αλλά και τις προστάσεις του, προσπαθεί σταθερά να βοηθήσει το δήμο να κάνει καλύτερα της δουλειά του. Απόδειξη γι’ αυτό οι επανειλημμένες συσκέψεις που έχει οργανώσει στις εγκαταστάσεις του, στις οποίες ο δήμος άλλοτε προσέρχεται με αντιδημάρχους και άλλοτε απουσιάζει. Για τα συγκεκριμένα θέματα, πάντως, ο Γ. Μπουτάρης δεν έχει καταδεχθεί να συζητήσει ο ίδιος. 

Όγδοο το ΕΕΘ με εισήγηση του κου Ζορπίδη ψήφισε δαπάνη 15.000 ευρώ προκειμένου να συνδιοργανώσει με το Δήμο, που δεν θα είχε καμία οικονομική συμμετοχή,εκδήλωση με θέμα σχετικό με την Επιχειρηματικότητα στην Θεσσαλονίκη τα 100 χρόνια που είναι ελεύθερη  

Αυτές είναι οι … κομματικές … θέσεις για τις οποίες ο κος Μπουτάρης με ευκολία κατηγορεί το επιμελητήριο και τον κο Ζορπίδη.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά ο Γιάννης Μπουτάρης και οι συνεργάτες του στο Δήμο Θεσσαλονίκης δείχνουν ότι μάλλον ζουν σε άλλη πόλη. Δεν αντέχουν την αλήθεια, δεν αντέχουν την εποικοδομητική κριτική.

Τα προβλήματα της πόλης δεν λύνονται με πολιτικολογίες, αλλά με ουσιαστικές ενέργειες και πράξεις.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στη  προσπάθεια αυτή ήταν, είναι και θα παραμείνει αρωγός με πράξεις επ’ ωφελεία της πόλης, των πολιτών και των μελών του. Σε μια καθημαγμένη οικονομία, ο Δήμος οφείλει να συμπαραστέκεται στους επαγγελματίες, να αφουγκράζεται τις ανάγκες της πόλης και να επιλύει σε συνεργασία με όλους τους φορείς τα προβλήματα.

Οι επαγγελματίες έχουν μπουχτίσει από λόγια. Απαιτούν έργα και βασική προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η συνεργασία. Αν ο κ. Μπουτάρης αισθάνεται υπόλογος για όσα γίνονται ή δε γίνονται στο δήμο που διοικεί είναι δικό του θέμα. Εκείνο που δεν δικαιούται είναι να κυνηγάει… φαντάσματα και μάλιστα στο πρόσωπο του προέδρου του ΕΕΘ.

 

 

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

PaloServices: Ανάλυση ειδήσεων και κοινωνικών δικτύων με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης
H PaloServices παρέχει καινοτόμους τρόπους ανάγνωσης και ευφυούς ανάλυσης των ειδήσεων αλλά και των κοινωνικών δικτύων σε πραγματικό χρόνο με τη βοήθεια της Τεχνητής...
Κορονοϊός: Η Επιτροπή εγκρίνει νέα σύμβαση με τη Novavax για πιθανό εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19
Την έβδομη συμφωνία προαγοράς με φαρμακευτική εταιρεία ενέκρινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να διασφαλίσει την πρόσβαση σε πιθανό εμβόλιο κατά της νόσου
ΕΕ: Τέσσερις νέες προκηρύξεις στηρίζουν τα μέσα ενημέρωσης με συνολικά 12 εκατ. ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τέσσερις νέες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για την προαγωγή μιας δημόσιας σφαίρας ζωντανής και πολύμορφης και την ενίσχυση της πρόσβαση των...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

H Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έρχεται την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στο αμφιθέατρο των Μ Μουδανιών, να γεμίσει τις νύχτες μας με αυτό που όλοι έχουμε ανάγκη,...
PaloServices: Ανάλυση ειδήσεων και κοινωνικών δικτύων με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης
H PaloServices παρέχει καινοτόμους τρόπους ανάγνωσης και ευφυούς ανάλυσης των ειδήσεων αλλά και των κοινωνικών δικτύων σε πραγματικό χρόνο με τη βοήθεια της Τεχνητής...
Εθνική Τράπεζα: Ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία για τον τουρισμό
Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα στοιχεία για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2021, σύμφωνα με τη νέα μελέτη της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής...