Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Οικονομία & Πολιτική Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αυξημένος δείκτης αισιοδοξίας στην Ελλάδα έναντι της Ευρώπης που πέφτει»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αυξημένος δείκτης αισιοδοξίας στην Ελλάδα έναντι της Ευρώπης που πέφτει»

 

Απόλυτα συνεπείς στην ώρα του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε στις 10:15, στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στο πλαίσιο της καθορισμένης συνάντησης που ήταν προγραμματισμένη  στις 10:30, με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της πόλης αρχικά και αργότερα με τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής.

Ο κ. Μητσοτάκης, έφτασε συνοδευόταν από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο. Αρχικά χαιρέτησε τους δημοσιογράφους και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς και τα επιμελητήρια.

Τον κ. Μητσοτάκη καλωσόρισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου και η διευθύντρια του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Παρόντες στην αίθουσα είναι βουλευτές της Θεσσαλονίκης, μεταξύ αυτών οι: Καλαφάτης, Ράπτη, Κούβεαλς, Παππάς, Αναστασιάδης, Βαρτζόπουλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον κ. Ζέρβα, αφού τον συνεχάρη, δήλωσε ότι περιμένει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της πόλης.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο πρωθυπουργός τόνισε πως μετά την χθεσινή επίσκεψη του στο Βερολίνο εισέπραξε ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Η κυβέρνηση ξεκίνησε υλοποιώντας με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ένα συνεκτικό σχέδιο το οποίο θέτει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σε πρώτη προτεραιότητα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι Έλληνες πολίτες θα δουν τις επόμενες μέρες μείωση στα εκκαθαριστικά τους και θα πληρώσουν 22% λιγότερο ΕΝΦΙΑ.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε την πρόθεση του να δρομολογηθεί μια «συνοπτική στρατηγική στη Βόρεια Ελλάδα στην οποία η Θεσσαλονίκη θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο» και συμπλήρωσε λέγοντας  ότι «αν και έχουμε κάνει μια καλή αρχή, η πολύ δουλειά είναι ακόμη μπροστά μας. Δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένος ούτε ένας μήνας, ούτε μια μέρα από τον πολύτιμο χρόνο τον οποίο έχουμε να βρούμε λύση στα προβλήματα των επιχειρήσεων».

Επίσης επισήμανε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην καινοτομία η οποία όπως είπε «είναι αδιαπραγμάτευτη και δεδομένη». «Η Θεσσαλονίκη πρέπει να προσθέσει στα φυσικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα και την διάσταση της έρευνας και της καινοτομίας», πρόσθεσε.

 

Τέλος, δήλωσε ότι υπάρχει μια αναγνώριση από τον επιχειρηματικό κόσμο ότι κάτι έχει αλλάξει ήδη στο κλίμα της αγοράς: «Ο δείκτης της εμπιστοσύνης στην οικονομία έδειξε ακόμη μια πολύ σημαντική αύξηση. Είμαστε πολύ πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

 

 

To ka-business.gr φέρνει σε πρώτο πλάνο τα SMART CITIES
Πώς μια πόλη γίνεται smart? Ποια τεχνολογία πρέπει να έχουν στα χέρια τους οι πολίτες σε μία smart κοινωνία? Τι ρόλο παίζουν οι Υποδομές...

Το ka-business.gr προτείνει

“Η ΕΝΩΣΗ”: Δικαστική Ακύρωση Απόλυσης Καρκινοπαθούς Εργαζόμενης
Η γυναίκα απολύθηκε από τον εργοδότη της όταν αυτός  έμαθε πως διαγνώστηκε με καρκίνο. Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας με την υπ’αριθμ.1531
To ka-business.gr φέρνει σε πρώτο πλάνο τα SMART CITIES
Πώς μια πόλη γίνεται smart? Ποια τεχνολογία πρέπει να έχουν στα χέρια τους οι πολίτες σε μία smart κοινωνία? Τι ρόλο παίζουν οι Υποδομές...
Ψηφιακή τεχνολογία: η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει πρότυπα για τις πλατφόρμες, λέει το ΕΚ
Το ΕΚ ζητά κανόνες για το παρόν και το μέλλον των ψηφιακών υπηρεσιών, όπως οι διαδικτυακές πλατφόρμες και αγορές, και δεσμευτικό μηχανισμό κατά του...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αυτοδιοίκηση και Παιδεία ανοίγουν νέους ορίζοντες στην κοινωνία
Ξεκινά μια συνεργασία μεταξύ του ΦΟΔΣΑ ΚΜ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και του...
Αλτσχάιμερ: Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης κάνει πρώιμη φωνητική διάγνωση της νόσου
Ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, που αναπτύχθηκε από τους ερευνητές των εταιρειών ΙΒΜ και Pfizer, ανιχνεύει την αφανή εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ, αναλύοντας δείγματα φωνής...
Με 4 Airbus A350-900s θα πετάει φέτος τον χειμώνα η Lufthansa από τον κόμβο της στη Φρανκφούρτη
Καθ’όλη τη διάρκεια του χειμερινού προγράμματος, μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2021, η Lufthansa θα εντάξει στον στόλο της τέσσερα αεροσκάφη Airbus A350-900 που...