Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Καινοτομία Ο σύγχρονος και ο καινοτομικός τρόπος κεράσματος

Ο σύγχρονος και ο καινοτομικός τρόπος κεράσματος

 

Μια προσωπική εμπειρία και η διαπίστωση πως αυτό που ζητά δεν μπορεί να του το προσφέρει κανένας σε όλο τον κόσμο ήταν η αφορμή για την δημιουργία ενός καινοτομικού site και της αντίστοιχης εφαρμογής.

Ο λόγος για τον Πάνο Παραβατό και το Yammas.gr.

Η ιδέα συνοψίζεται στα εξής, όπως σχολιάζει ο κ. Παραβατός στο www.ka-business.gr: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια εφαρμογή που θα επιτρέπει σε κάποιον να κερνά τους φίλους του ή όποιον θέλει από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου ακόμα και από το… διάστημα». Μιλώντας για την ιδέα, ο εμπνευστής του Yammas.gr αναφέρει: «πρόπερσι είχα μια προσωπική ανάγκη να κεράσω ένα ποτό μια φίλη μου στην Χαλκίδα. Εγώ βρισκόμουν στην Κέρκυρα. Έψαξα λοιπόν όλες τις εφαρμογές στο διαδίκτυο και διαπίστωσα πως δεν υπήρχε κάτι για να με εξυπηρετήσει. Το Yammas.gr είναι η μοναδική εφαρμογή σε όλο τον κόσμο που δίνει αυτή τη δυνατότητα» σχολιάζει ο κ. Παραβατός.

Το site λειτουργεί εδώ και έξι μήνες, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να αναβαθμιστεί. Ήδη καταστήματα, κυρίως μπαράκια και εστιατόρια από διάφορες πόλεις συνεργάζονται με αυτό και δίνουν τη δυνατότητα κερασμένων ποτών στους… πελάτες τους.

Το Yammas.gr λειτουργεί σε Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Καλαμάτα, Άνδρο, Χαλκίδα, Αθήνα και Πάτρα και αναμένεται να εξαπλωθεί στην υπόλοιπη επικράτεια και το εξωτερικό., κυρίως τις χώρες της Μεσογείου. (Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην παρέα του Yammas.gr μπορούν να βρουν επιπλέον πληροφορίες στο http://yammas.gr/business/).

Αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης τεχνολογίας ο κ. Παραβατός λέει στο www.ka-business.gr: «Είναι μόνο 5 απλά βήματα για να κεράσεις: 1) κάνεις εγγραφή στο Yammas.gr (δωρεάν), 2) κάνεις αναζήτηση του μαγαζιού όπου βρίσκεται η παρέα σου, 3) αγοράζεις το κέρασμα, το οποίο μπορεί να είναι σφηνάκι, ποτό, κοκτέιλ, κανάτα ή μπουκάλι, στις τιμές που έχει δώσει το μαγαζί, 4) στα στοιχεία κεράσματος βάζεις το όνομα και το επίθετο με το οποίο σε αναγνωρίζει ο παραλήπτης του κεράσματος και το νούμερο τηλεφώνου αυτού που κερνάς (αυτό είναι και το πιο σημαντικό, διότι έτσι θα ενημερωθεί η παρέα σου!), 5) πληρώνεις μέσω της κάρτας και χρεώνεσαι μόνο το κέρασμα. Μετά την έγκριση της πληρωμής ένα SMS αποστέλλεται στον παραλήπτη του κεράσματος που τον ενημερώνει ποιος τον κέρασε και τι τον κέρασε μαζί με έναν κωδικό! Εκείνος με τη σειρά του πάει στον μπάρμαν, δείχνει τον κωδικό, παίρνει το κέρασμά του, και Yammas! Εδώ να προσθέσω ότι μπορούμε να κεράσουμε και τον εαυτό μας, αν δεν θέλουμε να έχουμε μετρητά ή κάρτες μαζί μας!».

Σύμφωνα με τον εμπνευστή του Yammas.gr «το site και η εφαρμογή που βρίσκεται στα… σκαριά σου αλλάζει τη διάθεση. Είναι ωραίο το αίσθημα να ενημερώνεσαι ότι κάποιος σε έχει κεράσει» λέει.

«Φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους και την παρέα. Όταν κάποιος από το εξωτερικό κερνά ποτά ή σφηνάκια τους φίλους του από το εξωτερικό είναι σαν να… είναι κοντά τους».

Εκτός από τον ιδρυτή την καινοτομική αυτή ομάδα απαρτίζουν οι: Αλέξης Στάθης, Παντελής Παλιάγκας και Θοδωρής Κουτσόβουλος.

Το Υammas.gr αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον σύγχρονο τρόπο κεράσματος. Εύκολο στη χρήση, χωρίς επιπλέον χρεώσεις, άμεσο και γρήγορο, από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

«Είναι ένας απλός τρόπος, με τον οποίο μπορείς να κεράσεις τους φίλους σου μια γύρα σφηνάκια, τους παλιούς συμφοιτητές και να θυμηθείτε τα χρόνια στο Πανεπιστήμιο, να κεράσεις την πρώην σου και να μην το μάθει η νυν σου. Μέσα σε 5 Βήματα κερνάς όποιον θες ότι θες» λέει ο κ. Παραβατός, ο οποίος σπούδασε Οικονομικά στην Ιταλία και έχει MBA, δούλεψε για πολλά χρόνια στην Citibank και το 2013 δημιούργησε μια εταιρεία επενδύσεων, το μερίδιο της οποίας πούλησε για να δημιουργήσει το Yammas.

info

www.yammas.gr

Facebook: https://www.facebook.com/yammas.gr/

Twitter: https://twitter.com/SocialYammas

instagram: https://www.instagram.com/yammas.gr/

 

 


 [P1]ιδρυτή

 

Το ka-business.gr προτείνει

BEYOND: Εγκαινιάζεται σήμερα η Διεθνής Έκθεση Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας και Καινοτομίας
Με 275 άμεσους και έμμεσους εκθέτες, 22 χώρες, 440 Έλληνες και ξένους ομιλητές, B2B Matchmaking Event με πάνω από 200 συμμετέχοντες και περισσότερα από...
Αγορά: Φωτιά άναψε το “καλάθι του Πάσχα” με το αρνάκι να πωλείται προς 10 ευρώ – Αντιδρούν οι κτηνοτρόφοι
Στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης εδώ στο Καπάνι η κίνηση είναι ιδιαίτερα μουδιασμένη, ο κόσμος δεν ψωνίζει. Οι τιμές  στο αρνάκι και το κατσικάκι...
Τράπεζα Πειραιώς: Παράταση Προγράμματος Ανταμοιβής Συνεπών Δανειοληπτών Στεγαστικών Δανείων
Η Τράπεζα Πειραιώς, ανταποκρινόμενη με ευθύνη στο ζήτημα της επιβάρυνσης των οικογενειακών προϋπολογισμών από την άνοδο των επιτοκίων διεθνώς, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Θέατρο: Ο κύκλος των χαμένων ποιητών
«Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» για λίγες παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη. Ο Άκης Σακελλαρίου υποδύεται τον Τζον Κήτινγκ, τον αντισυμβατικό καθηγητή που όλοι θα θέλαμε...
BEYOND: Εγκαινιάζεται σήμερα η Διεθνής Έκθεση Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας και Καινοτομίας
Με 275 άμεσους και έμμεσους εκθέτες, 22 χώρες, 440 Έλληνες και ξένους ομιλητές, B2B Matchmaking Event με πάνω από 200 συμμετέχοντες και περισσότερα από...
Αγορά: Φωτιά άναψε το “καλάθι του Πάσχα” με το αρνάκι να πωλείται προς 10 ευρώ – Αντιδρούν οι κτηνοτρόφοι
Στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης εδώ στο Καπάνι η κίνηση είναι ιδιαίτερα μουδιασμένη, ο κόσμος δεν ψωνίζει. Οι τιμές  στο αρνάκι και το κατσικάκι...