Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Καινοτομία Καινοτομία και στις μαρμελάδες από τη... Λάρισα

Καινοτομία και στις μαρμελάδες από τη… Λάρισα

 

Μια καινοτόμια μέθοδο στη δημιουργία… μαρμελάδων εισάγει στην αγορά μια εταιρία από τη Λάρισα που ξεκίνησε τη δική της παραγωγή πέρσι.

Ο λόγος για την εταιρία FOOD SURFING. Σε μια προσπάθεια να βρει τρόπο για βελτίωση της ζωής των ιδιοκτητών της αρχικά και στην πορεία των πελατών της αναζήτησε το… άριστο. Έτσι βρήκε, υιοθέτησε και εφάρμοσε μια νέα πρωτοτυπία δημιουργίας μαρμελάδων με τα φρούτα να βράζουν στους 55 μόλις βαθμούς Κελσίου και όχι στους 110 όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις.

Η FOOD SURFING εδώ και έναν χρόνο που λειτουργεί,  επιδιώκει να παράγει μαρμελάδες με τις αυθεντικές τους συνταγές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικάα και χωρίς τα φρούτα να χάνουν τα θρεπτικά τους συστατικά. Μετά από τεκμηριωμενη επιστημονική έρευνα από το Τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας εξεσφάλισε την υγεία των καταναλωτών διαθέτωντας την απαραιτητη τεχνογνωσία.


Ο πρωτότυπος τρόπος παρασκευής βρίσκεται στο σημείο… βρασμού. Σε μόλις 55% -που σημαίνει ότι μπορείς να ανακατέψεις τα φρούτα και με το… χέρι- τα φρούτα είναι έτοιμα να γίνουν μαρμελάδες διατηρώντας παράλληλα όλα τα θρεπιτκά τους συντηριτικά.

Ιθύνων νους για την παραπάνω προσπάθεια είναι ο Ηλίας Κοτσιμπογεώργος, Γενικός Διευθυντής της Λαρισαϊκής εταιίας, «Η καινοτομία μας είναι ο τρόπς παρασκευής μαρμεάδων και με ζάχαρη και χωρίς ζάχαρη. Με τα φρούτα να βράζουν στους 55 βαθμούς κρατάμεγεύση, χρώματα και αρώματα» αναφέρει ο κ. Κοτσιμπογεώργος στο KA-BUSINESS.GR.

Ο ίδιος είναι οικονομολόγος, ωστόσο πιστεύει ότι το μέλλον της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στον τομέα της μεταποίησης. Για το λόγο αυτό μάλιστα άφησε τους αριθμούς και το έριξε στις… μαρμελάδες.

«Επηρεάστηκα βλέποντας την μητέρα μου τόσα χρόνια να παρασκευάζει μαρμελάδες στο σπίτι στην κατσαρόλα. Ήθελα να βρω έναν τρόπο καινοτομικό που θα σχετίζεται με τις μυρωδιές και τα αρώματα που υπήρχαν στο σπίτι μας και να τον κάνω πράξη στην καθημερινότητα» συμπληρώνει στο KA-BUSINESS.GR ο κ. Κοτσιμπογεώργος.  Και τονίζει: «Ανατρέπουμε  δυναμικά τη ρουτίνα της καλοψημένης μαρμελάδας για να δώσουμε θέση στην απλοποίηση ενός βασικού της στοιχείου, αυτό της θερμοκρασίας. Προτάσσουμε την επανεγγραφή του τρόπου δημιουργίας μαρμελάδας και αλειμμάτων με καινοτόμες μεθόδους και αστείρευτη ορμή ενέργειας».

Σημειώνεται ότι η εταιρία παράγει χίλια βαζάκια σε ένα οκτάωρο και στο προσεχές διάστημα προσανατολίζεται στην εξαγωγή των προϊόντων σε άλλες χώρες.

 

Το ka-business.gr προτείνει

BEYOND: Εγκαινιάζεται σήμερα η Διεθνής Έκθεση Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας και Καινοτομίας
Με 275 άμεσους και έμμεσους εκθέτες, 22 χώρες, 440 Έλληνες και ξένους ομιλητές, B2B Matchmaking Event με πάνω από 200 συμμετέχοντες και περισσότερα από...
Αγορά: Φωτιά άναψε το “καλάθι του Πάσχα” με το αρνάκι να πωλείται προς 10 ευρώ – Αντιδρούν οι κτηνοτρόφοι
Στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης εδώ στο Καπάνι η κίνηση είναι ιδιαίτερα μουδιασμένη, ο κόσμος δεν ψωνίζει. Οι τιμές  στο αρνάκι και το κατσικάκι...
Τράπεζα Πειραιώς: Παράταση Προγράμματος Ανταμοιβής Συνεπών Δανειοληπτών Στεγαστικών Δανείων
Η Τράπεζα Πειραιώς, ανταποκρινόμενη με ευθύνη στο ζήτημα της επιβάρυνσης των οικογενειακών προϋπολογισμών από την άνοδο των επιτοκίων διεθνώς, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Θέατρο: Ο κύκλος των χαμένων ποιητών
«Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» για λίγες παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη. Ο Άκης Σακελλαρίου υποδύεται τον Τζον Κήτινγκ, τον αντισυμβατικό καθηγητή που όλοι θα θέλαμε...
BEYOND: Εγκαινιάζεται σήμερα η Διεθνής Έκθεση Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας και Καινοτομίας
Με 275 άμεσους και έμμεσους εκθέτες, 22 χώρες, 440 Έλληνες και ξένους ομιλητές, B2B Matchmaking Event με πάνω από 200 συμμετέχοντες και περισσότερα από...
Αγορά: Φωτιά άναψε το “καλάθι του Πάσχα” με το αρνάκι να πωλείται προς 10 ευρώ – Αντιδρούν οι κτηνοτρόφοι
Στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης εδώ στο Καπάνι η κίνηση είναι ιδιαίτερα μουδιασμένη, ο κόσμος δεν ψωνίζει. Οι τιμές  στο αρνάκι και το κατσικάκι...